Jump to content

Gilles

Members
 • Posts

  1,804
 • Joined

 • Last visited

About Gilles

 • Birthday 01/15/1988

Profile Information

 • Locatie
  Lichtervelde
 • Geslacht
  Mannelijk

Recent Profile Visitors

4,258 profile views

Gilles's Achievements

 1. Mja, ik ben me ervan bewust dat het op Bol beschikbaar is. Toch koop ik liever mijn boeken in een winkel. Daar kun je ze tenminste eerst vastnemen en loop je het risico niet dat ze vol deuken geleverd worden in je brievenbus.
 2. Vraagje, iemand een idee of dat recente boek rond Marc Sleen (de interviews) vlot verkrijgbaar is? Het is uitgegeven door Het Davidsfonds maar in de lokale boekhandels heb ik het nog niet gezien.
 3. Voor Suske en Wiske betaal je niet veel op de tweedehandsmarkt dankzij een overaanbod, maar dit is wel enorm goedkoop.
 4. Echt slechte ervaringen met Catawiki heb ik ook nog niet. Dat wil echter niet zeggen dat ik vertrouwen heb in de kennis van de "experten", de blunder die hier een paar posts hoger staat is maar eentje van de zovele fouten. Het is wel een serieuze dit keer.
 5. Ik hoop op een herdruk met beide delen in. Nooit fan geweest van tweeluiken (toch als het niet in een lopende reeks is).
 6. Merho was gewoon te laat en de naam Kiekeboe sprak Nederlanders gewoon niet aan. Op de koop toe had hij al een min of meer vaste eigen stijl ontwikkeld bij de start van Kiekeboe. Suske en Wiske evolueerde veel extremer. Moest Merho dertig jaar vroeger geboren zijn, ging dit topic misschien over hem en niet over Vandersteen. Vandersteen was sterk in marketing en kon zich aanpassen aan de verwachtingen van het publiek waar hij naar streefde. Hij werkte ook al gauw met medewerkers, waardoor hij zijn energie goed kon "verdelen". In de periode dat hij de Nederlandse stripmarkt "veroverde" was de inhoud van de Suske en Wiske-reeks min of meer bijzaak voor hem (waarmee ik niet wil zeggen dat hij er niet mee bezig was). Vandersteen was er op het goeie moment met de goeie strategie. Merho moet qua creativiteit echt niet onderdoen voor Vandersteen. Ook Sleen niet, maar zijn reeksen waren gewoon te absurd en te gericht op (lokale) actualiteit.
 7. "Mainstream" is nogal een subjectief begrip. Een reeks als Undertaker wordt hier sowieso als mainstream bestempeld. Voor een beginnende lezer is het dat sowieso niet. Wanneer valt iets buiten die mainstream? Wat zijn de criteria? Een bepaalde oplage, naamsbekendheid...?
 8. Daar vrees ik ook voor. Geef mij maar een deftige hardcover met infopagina's.
 9. Een integrale van Samon en Gert. Dat was best een goeie kinderreeks destijds.
 10. Gilles

  Integrales

  Het is een koopje me dunkt. Het boek is in kleur, al kon ik gezworden hebben dat het in zwart-wit was.
 11. Goh, niet echt meer. Vroeger bezocht ik dit forum dagelijks, nu heel wat minder. Af en toe kom ik nog wel eens iets tegen waar ik niet van wist. Onlangs kocht ik nog Asterix en Cleopatra met het dossier. Het verhaal had ik al in een oudere uitgave, zonder dit forum had ik dat dus niet gekocht. Ik laat me veel meer leiden door Youtube dan door dit forum. Ik koop dan ook voornamelijk Engelstalig.
 12. Allee, zo weten we ook hoe ze er in geslaagd zijn dat hoge doel te bereiken. Volgende keer zal ik ook wel twee keer denken voor ik deelneem. Gelukkig heb ik me bij Sus en Wis tijdig teruggetrokken.
 13. Mja, ik heb de basis van economie ook ruimschoots meegekregen in mijn opleiding. Vraag en aanbod heeft weinig geheimen meer voor me. Dat neemt mijn mening niet weg, als ik dan al een tekening betaal is het voor een personage waar de tekenaar in kwestie al werk van heeft gepubliceerd. Ik zou Marini nooit betalen voor een Cap, voor een Schorpioen dan weer wel. Ik val je job dus heus niet aan Richard.
×
×
 • Create New...