Jump to content

Strips digitaal lezen


Recommended Posts

Uiterst zelden lees ik eens comics op een iPad Pro 12.9
De eerste comic die ik online heb gelezen (toen natuurlijk op een oudere iPad) was 'The Private Eye', een prachtige strip van Brian K. Vaughan en Marcos Martin, over de gevolgen van het vrijkomen van iedereens private data op het internet. Heb die 2 keer digitaal gelezen en uiteindelijk (tegen de beloftes van de makers in) kwam er ook een editie op papier, een limited hardcover.  Eerlijk : ik las het liever op mijn iPad. (vooral doordat het papier een beetje doorzichtig was, waardoor je al de volgende pagina erdoor kon zien)
Hier kan je het kopen tegen de prijs die je ervoor wil geven (dat mag ook €0 zijn): http://panelsyndicate.com/comics/tpeye
Door mijn huidige plaatsgebrek had ik me voorgenomen om meer op mijn iPad te lezen maar door mijn leesachterstand is blijf ik voorlopig op papier lezen. Al die luxe-problemen ! 😄
Wat de betere Franco-Belgische strips betreft blijf ik voorlopig nog op papier aanschaffen, maar ik koop de laatste tijd wel zeer weinig Nederlandstalige strips (nieuwe titels zijn meestal beperkt tot graphic novels die door kameraden de hemel worden in geprezen). 

Link to comment
1 uur terug, Koen Claeys zei:

Door mijn huidige plaatsgebrek had ik me voorgenomen om meer op mijn iPad te lezen maar door mijn leesachterstand is blijf ik voorlopig op papier lezen. Al die luxe-problemen ! 😄

 

Voor jou is het ten minste nog een luxeprobleem, maar ik denk dat de populariteit van e-books in het algemeen ook ontstaat doordat plaatsgebrek voor boeken voor heel veel mensen helemaal geen luxeprobleem is, maar hun met de neus op de feiten duwt dat ze te klein zijn behuisd. E-books zijn dan een pleister op de wonde: op één niet te groot toestel kun je tenminste toch nog boeken zetten.

Dat is geen fantasie van mij: ik ben al bij mensen thuis geweest waar je duidelijk zag dat daar geen plaats was voor meer dan 100 boeken. Mijn 1350 boeken en 1550 strips pastten echt niet in dat appartement. Zulke mensen zijn natuurlijk dolblij met e-books, maar dat camoufleert dus wel het échte probleem. Want te weinig plaats voor een duizendtal boeken betekent ook te weinig plaats voor zaken die belangrijker kunnen zijn.

Daarom sta ik zeer wantrouwig tegenover het gejubel over e-books. De grootverdieners van de IT, de Jeb Bezossen en Tim Cooks, duwen mensen stukjes speelgoed in hun handen om te verdoezelen dat ze zelf miljardairs zijn door hun personeel te weinig te betalen en op allerlei manieren weinig belastingen moeten betalen en soms zelfs nog geld van de staat toe krijgen. (zie de video die ik hierover eerder op het forum heb geplaatst)

Link to comment
30 minuten geleden, Peter Motte zei:

 

Voor jou is het ten minste nog een luxeprobleem, maar ik denk dat de populariteit van e-books in het algemeen ook ontstaat doordat plaatsgebrek voor boeken voor heel veel mensen helemaal geen luxeprobleem is, maar hun met de neus op de feiten duwt dat ze te klein zijn behuisd. E-books zijn dan een pleister op de wonde: op één niet te groot toestel kun je tenminste toch nog boeken zetten.

Dat is geen fantasie van mij: ik ben al bij mensen thuis geweest waar je duidelijk zag dat daar geen plaats was voor meer dan 100 boeken. Mijn 1350 boeken en 1550 strips pastten echt niet in dat appartement.


Ja... Hou mijn collectie strips/manga/graphic novels/trade paperbacks bij via Collectors.com (klik).  Heb 3062 boeken staan.  Ik heb daar een afzonderlijke kamer voor.  Ik besef zeer goed dat niet iedereen die luxe heeft.
Soms vraag ik me ook af wat ik mezelf heb aangedaan met die grote verzameling papier... zeker nu ik ouder word en merk dat de volgende generaties (ook mijn eigen kinderen) niet zo geïnteresseerd zijn in Europese strips (wel in manga).  
Moet ook wel denken aan wat een vriendin van me onlangs deelde op sociale media, met dat verschil dat je strips opnieuw kan lezen (en wijn normaal gezien niet 😉)

 

313166840_10225173063105371_8093765431908400733_n.jpg

Link to comment
2 hours ago, Illustrator Pascal said:

Hallo,
Ik heb enkele vragen over digitale strips.
Lezen jullie strips ook digitaal ?
En op welke manier (tablet ?, online in een browser ?, downloads ?)
Welke manieren zijn hiervoor beschikbaar en wat wordt het meest gebruikt?

Ik mag soms weleens wat online strips lezen via de browser. 

In het westen doet digitaal doorgaans niet zoveel. Voor veel publicerende tekenaars is dat echt een bijzaak. 

Link to comment
1 hour ago, Illustrator Pascal said:

Bij mij gaat het er meer om mijn werk te publiceren. Het zou mooi zijn moest ik dit digitaal kunnen doen, maar ik weet nog niet langs waar en of ik dit ook op deze manier zal doen. Ik heb wel een website, maar als ik die hiervoor gebruik stelen mensen mijn werk gewoon.


 Je kunt niet voorkomen dat mensen werk doorplaatsen op sociale media en dat moet je niet willen. 

Verder marcheer je nogal voor de troepen uit. Met het A-Team t-shirt ontwerp lijk je per ongeluk iets commercieel aantrekkelijks gemaakt te hebben. De rest van het werk is heel gemiddeld en vind je op het internet terug in tal van verlaten Tumblr pagina's of op Instagram. 

Ik zou eerst investeren in goede lessen. Het enthousiasme is er, maar je kunt nog wel wat oefening gebruiken. 

Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
10 hours ago, Peter Motte said:

Uit het artikel: "De ontslagen vonden plaats bij het hoofdkantoor van Comixology in New York en betroffen ongeveer 75% van de medewerkers,"

 

75%? Of ze hebben een Elon-Muskje gedaan, of het is gedaan met Comixology en ze willen dat niet met zo veel woorden zeggen.

Het  word volledig geintegreerd in Kindle. Dus dit lijkt op een 'liquidatie' van Comixology. De naam zal wel blijven bestaan.  De founders zijn ook weg trouwens. Dat zegt voldoende. 

Link to comment
11 hours ago, Ambreville said:

Ik vind het wel gemakkelijk en duidelijker zo. Kiekeboe op e-Book reader is wel raar.

 Dat laatste kan ik mij dan wel weer levendig voorstellen.
 

Wat vind jij eigenlijk van de ervaring binnen comiXology? Zelf heb ik het nooit gebruikt en jij lijkt geen probleem te hebben met het feit dat het nu schijnbaar een soort Kindle is geworden.

Link to comment

Het enige echte verschil tot nu toe is die panel per panel mode. Die zal wel blijven bestaan. Zelf ben ik er niet zo dol op, want de strips moeten het ook aankunnen. Bij Kiekeboe bv is het redelijk verveldend, bij een Marvel comic werkt het vrij goed.

Ik heb nu ook gemerkt dat Kindle strips per serie ordert in folders. Dat bibliotheek-beheer was altijd wel een zwakke plaats binnen Izneo.

Eigenlijk best tevreden. Hier liggen wel wat devices, je kan van het ene gewoon verder lezen op het andere.

 

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...