Ga naar inhoud

Peter Motte

Members
 • Aantal items

  5.367
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Over Peter Motte

 • Titel
  King of Off Topic

Contact Methods

 • Website URL
  https://andreasmartens.wordpress.com/

Profile Information

 • Interesses
  vertalen, correcties, van technische teksten, strips, it-teksten, brontalen Frans, Engels, Duits, doeltalen Nederlands (België en Nederland)
 • Geslacht
  Niet belangrijk
 • Beroep
  vertaler, proeflezer, redacteur, Frans/Engels/Duits -> Nederlands

Recente bezoekers van dit profiel

4.400 profielweergaven
 1. Een opmerkelijke verklaring. Heel verrassend ook om hier vermeld te worden. Dank je wel. (en nu breek ik me het hoofd over wat ik die eerste maanden heb gepost dat het zo'n indruk maakte )
 2. Er is een nieuwe maand en daarom worden jullie uitgenodigd om aan een nieuwe lees-uitdaging mee te doen. Meer info: http://www.ezzulia.nl/forum/viewtopic.php?f=217&t=14591 Deze keer is de keuze erg vrij, en gaat het er vooral om dat jullie wat in jezelf kijken. In maart begint de lente, en dan is het tijd voor de lenteschoonmaak. En deze keer gaan we schoonmaken in al die stapels boeken die bij ons rondslingeren, of die we op verlanglijstjes staan hebben, en waar we om een of andere reden niet toe kwamen, terwijl we toch vinden dat we ze eens moeten lezen. We nemen
 3. Tuurlijk is het een veronderstelking, maar ze past wel beter bij de betekenis van Fantasio dan het idee dat ze een journalist van een jeugblad "Uppercut" zouden hebben genoemd, terwijl meneer Dupuis niet eens van boxen hield. Overgens staat "kwabberen" gewoon in de Van Dale, en ik kan me wel voorstellen dat ze een exemplaar van de VD op de redactie hadden, maar niet van een Antwerps idioticon. Je ziet ook over het hoofd dat "Wiebeling", de neef van "Kwabbernoot", op het ww. "wiebelen" is gebaseerd, dat ongeveer hetzelfde betekent als "kwabberen". Wiebeling is dus gekozen
 4. Je hebt al het plezier van de ontdekking als je er de goeie leeftijd voor hebt, en het decennium waarin je die ontdekking doet, speelt geen enkele rol.
 5. Ja. In die zin is het interessant dat de middelste delen van de reeks Capricornus gaan over Capricornus die naar New York terugkeert.
 6. Je bedoelt op die parasol? Had je het niet gezegd, ik had het niet gemerkt. En ik heb nochtans gezocht naar een verwijzing naar haaien. De andere zijn veel beter. Wist je trouwens dat The Birds op een waar voorval is gebaseerd? Het was in werkelijkheid natuurlijk zo erg niet. Maar het ging ook om vogels die mensen aanvielen. Ik zou trouwens niet uitsluiten, dat meeuwen aan de Belgische kust ook wel eens mensen lijken aan te vallen. Meeuwen staan bekend als agressief. En als je eten hebt, zouden ze zich niet inhouden.
 7. Super. Het verklaart waarom Antwerpenaar Willy Vandersteen met dat woord aankwam, maar niet waarom de Brusselaars het als vertaling van Fantasio kozen. Wat dat betreft denk ik dat mijn eigen verklaring dichter bij de waarheid zit, vooral omdat ze beter bij het karakter van Piet Kwabbernoot past. In de Antwerpse betekenis zou Kwabbernoot beter zijn geweest voor bijv. Pnnenkeshaar.
 8. Ja, toen ik die bijnaam kreeg, had ik nog inspiratie. Tegenwoordig daarentegen ... netjes bij het onderwerp blijven, braaf tussen de lijntjes kleuren ... Waar is de creativiteit gebleven? Alleen de intelligentie is nog over. Ik kruipt direct in de bak klein gevaarlijk afval.
 9. Een striphandelaar vertelde me ooit dat je aan de prijs van tweedehands Robbedoes-verzamelalbums kon zien dat er in de jaren 50 een crisis was geweest. "Maar", zei hij, "de mensen zijn dat vergeten omdat ze net uit 40-45 kwamen, en dat was natuurlijk veel erger." Het viel hem echter op dat het normale prijsontwikkelingspatroon van die albums in de jaren 50 werd verbroken. "Normaal", zei hij, "zakken de prijzen naarmate de albums jonger worden. Maar vanaf ongeveer 1955 stijgen de prijzen plotseling weer. En dat komt omdat er minder werden verkocht, waardoor er minder werden gemaa
 10. Mijn virusscanner meldt dat er een virus op die pagina zit.
 11. Ik geef toe dat kernenergie nogal wat nadelen heeft, maar het is minder gevaarlijk dan de CO2-uitstoot gebleken. Ook iets dat niemand ooit had verwacht. Wat de alternatieve energie betreft: wereldwijd komt 70% van onze energie momenteel van fossiele brandstoffen. Daarvan afgeraken vraag een Supergreat Reset als je kernenergie uitsluit.
 12. 150 jaar terugkeren? Nooit van m'n leven. Dat zijn gekke knakkers in vergellijking met ons. Gelukkig schreven ze soms goeie boeken.
 13. Dat is zeker waar. Het heeft er o.a. mee te maken dat ik tegenwoodig te veel ongelezen boeken heb. Herlezen lukt niet meer. Dat is sneu.
 14. 1984 en aandelen kopen van MS, Apple en later bitcoin. Maar bitcoin is alleen maar interessant als je weet wat het gaat doen. Het is geen munt en het zal nooit een munt worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...