Jump to content

Bart 01

Members
 • Posts

  1,305
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

3,425 profile views

Bart 01's Achievements

 1. Prachtig, kan zo in het getekende reep magazine
 2. In Sweeth Tooth heeft één van de hoofdpersonages een ijshockey verleden dat af en toe aan bod komt.
 3. Ik bestel alleen nog online en heb al heel lang geen enkele klacht. De paar keer op al die jaren dat het is misgelopen, is dan nog omdat bpost het pakje slechts half in brievenbus stopt en het door de regen doorweekt was.
 4. Je geeft de clue van het verhaal al bijna weg denk ik Wat verloren tussen de andere aankopen, maar was naar iets van vives aan het zoeken en zag deze plots passeren. En ik herinnerde me jouw vermelding hier ergens, dus gewoon meebesteld. Ben benieuwd
 5. Was na de release een tijdje uitverkocht op Archonia en Bookdepo. Vorige week ook kunnen bestellen. Benieuwd.
 6. De klerk Bartleby: een verhaal van Wall Street (Munuera): ik heb de neiging alles van Munuera blind te kopen. De man kan tekenen. Met de klerk Bartleby verstript hij een korte novelle van Herman Melville, vooral bekend van Moby Dick. Ik werd een beetje ongemakkelijk toen ik in het voorwoord opmerkte dat deze novelle een 'writers favorite' is. Meestal zijn dat niet de meest eenvoudige werken. Bartleby zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn. Er gebeurt niet heel veel en als er iets gebeurt wordt er heel weinig richting aan gegeven. Wat gebeurt, gebeurt gewoon. De lezer moet zelf maar het wat en hoe uitmaken voor zichzelf. Munuera volgt hier trouw de auteur, maar maakt er een indrukwekkend getekend boek van. Gesteund door een prachtige inkleuring wordt het grauwe New York prachtig weergegeven. Gedurende het hele verhaal worden de mensen op de voorgrond geplaatst. Het stadsdecor is steeds aanwezig maar verdwijnt op de achtergrond voor tientallen anonieme figuren die allemaal mooi uitgewerkt worden door Munuera. Op elk plaatje ontdek je mensen van verschillend allooi. Voor de neuzenspotters onder ons is dit een festijn. Het draagt allemaal bij tot de bevreemdende sfeer. Want dat is wat de klerk Bartleby toch vooral is: een ongrijpbaar verhaal. Voor de ene een sof, voor de andere een moment om even stil te staan bij de dingen.
 7. Was het wel verstandig om ze terug wakker te maken?
 8. Congrats @Richard Boom-vavavoom! Ziet er super uit en ik order hem zeker bij mijn volgende bestelling!
 9. Steenuilke. Dan kan je drinken. Élodie Ouédraogo of Kim Gevaert?
 10. Gung Ho, eerste delen nog gekocht aan 14.95 € bij Gorilla. Nadien 19,95 € vanaf deel 3 bij Silvester (wat ik begrijp) om het afsluitende deel plots 24.95 € te betalen.
×
×
 • Create New...