Ga naar inhoud

Aerogi

Members
 • Aantal items

  683
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profile Information

 • Beroep
  Management Accountant

Recente bezoekers van dit profiel

1.263 profielweergaven
 1. Ik heb vrij veel gag reeksen, Stefan, G.Raf Zerk en Vrouwen in 't wit, de Psy en de Gieren. Blijkbaar ook Paparazzi en Cupido. Meestal vind ik de eerste albums van dit soort reeksen echt wel geweldig. De situaties in de eerste albums van Vrouwen in 'twit bvb zijn bij momenten echt wel hilarisch, de dochter die vanalles mee naar huis brengt. Waarschijnlijk heb je in het begin van zo'n reeks zo veel inspiratie, en een eind later is het waarschijnlijk zwoegen om nog een gag te verzinnen. Bij al die reeksen ben ik op de duur afgehaakt wegens veel te matig. De Gieren zijn e
 2. Na lang beraadslagen met mezelf (want mijn favoriete reeks is en blijft Aldebaran), toch maar voor de 1980s gekozen. Thorgal, XIII, Yoko Tsuno zaten op een hoogtepunt. En als kind ook hoog niveau van Suske en Wiske, (nrs +/- 180-220) Ook Michel Vaillant haalde grote hoogtes. En vooral mijn eerste stripliefde: De Rode Ridder. Vanaf de ontvoering tem Hydra spelen zich allemaal af in de jaren 80. Vanaf de Horst cyclus 1989 ging het in mijn ogen bergaf.
 3. Aerogi

  De Geuzen

  N.a.v. het bericht dat ik ergens ben tegengekomen dat er misschien een integrale zou uitkomen van de Geuzen, ben ik deze nog eens aan het herlezen. Moet echt al meer dan 20 jaar geleden zijn dat ik ze heb gelezen. Straf dat het ondertussen 35 jaar geleden is dat het eerste album heb gekregen. Ik zit nu aan nr 6 Onheil boven Damme. Het is eigenlijk wel straf hoe de tekenstijl is geëvolueerd tussen de eerste paar albums en vanaf album nr 5-6. in bijlage scans van het eerste en 6e album. Waarom die ene foto omgekeerd staat is me een compleet raadsel.
 4. reeksen die zeer goed beginnen en geweldig zijn maar op de duur zwaar uitgemolken worden, genre XIII reeksen die zeer goed en leuk beginnen, maar op de duur zo ingewikkeld worden met een eindeloos aantal lussen en zijverhalen, dat je totaal niet meer weet over wat het gaat. Dufaux is daar soms een krak in.
 5. Ik vond Kilyon een geweldig karakter. Jammer dat Karel zelf noot Kilyon heeft laten terugkeren.
 6. Gisteren de eerste verschenen delen gelezen van de 5 Rijken. Totnutoe vond ik het geweldig. Op zich wel veel intriges onderling, maar toch vrij OK om te volgen. Het enige wat me een beetje tegensteekt, dat er blijkbaar een eerste cyclus is van 6 delen. Ik zou liever hebben om dan gewoon te stoppen, tenzij het écht iets helemaal nieuw is.
 7. Carthago zelf vind ik best ok, Carthago adventures na 2 delen afgehaakt, ik vond dat waanzinnig slecht. Blijkbaar dan tocht wat beter geworden?
 8. Ik denk van wel, zijn toen maar naar één rommelmarkt gegaan, en vorig jaar geen rommelmarkten. Zal straks eens naar de zolder gaan
 9. Ik zou het liefst een stripfiguur zijn dat space avonturen heeft, en andere werelden ontdekt. Een soort Kim bvb (Aldebaran / Betelgeuze)
 10. Ik amuseer me wel als ze ergens in een stedelijke omgeving zijn, voor de vele kleine details die leuk zijn. gisteren het verhaal gelezen van de anti zwaartekrachtgenerator. Vond ik ook wel geestig. Tesamen met het voorgaand verhaal Storm over Akhabakhadar de leukste verhalen totnutoe. maar je hebt wel een punt, het is niet dat het ene verhaal geweldig is, en een ander verhaal totaal niet goed.
 11. Prinses zagemeel. Doodcontent dat ze die nooit hertekend hebben. Het zingende nijlpaard en de ijzeren schelvis
 12. In de winter stapelen die altijd wat op. Ik lees het liefst in de zon, ligstoel, met een Straffe Hendrik of Brugse tripel. Een tweede reden waarom strips soms opstapelen als het gaat om bvb Rani, waar ik nu de 2 laatste delen heb liggen, omdat het gaat om vervolgreeksen. Nu ik heb begrepen dat het om een einde gaat, dus zie ik dat wat meer zitten om te lezen.
 13. Ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet denken. Het is de eerste keer dat ik een "echte" integrale heb aangeschaft. Ik dacht dat zoiets echt wel vanaf het eerste album was in chronologische volgorde. De info van wikipedia en andere zaken die gepost zijn, zou toch niet misstaan als info als dossier vind ik. Mischien komt het nog.
 14. dit wist ik eigenlijk allemaal niet. Ik ging er van uit dat ze chronologisch werden uitgegeven. Het enige dat ik op de hoogte van was, is het feit dat de laatste albums in kleur dacht ik niet in de integrales gingen zitten. beetje bummer eigenlijk wel....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...