Jump to content

dutch lines

Members
 • Posts

  892
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by dutch lines

 1. Onder de forumleden misschien niet (leeftijd?) maar beide bladen hadden een mooie oplage tot deze daalde en de bladen overgingen in Eppo. De oplage van Sjors varieerde van 193.157 (1970) tot 156.172 (1974). De oplage van Pep varieerde van 198.830(1967) tot 128.824(1974).
 2. Graag de nummers blijven vermelden anders raken we de tel kwijt. We zitten nu op 23 smurfen.
 3. Aimée de Jongh en Remco Polman (Floris van Dendermonde).
 4. Dat heeft meegeteld, een andere reden is om de uitreiking een prominenter podium te geven. In dit geval krijgt Gerben Valkema de Stripschapprijs uitgereikt tijdens de opening van de expositie van zijn werk bij Storyworld in Groningen.
 5. Als het doorgaat dan ga ik. In de laatste nieuwsbrief van het Stripschap staat: Zoals iedereen inmiddels wel weet, worden De Stripdagen dit jaar gehouden op 30 en 31 oktober in de Broodfabriek in Rijswijk. We hebben voor deze locatie gekozen omdat het voor ons bekend terrein is en we dus goed kunnen inspelen op de mogelijke coronamaatregelen waar we dan rekening mee moeten houden. De voorbereidingen zijn inmiddels vergevorderd en het aantal standhouders neemt dagelijks toe. Aanmelden kan nog steeds via ton@stripschap.nl. Zoals bekend zijn dan alle Stripschapprijzen voor dit jaar al uitgereikt. Er zal sprake zijn van programmering maar niet zo uitgebreid, ook vooral vanwege de maatregelen. Het gaat ons er vooral om dat we alle ruimte beschikbaar willen stellen aan standhouders en signerende stripmakers.
 6. Helaas. https://www.facebook.com/strip.claire/posts/deze-week-een-afscheidsfeestje-in-flair-nr-12-beleeft-claire-haar-laatste-avontu/1577688482245438/
 7. Ja, het blad is still going strong.
 8. Er is ook nog Brul, dat zich richt op de jeugd (8 tot 12 jaar): http://brulblad.nl/
 9. Uit de nieuwsbrief: "De levering bij u thuis zal dan in de tweede helft van augustus gebeuren. Mogelijks stellen we dit uit tot de eerste dagen van september, omdat er in augustus mogelijks nog veel klanten op vakantie zijn. Hierover meer zodra we exacte data weten. " Augustus is conform wat beloofd was.
 10. Ik sluit me hier graag bij aan. Ik had nog maar weinig originele R&B-albums dus deze integrale was voor mij een uitkomst. Ook de eerste verhalen van deze reeks zitten prima in elkaar, de tekeningen zijn degelijk vakwerk met af en toe mooie uitschieters. Ja, een absolute aanrader.
 11. Ik ben wel benieuwd naar de reden. Handzamer formaat van de originele albums, weinig (druk)kwaliteitsverschil, nostalgie...?
 12. Heeft iemand weleens integralen van een stripreeks gekocht die je al in de kast had staan, maar toch liever de originele albums houdt? Of zelfs de integralen verkocht?
 13. De Rode Ridder 270 - Het boek van Thoth De kronieken van Amoras 8 - Avontuur in Piscine-les-Bains Wanted Lucky Luke Songlife (Gerrit de Jager) De nieuwe avonturen van Rik Ringers 5 - Commissaris Griot Gilles de Geus - Integraal 3 De onderzoeken van Lord Harold 2 - Drie kleine muisjes Genoeg leesvoer voor het lange weekend
 14. Ik heb meerdere keren een bestelling gedaan. Altijd prima afgehandeld en de boeken worden heel goed verpakt.
 15. Eerste beelden Kevin Smith's Masters of the Universe: Revelation: Vanaf 23 juli op Netflix! Meer info hier: https://ew.com/tv/masters-of-the-universe-revelation-photos-premiere-kevin-smith/ Deze beelden vind ik er heel goed uit zien. Benieuwd naar de eerste bewegende beelden.
 16. In een interview met Stripspeciaalzaak.be zegt Gerben hierover: Gerben: "Dank je! Na Cromimi zaten Yann en ik op onze stoel te wippen. We wilden meteen nog een keer! Maar ja, zo'n hommagereeks heeft natuurlijk steeds verschillende makers, dat is de hele opzet. Ik wist dat Yann een synopsis voor een ander verhaal had, en heb aan de hand daarvan een fake cover gemaakt. Die stuurde ik naar uitgever Toon Horsten, om te laten zien dat we in de startblokken stonden om nog een verhaal te maken. Niet gedacht dat het zou lukken, en ik was het al bijna vergeten, maar ik kreeg een lange tijd later een mail van Toon. Het was dus zowaar gelukt! Het voelt haast als een geslaagde coup. Maar dat is misschien ook wel de magie van Yann, voor de Robbedoes-hommagereeks heeft hij ook al meerdere albums geschreven." Het hele interview met veel beeldmateriaal staat hier: https://www.stripspeciaalzaak.be/interviews-reportages/gerben-valkema
 17. Bron: Instagram Stripspeciaalzaak.be: Gerben Valkema en Yann publiceren in november hun tweede Suske en Wiske-hommage bij Standaard Uitgeverij. De titel luidt De Vroemvroem-club. Zondag krijg je van ons een interview met Gerben Valkema met extra info en héél wat beelden. Hier heb ik heel veel zin in!
 18. 1 of 2. Bij de eerste cover zou ik de tekst en het logo onderaan wel iets lager positioneren, dat zit naar mijn mening te dicht tegen de illustratie.
 19. Masters of the Universe: Revelation Prequel Comic Revealed by Dark Horse https://nordic.ign.com/news/45590/masters-of-the-universe-revelation-prequel-comic-revealed-by-dark-horse
×
×
 • Create New...