Ga naar inhoud

Bertus

Members
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methods

Profile Information

 • Locatie
  Capelle aan den IJssel
 • Interesses
  Strips
 • Geslacht
  Mannelijk
 • Beroep
  Stripliefhebber

Recente bezoekers van dit profiel

516 profielweergaven
 1. Een erg leuk en vooral bijzonder gevarieerd magazine. Het eerste deel met veel plezier (digitaal) doorgebladerd.
 2. Mooi initiatief, ik ben benieuwd. De insteek om de focus te leggen op niet eerder in het Nederlands gepubliceerde strips spreekt mij wel aan. Toevallig heb ik dit weekend in de supermarkt een ander recent gestart stripblad voor de jeugd (Jump) doorgebladerd, maar daar zag ik wel veel strips die ik al kende (o.a. Suske en Wiske en Boes). Niets mis mee natuurlijk, maar het is leuk om ook eens nieuwe strips te ontdekken. Veel succes in ieder geval!
 3. Lijkt mij dat dit bewust is. Waarschijnlijk loopt Lambik om verhaaltechnische redenen in een te groot pak.
 4. Volledig mee eens. En dat voor de fractie van de prijs van Photoshop. Enig klein nadeel van Clip Studio Paint vind ik dat je niet in CMYK kunt werken. Je werkt in de basis altijd vanuit RGB. Weliswaar kun je een filter gebruiken om te kijken hoe je bestand er uit ziet in CMYK, maar mijn praktijkervaringen met dat filter zijn niet heel gelukkig. Bij het afdrukken van bestanden krijg ik dan alsnog niet gewenste kleuren. Afgezien daarvan vind ik Clip Studio Paint echt een genot om mee te werken.
 5. Tja, met de redelijk recente ontwikkelingen bij andere stripmusea (Rotterdam, Groningen) denk ik in eerste instantie: bespaar jezelf de moeite. Aan de andere kant lijkt dit wel kleinschaliger dan andere musea. Misschien dat juist daar de kracht kan liggen.
 6. Leuke strip om te volgen. Heerlijk tekenwerk ook.
 7. Eens. Veruit twee van de betere albums van de afgelopen - pakweg - 10 jaar. Wel interessant dat dit nou juist 2 albums zijn waarin de hoofdfiguren zich zonder enige toelichting in een andere tijdvak bevinden. De teletijdmachine is blijkbaar niet meer nodig.
 8. Miljaar! Die bedoelde ik in eerste instantie ook.
 9. Een album van een gepensioneerde tekenaar vergelijken met z'n beste werk 'De parel in de lotusbloem' (althans, volgens velen), vind ik sowieso niet zo sterk. Veel interessanter is het om dit album te vergelijken met recente S&W-albums. Ik vermoed zomaar dat de recensie dan ineens (veel) positiever uitvalt. Zelf zie ik overigens erg uit naar het album, alleen al om het tekenwerk van Geerts en het inktwerk van Goossens.
 10. Ja. Bij vlagen heel aardig tekenwerk, maar het scenario kon mij eigenlijk geen moment boeien. Maar goed, ik ben als dertiger ook niet echt doelgroep van de huidige S&W-albums. Overigens wel een paar leuke grappen.
 11. Ingevuld. Ik ben benieuwd naar de uitkomsten. Vooral een stripblad met ruimte voor aankomend, nieuw talent zou ik wel fijn vinden.
 12. Mijn liefde voor de strip bestaat uit de combinatie van (1) genieten van een goed en/of humoristisch verhaal en (2) de kwaliteit van het tekenwerk. En was het maar zo'n feest dat ik er mijn geld mee kon verdienen... (maar welke tekenaar kan dat überhaupt nog tegenwoordig)
 13. Dat ook nog inderdaad. Al hebben ze dat recent geloof ik wel enigszins hersteld door in de nieuwe reeks (S&W Classics) wel de volledige versies te tonen.
 14. Die samensmelting van de Blauwe Reeks met de Rode Reeks heb ik nooit begrepen. Wat mij betreft niet eens zozeer vanwege de afwijkende tekenstijl, maar veel meer op het gebied van hoe de personages gepresenteerd worden en het ontbreken van enkele hoofdspersonages in de Blauwe Reeks.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...