Ga naar inhoud

Stripschapprijs 2023 is voor Hans van Oudenaarden


AHMO

Recommended Posts

Ik: Schrijf een artikel over Hans van Oudenaarden die de Stripschapprijs 2023 wint

 

Chat GPT:

Op 20 januari 2023 is Hans van Oudenaarden uitgeroepen tot winnaar van de Stripschapprijs 2023. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een Nederlandse of Vlaamse striptekenaar of scenarioschrijver voor zijn of haar bijzondere prestaties in de stripwereld.

Hans van Oudenaarden is al jaren een bekende naam in de stripwereld, met een indrukwekkende staat van dienst. Hij begon zijn carrière in de jaren 90 als tekenaar voor verschillende stripbladen, waaronder Eppo en Donald Duck. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd scenarioschrijver en creëerde hij verschillende succesvolle stripreeksen, waaronder "De Avonturen van Tom Poes" en "De Familie Fortuin".

Met de Stripschapprijs 2023 erkent de jury van de prijs Van Oudenaarden's unieke bijdrage aan de Nederlandse en Vlaamse stripwereld. Zijn werk wordt geprezen om zijn komische timing, originele verhalen en indrukwekkende tekenstijl. Van Oudenaarden weet de lezer te raken met zijn humoristische verhalen en karakterontwikkeling, en heeft bewezen een echte meester te zijn in het creëren van verhalen die zowel volwassenen als kinderen aanspreken.

Met de winst van de Stripschapprijs 2023 bevestigt Van Oudenaarden zijn status als een van de meest succesvolle en invloedrijke striptekenaars en scenarioschrijvers in Nederland en Vlaanderen. Zijn werk blijft een bron van inspiratie en plezier voor velen, en zal zeker nog vele jaren genoten worden.

 

 

Link naar reactie

“Rhonda en Wynona zijn vooral gericht op mannen; de vrouwen lopen meestal nauwsluitende en nietsverhullende kleding”


Duh? 
Die verhalen zijn toch wel meer dan dat?

Ja, wat bloot kan aantrekkelijk zijn maar gebeurt zoveel in strips (lees maar ‘ns over eros en thanatos, zeer interessante materie over de menselijke psyche). Allez, dat degradeert de strip en bijgevolg de stripliefhebbers hier weer tot… (vul maar aan).


Zoiets doet VO wel onrecht aan vind ik.

Dan kan dat ook geschreven worden over bv. Marini’s Noir Burlesque

 

In de zin ontbreekt zelfs het woordje “in”. De auteur was waarschijnlijk die ene strip (wat voor mij nieuw was dat VO en Kolk zoiets gemaakt hadden) net aan het herlezen en was wat afgeleid.

 

Chapeau voor Hans!

Tomorrow  Saturday Sunday Today is my favorite day

Link naar reactie

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...