Jump to content

Gilles

Members
 • Posts

  1,735
 • Joined

 • Last visited

About Gilles

 • Birthday 01/15/1988

Profile Information

 • Locatie
  Lichtervelde
 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

4,016 profile views

Gilles's Achievements

 1. Hier een kijker die niet genoot van nostalgische saus, iets wat me dunkt essentieel is om van deze vervolgserie een grote fan te zijn. Heb je voorkennis nodig hiervoor? Het lijkt me van niet. Er is een zeer korte synopsis voorzien van de situatie in Eternia bij de aanvang van de eerste aflevering. Mijn eigen voorkennis, als ik dat zo mag noemen, beperkt zich tot de omnibus van Masters of the Universe (DC), het volgen van youtubers die het onder meer hebben over speelgoedlijnen en slechts enkele flarden van de originele serie. Enfin, bitter weinig dus. Vond ik dit nu echt slecht? Nee, er zaten enkele mooie visuele elementen in en de animatie was zeer goed voor een Netflix Original. Vond ik het goed? Nee, het verhaal was zeer matig en het hoofdpersonage is niet bepaald sympathiek. Het einde van aflevering vijf was net genoeg om me te overtuigen nog verder te kijken om te zien hoe het evolueert. Tot nu toe vind ik de commotie op Youtube interessanter dan de serie zelf. Moest ik nostalgische gevoelens hebben met MOTU, zoals ik dat heb met Teenage Mutant Ninja Turtles of Mighty Morphin Power Rangers, zou ik misschien met een andere bril gekeken hebben.
 2. We gaan toch geen vergelijkingen maken met de meest overgewaardeerde striptekenaar aller tijden hé?
 3. Even denken, ik heb een paar "vaste" winkels maar er komt ook wel wat extra bij. Mijn vaste stek voor Nederlandstalige strips (tegenwoordig voornamelijk integrales) is De Striep in Brugge. Al zo'n bijna twintig jaar ondertussen. De tweedehandsafdeling is ook altijd een zoektochtje waard. De nieuwe uitgaves van De Standaardstal zijn me wat te duur om nieuw aan te schaffen. De prijs - leestijd - papierkwaliteit is me dunkt niet meer in evenwicht, dus koop ik ze enkel als koopje of tweedehands. Dit kan op rommelmarkten, tweedehands of koopjes in stripwinkels die ik bij gelegenheid bezoek (dus ook De Striep), via via (loten kopen op internet van andere verzamelaars. Hier ook wel eens een bundeltje overgenomen)... Enfin, dit is zeer divers. Wat supermarkten betreft, daar koop ik er eigenlijk ook nooit meer. In mijn publiciteitsjaren bezocht ik regelmatig de Colruyt om strips te kopen. Nu heb ik er geen meer in mijn directe buurt, de supermarkten die ik tegenwoordig bezoek bieden zelfs totaal niets aan qua strips. Een maat van me is ook stripliefhebber die graag op rommelmarkten en in stripwinkels koopjes zoekt. Hij heeft al heel wat voor mij gevonden. Dan mijn Engelstalig materiaal. Archonia is nu mijn hoofdleverancier. Hoewel ze niet de goedkoopste zijn, is het preordersysteem interessant en ik koop er nog andere spullen, dus is het handig dat al mijn bestellingen maandelijks eens verstuurd worden zonder dat ik het constant moet opvolgen. Verder kocht ik ook wel eens op cheap-comics.com, maar dat is veel verminderd omdat de koopjes daar niet meer zijn wat ze al zijn geweest. Als ik er eens per jaar nog bestel, dan is het veel. Vroeger was bookdepository ook een veel bezochte site, nu ben ik overgeschakeld op Amazon, (.de, .es) maar dit gebeurt ook niet zo vaak.
 4. Het was gewoon iemand die figureerde voor dat schilderij
 5. Boeken vallen hier onder 6 % btw.
 6. Allee, hopelijk wordt het volgende project weer iets dat minder courant op de markt te vinden is. Al vrees ik dat ze dit met iets zoals De Kampioenen gaan doen. (Niets tegen die reeks, maar dat vind je nog makkelijk).
 7. Mja, Donald Duck is nogal afhankelijk van de schrijver en de tekenaar. Zelf lees ik alleen materiaal van Carl Barks en Don Rosa.
 8. Serieus? Ik heb m'n softcovers verslonden begin jaren 2000. Zonde jong.
 9. Ik raad De Zaak Luc Raak aan. De albums tussen 30 en 50 zijn over het algemeen kwalitatief. Begin niet met Album 26, dat is te meta en te experimenteel. Het is ook nogal overroepen.
 10. Gilles

  Integrales

  Naar een signeersessie of maakt hij ook tekeningen op bestelling? Ik zou wel een A3 van hem willen kopen als het in m'n budget valt.
 11. Als je dat wil kopen is dat natuurlijk je eigen keuze maar betaal er niet teveel voor. Die boekjes zijn maar triestige uitgaves.
 12. Volgens mij was dat een box die je via Het Laatste Nieuws kon kopen. Als ik me niet vergis kon je dagelijks zo'n strip kopen bij de krant voor een euro extra ook. Dan had je natuurlijk de doos zelf niet. Voor de kwaliteit hoef je het niet te doen. Het is een goedkope, geniete uitgave.
 13. Je zus heeft waarschijnlijk bij een filiaal gewerkt? Ik raad de franchisenemers aan (dat zijn zelfstandige uitbaters die de formule van Standaard Boekhandel "huren"). Over het algemeen zijn zelfstandige uitbaters stenger op zo'n dingen omdat het van hun eigen geld is en hun goeie naam speelt ook een rol. Standaard Boekhandel werkt dus met twee formules, filialen die volledig eigendom zijn van het hoofdhuis (SB zelf dus) en franchisenemers. Als klant weet je eigenlijk niet bij welke van de twee je terecht komt, tenzij je het gewoon vraagt.
 14. Enig idee of die herdrukken met dossier nog vlot verkrijgbaar zijn?
×
×
 • Create New...