Ga naar inhoud

The Angry Young Fan

Members
  • Aantal items

    66
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door The Angry Young Fan

  1. Ik vond haar vroeger geniaal en vind dat nu nog steeds! Haar dagboekstripjes hebben altijd een heel speciale plek gekregen in mijn boekenkast. Had het idee dat je haar vroeger nog best vaak kon zien opduiken hier in België, maar de laatste jaren is het wel erg rustig geworden. Haar 'Burn-Out Dagboek' is een hoogtepunt in haar oeuvre, al blijft mijn favoriete werk toch nog steeds 'Donker', over haar reis naar Zuid-Afrika, waar ze een workshop gaat geven. Haar zien signeren was ook altijd een feest: ze maakte steevast kleine stripverhaaltjes in je boek. Stripjes die ook in het echt erg klein getekend werden. (Ook fan van haar online werk; ze kaart de juiste zaken aan en weet dit vaak erg duidelijk en helder te brengen. Sinds kort publiceert ze ook één dag in de week in De Morgen. Ik denk op woensdag, maar ben niet zeker. Heb enkel een papieren versie van die krant op zaterdag.)
  2. Voor iemand die het werk niet kent, ben je er anders al wel erg lang over aan het oordelen. Beetje dubbel, niet?
  3. Oh, een nieuwe Johan De Moor! Met Desberg! En die 'Disparitions au Jazz Club' ziet er ook erg leuk uit...
  4. Als boek vond ik dat wat tegenvallen (ben meteen gestopt na deel 1; voornamelijk gelezen omdat het van Colin Meloy kwam, de zanger/gitarist van The Decemberists, een groep die ik erg goed vind), maar als animatiefilm lijkt mij dit super. Een film die ik sowieso wil zien!
  5. Kan je dit nieuwe deel lezen zonder de voorgaande gelezen te hebben? (Ooit gelezen, maar zit erg ver weg...)
  6. Absoluut. Al merk ik ook wel dat ik meer en meer in het Duits koop (bv. heel wat van Trondheim), omdat die taal mij nog beter ligt. (Trondheim in het Frans is niet altijd evident.)
  7. Proficiat ook om deze stap te durven zetten! Een succesvolle, langlopende reeks gewoon laten eindigen: dat moet je echt durven. Het perfecte einde van wat voor mij de allerbeste, stripclichésdoorbrekende mainstreamstrip in België was. Niemand deed / doet wat jullie ooit allemaal gedaan hebben. Hoed af voor Willy Linthout, Urbanus en alle andere medewerkers. Jullie zullen gemist, maar ook erg veel herlezen, worden.
  8. Wow, indrukwekkend! Werd dat album ooit vertaald in het Nederlands?
  9. Voor zo'n covers hebben ze het woord 'gatlelijk' toch uitgevonden, niet?
  10. AMEN! Helemaal mee eens. Het eerste boek dit jaar waarvoor ik naar mijn SSZ zal lopen!
  11. Ik weiger dat te geloven. Mag en kan gewoonweg niet...
  12. Het zijn die niet-hertekende versies die ik zoek. Zag ooit een originele pagina uit 'De scepter van Ottokar' (tijdens een tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel) en was toen erg onder de indruk van het talent van Hergé. Ben toen zo lang voor die pagina blijven hangen dat de suppoost af en toe kwam kijken of alles oké was / ik geen plannen had om die pagina te stelen. Vandaar mijn zoektocht naar de albums met de originele versies van het verhaal.
  13. Dankjewel! Ik weet wat mij te doen staat
  14. Ik zou heel graag een exemplaar van 'De scepter van Ottokar' kopen, maar dan wel met de originele tekeningen. Omdat ik door de bomen het bos niet meer zie (hoe vaak kan je een album heruitgeven?): welke versie van het album moet ik dan precies aankopen?
  15. Omdat het contrast bij Geerts zo groot is, vind ik het sterker. Voor mij een voorbeeld van een stripverhaal dat je eigenlijk veel te vroeg in handen krijgt (schattige tekeningen, dus voor kinderen). Plots word je als kind geconfronteerd met het saaie, dagelijkse leven, met een cynische kijk daarop... Zo'n boek koester je toch voor de rest van je leven? Maakt van jou toch een heerlijk cynisch pubertje? [Heel persoonlijk, natuurlijk. Ik ben gewoon een grote Geerst-liefhebber!]
  16. We hebben weer iets om naar uit te kijken dan.
  17. Misschien is het vloeken in de kerk, maar ik vind Geerts' 'Ondankbare wereld' leuker/sterker dan 'Zwartkijken'. Die wat schattige stijl in combinatie met een cynische boodschap werkt echt heel goed voor mij.
  18. Hoe geniaal 'Jojo' ook is, ik heb Geerts ontdekt met zijn 'Monde Cruel' ('Ondankbare wereld') en dat was toen, eind jaren '90, liefde op het eerste gezicht!
  19. Is dit boek al verschenen? Vind er online maar weinig van terug!
  20. Ik ben hoegenaamd geen originelen verzamelaar, maar voor werk van André Geerts heb ik wel een nier over.
  21. Vraag voor een collega: iemand tips voor historische strips uit de periode prehistorie, stroomculturen (Egypte etc.)? Een leerling van hem zit met een jaartekort voor geschiedenis en hij wil de leerling wat zomerlectuur meegeven...
  22. Alle kapsels uit deze reeks. Nooit begrepen waarom dit werd uitgegeven...
  23. Die 'Eerste pesterijen' zijn best leuk, maar vallen wat mager uit in vergelijking met de hoofdreeks. Let op: nog steeds erg goede/harde grappen, beetje terugkeren naar de eerste drie albums (die een tiental jaar geleden erg succesvol waren bij mijn leerlingen uit het derde middelbaar)... Edoch! Als je ziet waar die hoofdreeks naartoe gaat: van een 'simpele' high school humorserie (met betere grappen en sterker tekenwerk dan de concurrentie) naar een serie met thrillerallures, een enorme psychologische diepgang in een soort van coming of age-verhaal, met oog voor identiteit en seksualiteit... Ik weet weer wat ik de komende weken ga herlezen!
  24. Als iemand die alle albums van 'Mooie Navels' las, weiger ik Jenny en Vicky nog bitches te noemen. Die term alleen al! Wat die reeks doet met zijn personages, hoe deze achtergrond en diepgang krijgen, is ronduit fantastisch! Een nieuwe 'Mooie Navels' is hier altijd feest ten huize The Angry Young Fan!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...