Ga naar inhoud

Gilles

Members
 • Aantal items

  1.513
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Gilles

 • Titel
  Lord Drakkon
 • Verjaardag 15-01-1988

Profile Information

 • Locatie
  Torhout
 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

2.919 profielweergaven
 1. Veel van die albums waren ook bij de eerste die ik las. Clo Clo was een van de nevenfiguren die ik ook veel leuker vond dan Nero zelf.
 2. Even een vraagje... Een tijdje terug heb ik ergens een foto gezien met een (metalen?) plaatje op de achtergrond dat Cesar Bier promoot. Vermoedelijk is die foto hier op ergens op het forum te zien, maar ik heb geen flauw idee meer hoe, wat of waar. Heeft er iemand een idee of zo'n plaat ergens te bekomen is? |edit| Na even googlen heb ik een goeie foto gevonden. Het is duidelijk een reclameplaat voor café's om hun waar aan te prijzen.
 3. Sleen heeft Clo Clo zo'n dertig albums constant gebruikt na zijn introductie in De Groene Gravin. Volgens mij was hij hem min of meer beu.
 4. Ik geef toe dat ik zelf wat strips in huis heb omdat ik ze gewoon wil en niet lees. Dit zijn dan uitzonderingen in de zin dat ik wel (ten minste) een versie van het verhaal in huis heb dat wel dient om te lezen. Zo heb ik de gewone rode Suske en Wiske-reeks liggen maar ook de klassiek reeks uit de jaren '90. Deze laatste zijn dan meer de verzamelstukken. Dat er echter mensen zijn die strips kopen om bewust niet/nooit te lezen vind ik wel een beetje vreemd. Toch zeker als het niet om uitzonderingen gaat zoals Linthout aangaf met zijn voorbeeld van zeer oude strips.
 5. Ja. Het aantal? Geen idee. 't Zijn er veel, en ik ga d'r geen getal op kleven. De laatste jaren heb ik eigenlijk bitter weinig tijd om te lezen. Als mijn zolder ingericht geraakt...
 6. Het is niet makkelijk om er een prijs op te kleven aangezien ik niet weet wie ze heeft uitgegeven. In ieder geval is PVC een materiaal waarvoor minder betaald wordt dan voor polystone. De kans dat de oplage ervan groter is, is ook reëel. Op de koop toe zijn ze niet groot. Ik denk niet dat je er meer dan een paar euro voor kan krijgen, tenzij je een verzamelaar vindt die ze zoekt.
 7. Willy Linthout is een vaste bezoeker van dit forum, misschien kun je rechtstreeks van hem kopen?
 8. Uit welk materiaal bestaan die beeldjes? Polystone? PVC?
 9. Gilles

  Jommeke

  Ik zou een heruitgave alle (of toch een groot deel) zwart-witte Jommeke's via een krant waarderen. Het Nieuwsblad heeft dit in het verleden al gedaan met Suske en Wiske en De Rode Ridder. Voor een euro per stuk kon je zo een hele reeks aanschaffen. Er zijn er op dergelijke manier ook een tiental uitgegeven van Jommeke, maar dat waren gewoon enkele uitgepikte titels. De albums die ik in originele versie gelezen heb, zijn allemaal sterker zo dan hun herwerkte versie.
 10. Mja, qua tekenwerk is het tegenwoordig inderdaad goed. Al vind ik Bono zijn stijl beter passen bij minireeksen dan bij een langlopende pulpreeks als Rode Ridder. Waarschijnlijk is dit vooral omdat het zo'n grote breuk is met het verleden. (Waarom lijken bepaalde personages trouwens totaal niet meer op hun voorgaande verschijning in de reeks? Lancelot iemand? Oké, het is een revamp/reboot maar dan nog). Dit terzijde kan ik je mening wel volgen. Zelf lees ik de laatste jaren mijn nieuwe Rode Ridders in één keer als ik een stapel heb van zes, zeven exemplaren... Ze boeien niet genoeg om
 11. Merci, 'k heb hier nog enkele Hot Toys liggen die ik ooit eens moet uitstallen. Zo'n cases zouden dan wel van pas kunnen komen.
 12. Als backer zijnde kan ik diegenen die klaagden wel begrijpen. De funding sprak van 1500 exemplaren, dus een vast aantal. Moest er vanaf het begin over minstens 1500 exemplaren gespoken zijn, dan was er geen vuiltje aan de lucht en konden ze doordoen tot het einde van de maand. Nu, zelf heb ik niet geklaagd maar toch breekt het ook voor mij een beetje de exclusiviteit. Het is gewoon leuker om een collectie in huis te hebben waarvan je weet dat ze maar een bepaald aantal gedrukt hebben. De reacties dat er mensen gekocht hebben om achteraf met winst te verkopen doen me een beetje rol
 13. Best interessant, heb je ervaring met bestellen van Wicked Brick?
 14. 't Zou eigenlijk gewoon simpele witte verlichting zijn, kleuren zeggen me weinig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...