Jump to content

Peter Motte

Members
 • Posts

  5,832
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Contact Methods

 • Website URL
  https://andreasmartens.wordpress.com/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recent Profile Visitors

5,241 profile views

Peter Motte's Achievements

 1. @Tanuki om vaccinatie-vrijwilliger te zijn
 2. Ik kan de koning wel volgen. Dat je zo'n sexparodie zou schrijven op De zeer schone uren van juffrouw Symforosa begijntjen, kan ik volgen. Het verhaal is immers nogal onwaarschijnlijk aangezien het om twee volwassenen gaat én voor volwassenen is bedoeld. Maar op Suske & Wiske? En Jommeke? Die nota bene voor kinderen van een jaar of 10 zijn geschreven? Dat lijkt me toch wel een beetje met een atoombom op een mug schieten. Terwijl het een vlieg is. Nou.
 3. @esteban² voor zijn uitleg over corona-injectie-afspraken.
 4. Linkje lectuur https://vertaalbureaumotte.com/2021/07/26/ezzulia-waar-lezers-elkaar-ontmoet en/ Met vriendelijke groeten, Peter Motte hoofdredactie De voormalige Tijdlijn Adijstraat 33 B-9500 Geraardsbergen België http://home.scarlet.be/~pm100002/de.tijdlijn http://vertaalbureaumotte.wordpress.com
 5. Het hangt misschien af van waarmee je ingeënt wordt. Enige tijd geleden bleek België een extra lading AZ te hebben gekregen. Ik heb toen een dag of twee gewacht en dan gebeld om de 2e inspuiting te vervroegen. Dat was geen probleem. Op dit moment zijn er ook nogal wat mensen die niet opdagen voor de 2e injectie. Dus volgens mij kun je daardoor in principe zo goed als gaan wanneer je wilt.
 6. Ik ben in beide gevallen zowat een half uur te vroeg opgedoken, zonder bellen of afspreken, en heb nooit extra moeten wachten. Te laat komen lijkt me wel riskant, maar misschien kan een half uurtje geen kwaad.
 7. Tot mijn verbazing: een artikel over de bedenker van Wonder Woman en uitvinder van de leugendetector, William Moulton Marston, in Wonder en is gheen wonder, zomernummer 2021, "De onzin in HR is nog lang niet dood. De populaire kleurmodellen hebben geen kle(u)ren aan", door Patrick Vermeren, paragraaf DiSC, pp. 32-34.
 8. Wij nooit gedaan. Weer zo'n vervlakking ingevoerd door aanbidding van de Angelsaksische cultuur.
 9. Sinds ik zo'n chip heb, zijn alle straten leeg.
 10. Je kunt die vraag uitbreiden naar iedereen: hangen mensen niet te vaak vast aan hun vaste werk om iets persoonlijks te kunnen creëren?
 11. Sinds de bachelor-master-structuur zijn er ook veel die denken dat ze aan de unief rondlopen, terwijl dat eigenlijk niet het geval is. Aan unief hadden we het trouwens niet over "papers". Dat was typische HOBU-taal
 12. Het was een student. Dus dat is nog geen garantie op "vanuit academische hoek". Het lijkt interessant, maar het is best mogelijk dat het niet meer is dan een droge opsomming, alleen maar boeiend voor verzamelaars die hun collectie compleet willen krijgen. Maar als je dan bedenkt dat hij het precies aan die verzamelaars komt vragen ...
×
×
 • Create New...