Ga naar inhoud

Aerogi

Members
 • Aantal items

  681
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Aerogi

 1. Aerogi

  De Geuzen

  N.a.v. het bericht dat ik ergens ben tegengekomen dat er misschien een integrale zou uitkomen van de Geuzen, ben ik deze nog eens aan het herlezen. Moet echt al meer dan 20 jaar geleden zijn dat ik ze heb gelezen. Straf dat het ondertussen 35 jaar geleden is dat het eerste album heb gekregen. Ik zit nu aan nr 6 Onheil boven Damme. Het is eigenlijk wel straf hoe de tekenstijl is geëvolueerd tussen de eerste paar albums en vanaf album nr 5-6. in bijlage scans van het eerste en 6e album. Waarom die ene foto omgekeerd staat is me een compleet raadsel.
 2. reeksen die zeer goed beginnen en geweldig zijn maar op de duur zwaar uitgemolken worden, genre XIII reeksen die zeer goed en leuk beginnen, maar op de duur zo ingewikkeld worden met een eindeloos aantal lussen en zijverhalen, dat je totaal niet meer weet over wat het gaat. Dufaux is daar soms een krak in.
 3. Ik vond Kilyon een geweldig karakter. Jammer dat Karel zelf noot Kilyon heeft laten terugkeren.
 4. Gisteren de eerste verschenen delen gelezen van de 5 Rijken. Totnutoe vond ik het geweldig. Op zich wel veel intriges onderling, maar toch vrij OK om te volgen. Het enige wat me een beetje tegensteekt, dat er blijkbaar een eerste cyclus is van 6 delen. Ik zou liever hebben om dan gewoon te stoppen, tenzij het écht iets helemaal nieuw is.
 5. Carthago zelf vind ik best ok, Carthago adventures na 2 delen afgehaakt, ik vond dat waanzinnig slecht. Blijkbaar dan tocht wat beter geworden?
 6. Ik denk van wel, zijn toen maar naar één rommelmarkt gegaan, en vorig jaar geen rommelmarkten. Zal straks eens naar de zolder gaan
 7. Ik zou het liefst een stripfiguur zijn dat space avonturen heeft, en andere werelden ontdekt. Een soort Kim bvb (Aldebaran / Betelgeuze)
 8. Ik amuseer me wel als ze ergens in een stedelijke omgeving zijn, voor de vele kleine details die leuk zijn. gisteren het verhaal gelezen van de anti zwaartekrachtgenerator. Vond ik ook wel geestig. Tesamen met het voorgaand verhaal Storm over Akhabakhadar de leukste verhalen totnutoe. maar je hebt wel een punt, het is niet dat het ene verhaal geweldig is, en een ander verhaal totaal niet goed.
 9. Prinses zagemeel. Doodcontent dat ze die nooit hertekend hebben. Het zingende nijlpaard en de ijzeren schelvis
 10. In de winter stapelen die altijd wat op. Ik lees het liefst in de zon, ligstoel, met een Straffe Hendrik of Brugse tripel. Een tweede reden waarom strips soms opstapelen als het gaat om bvb Rani, waar ik nu de 2 laatste delen heb liggen, omdat het gaat om vervolgreeksen. Nu ik heb begrepen dat het om een einde gaat, dus zie ik dat wat meer zitten om te lezen.
 11. Ik weet eigenlijk niet wat ik er van moet denken. Het is de eerste keer dat ik een "echte" integrale heb aangeschaft. Ik dacht dat zoiets echt wel vanaf het eerste album was in chronologische volgorde. De info van wikipedia en andere zaken die gepost zijn, zou toch niet misstaan als info als dossier vind ik. Mischien komt het nog.
 12. dit wist ik eigenlijk allemaal niet. Ik ging er van uit dat ze chronologisch werden uitgegeven. Het enige dat ik op de hoogte van was, is het feit dat de laatste albums in kleur dacht ik niet in de integrales gingen zitten. beetje bummer eigenlijk wel....
 13. Heb gezocht, maar vond niet meteen topic dat al zou bestaan. Als kind had ik een paar albums. O.a het album met de neergestorte meteoriet en de reuzentomaten. Heb me ondertussen de integrales aangeschaft. En ben bezig met integrale nr 3. Het leukste verhaal totnutoe vond ik "Storm over Akhabakhadar". Vond ik zeer geestig om te lezen. Wat me vooral heel hard opvalt, dat vanaf album nr 1, de karakters, setting, wagens etc, meteen er knal opzitten. Er zit in mijn ogen geen evolutie in. Dat moet toch een uitzondering zijn? Bij de Wollebollen van Kie
 14. heb daar ergens een interview over gelezen, het is vooral een probleem geworden om een bepaalde bevolkingsgroep zeer karikaturaal voor te stellen. Veel albums die ooit zijn verschenen, zouden nu nooit meer kunnen of mogen gemaakt worden. En verder heb je natuurlijk ook al bijna gans Europa gehad. Maar een verhaal dat zich in een soort Monaco afspeelt waar de rijken der Romeinen / Galliërs huizen, lijkt me wel nog een tof gegeven.
 15. Ipv 2x 5 hadden ze beter 1x10 gedaan Bellefleur smurfin annemieke / rozemieke Sam madam pheip etc
 16. leuk, alleen zal je ze weer enkel online kunnen kopen, m.a.w. puur voor de verzamelaar Als postzegelverzamelaar wel frustrerend. Heb een vrij grote verzameling trouwens, op colnect heb ik 203 430 'items' in mijn verzameling. waarvan 1814 mbt comics. https://colnect.com/en/collectors/collector/aerogi
 17. Aangezien ik in principe enkel 'technische' kwartetten verzamel, in principe alles dat een motor heeft, heb ik weinig andere kwartetten. Ik heb er wel nog een aantal liggen uit loten van Kuifje, Lucky Luke denk ik, en nog wat Duitse versies, maar dat zijn meestal van tekenfilms. Ik moest ergens de grens trekken. Een Nederlander die ik ken verzamelt alles, en zit aan bijna 15 000 stuks....
 18. Ik ben verzamelaar van (techische) kwartetten. Ik heb er ongeveer 5000 in mijn verzameling. Mocht je er liggen hebben, en je wil die kwijt, geef gerust een seintje nu, in mijn verzameling heb ik al een tijdje volgende kaartset met Guus Slim en Fordmodellen. Dit is geen kwartet, want het is per zes. Maar ik vind het een geweldig item. Ik heb jammer genoeg geen doosje (op de foto is vermoedelijk niet het origineel), en ook geen voorkaart. iemand die meer info heeft?
 19. Dat is onwaarschijnlijk moeilijk... Prinses Zagemeel - de decors, de Citroën Traction Avant... Het zingende nijlpaard - gewoon grappig De charmante koffiepot - hoe vind je zo'n verhaal uit met een koffiepot? Het laatste dwaallicht - de setting ondergronds De olijke olifant - veel humor dacht ik Woelige Wadden - geweldig album De Tamme Tumi - prachtige decors Parel in de Lotusbloem - een mooi verhaal Bonkige baarden - opnieuw een goeie setting Het dreigende dinges - (op zich niet top 10 voor mij, maar bij mij de enige strip die me (welisw
 20. net zoals bij een vorige poll, heb ik bij de eerste 30 albums ook de top 3 aangevinkt. Album 26 is met een melkweg voorsprong het beste album ooit. Geeeef acht is enorm geestig om te lezen. En Kies Kiekeboe vind ik ook een leuk album. Van de laatste 30 heb ik niets gekozen, ik zou ze eerst eens moeten herlezen.
 21. In de reeks XIII, waarbij XIII probeert uit een gevangenis te ontsnappen, had ik toch wel een zeer beklemmend gevoel toen hij via buizen probeerde te ontsnappen.
 22. Ik vond dat geweldig gedaan. En nog steeds
 23. Aerogi

  Thorgal

  Amaai, de drie die ik heb aangevinkt, zijn ook de 3 die bovenaan staan. vind ik wel straf eigenlijk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...