Ga naar inhoud

Bertus

Members
 • Aantal items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Capelle aan den IJssel
 • Interesses
  Strips
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Stripliefhebber

Recente bezoekers van dit profiel

605 profielweergaven
 1. Eigenlijk vind ik het jammer dat Marc Verhaegen (zo ver bekend) nog niet gevraagd is voor een hommage-album. Dat zou na het hommage-album van Paul Geerts toch eigenlijk niet zo'n gekke stap zijn? Maar waarschijnlijk ligt dat binnen de studio toch nog te gevoelig. Al zou het aan de andere kant voor beide partijen een mooie manier zijn om de breuk uit 2005 definitief achter zich te laten.
 2. Grappig hoe dat per persoon kan verschillen. Juist bij A denk ik: mooi getekend (heel mooi zelfs), maar los van die boom en het kasteel is er niet zoveel voor mij te ontdekken. De sfeer in totaliteit is natuurlijk wel fraai neergezet. Juist bij B kan ik op de voor- en achtergronden meer dingen bekijken.
 3. Naar B blijf ik meer kijken, al heeft het verschil in formaat daar denk ik ook wel mee te maken.
 4. Beide platen zijn beeldschoon. Mijn keuze valt uiteindelijk toch op B. Met name omdat die tekening, nog meer dan A, heel sterk een sfeer weet neer te zetten.
 5. Een erg leuk en vooral bijzonder gevarieerd magazine. Het eerste deel met veel plezier (digitaal) doorgebladerd.
 6. Mooi initiatief, ik ben benieuwd. De insteek om de focus te leggen op niet eerder in het Nederlands gepubliceerde strips spreekt mij wel aan.
 7. Lijkt mij dat dit bewust is. Waarschijnlijk loopt Lambik om verhaaltechnische redenen in een te groot pak.
 8. Volledig mee eens. En dat voor de fractie van de prijs van Photoshop. Enig klein nadeel van Clip Studio Paint vind ik dat je niet in CMYK kunt werken. Je werkt in de basis altijd vanuit RGB. Weliswaar kun je een filter gebruiken om te kijken hoe je bestand er uit ziet in CMYK, maar mijn praktijkervaringen met dat filter zijn niet heel gelukkig. Bij het afdrukken van bestanden krijg ik dan alsnog niet gewenste kleuren. Afgezien daarvan vind ik Clip Studio Paint echt een genot om mee te werken.
 9. Tja, met de redelijk recente ontwikkelingen bij andere stripmusea (Rotterdam, Groningen) denk ik in eerste instantie: bespaar jezelf de moeite. Aan de andere kant lijkt dit wel kleinschaliger dan andere musea. Misschien dat juist daar de kracht kan liggen.
 10. Leuke strip om te volgen. Heerlijk tekenwerk ook.
 11. Eens. Veruit twee van de betere albums van de afgelopen - pakweg - 10 jaar. Wel interessant dat dit nou juist 2 albums zijn waarin de hoofdfiguren zich zonder enige toelichting in een andere tijdvak bevinden. De teletijdmachine is blijkbaar niet meer nodig.
 12. Miljaar! Die bedoelde ik in eerste instantie ook.
 13. Een album van een gepensioneerde tekenaar vergelijken met z'n beste werk 'De parel in de lotusbloem' (althans, volgens velen), vind ik sowieso niet zo sterk. Veel interessanter is het om dit album te vergelijken met recente S&W-albums. Ik vermoed zomaar dat de recensie dan ineens (veel) positiever uitvalt. Zelf zie ik overigens erg uit naar het album, alleen al om het tekenwerk van Geerts en het inktwerk van Goossens.
 14. Ja. Bij vlagen heel aardig tekenwerk, maar het scenario kon mij eigenlijk geen moment boeien. Maar goed, ik ben als dertiger ook niet echt doelgroep van de huidige S&W-albums. Overigens wel een paar leuke grappen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...