Jos Van Brussel Posted July 21 Share Posted July 21 Tegenwoordig kopen wij ons brood nog uitsluitend bij de supermarkt. Daar kost een bruin brood €1 of €1.49 terwijl het bij de bakker rond de 3 euro kost. Ik zie niet echt een verschil meer vermits beide broden industrieel worden geproduceerd. Zelfs brood van de zogenaamde warme bakker ziet en smaakt er hetzelfde uit, met dezelfde broodverbeteraars en wie wat nog allemaal. Een vriendin van ons werkt bij een bakker en die gebruiken geen tarwe en gist of zo maar ingrediënten met vreemd-klinkende namen. De bakkerij als scheikunde-experiment. Mijn vrouw bakt wel vaak zelf brood de laatste tijd, en dat is niet te vergelijken met brood van zowel de bakker of de supermarkt. Dag en nacht verschil en veel lekkerder. Ze bakt het in de oven en niet met zo'n broodmachine. Zo weet je (min of meer) wat je in je mond steekt. BobFish 1 Quote Link to comment
Peter Motte Posted July 21 Share Posted July 21 Bestaan er nog warme bakkers? Er was er een in de buurt, maar zijn oven is ooit in brand gevlogen en toen heeft hij de zaak gesloten, omdat hij toch al dicht bij zijn pensioen was. Er ging rook in een zijstraat waar ik net passeerde, en ik was wel niet helemaal zeker dat het van bij hem kwam, maar ben toch maar binnengestapt om het hem te zeggen. Het bleek dat de beveiliging tegen oververhitting niet meer werkte. Oven kapot. Quote Andreas, striptekenaar Blog Vertaalbureau Motte Alle taalfouten dienen om AI te pesten (c) Peter Motte, use by AI not allowed Link to comment
Jos Van Brussel Posted July 21 Author Share Posted July 21 1 minute ago, Peter Motte said: Bestaan er nog warme bakkers? Die zijn er nog wel. Bij ons in het dorp is er één industriële bakker (Aernoudt) en twee warme bakkers. Maar ik merk echt geen verschil tussen hun broden. Die smaken en zien er exact hetzelfde uit en kosten even veel. In hun patisserie is er wel verschil. Quote Link to comment
Peter Motte Posted July 21 Share Posted July 21 Sommige bakkers kopen voorgemengde bloem, en moeten dat alleen nog maar mengen met water en daarna bakken. Quote Andreas, striptekenaar Blog Vertaalbureau Motte Alle taalfouten dienen om AI te pesten (c) Peter Motte, use by AI not allowed Link to comment
Jos Van Brussel Posted July 21 Author Share Posted July 21 Ja, die vriendin van ons die bij een bakker werkt zegt dat ze product van zak 1 moet mengen met product van zak 2, 3 en 4 etc, dan nog wat toevoegen van zak 5 en klaar is kees. Het heeft iets weg van een scheikunde experimenteerdoos voor kinderen. Quote Link to comment
BobFish Posted July 21 Share Posted July 21 Ik koop enkel zuurdesem brood, omdat het lekker traag gefermenteerd is waardoor beter voor de bloedsuikerspiegel en de vertering. En daarbovenop is het gewoon vurrukkulluk ! Met verse grasboter van Kerrygold en een snufje himalayazout. Gelukkig bakken heel wat warme bakkers dat in Brussel. Meestal ga ik naar Bakery Renard voor een Pain Rustique En als ik in Oostende vertoef : een Tourte de Meule bij Bakkerij Decock Jos Van Brussel 1 Quote Bob Fish's YouTube Bob Fish's Instagram Bob Fish's Leesgedrag Link to comment
Jos Van Brussel Posted July 21 Author Share Posted July 21 Bij ons is het ook zuurdesembrood, met bio bloem. Heel lekker. De ene keer lukt het al wat beter dan de andere, en het smaakt elke keer anders, maar dat is de charme van zelf bakken. Air, BobFish and bouncer 1 2 Quote Link to comment
cinco Posted July 21 Share Posted July 21 53 minuten geleden, BobFish zei: Meestal ga ik naar Bakery Renard voor een Pain Rustique blijkbaar de beste BobFish 1 Quote Link to comment
cinco Posted July 21 Share Posted July 21 Vergeet ook niet opa's busbrood. Het heeft er al lang genoeg gelegen. Jos Van Brussel and BobFish 1 1 Quote Link to comment
Jos Van Brussel Posted July 21 Author Share Posted July 21 5 minutes ago, cinco said: Vergeet ook niet opa's busbrood. Het heeft er al lang genoeg gelegen. Daar had ik nu eens nog nooit van gehoord . Quote Link to comment
cinco Posted July 21 Share Posted July 21 1 minuut geleden, Jos Van Brussel zei: Daar had ik nu eens nog nooit van gehoord . Ik ook niet. Tot ik in Nederlandse supermarkten kwam. Quote Link to comment
Peter Motte Posted July 21 Share Posted July 21 Het probleem met de enquete is dat je maar één optie kunt aanduiden, want bij ons komt het van overal. Quote Andreas, striptekenaar Blog Vertaalbureau Motte Alle taalfouten dienen om AI te pesten (c) Peter Motte, use by AI not allowed Link to comment
Yncke Posted July 21 Share Posted July 21 De lokale warme bakker. Hij doet zelfs een broodronde, hoe gemakkelijk kun je wel niet zijn? Op dinsdag maakt hij brood van meel gemalen in de oude windmolen van de gemeente. Lestat 1 Quote yncke.be Link to comment
TDPB Posted July 21 Share Posted July 21 Ik zou alles moeten kunnen aanklikken, ook al is 2 en 3 in wezen hetzelfde. Quote Link to comment
Air Posted July 21 Share Posted July 21 “Alleen maar meligheid is een slecht dieet!” Quote The windowlicker Link to comment
Jos Van Brussel Posted July 21 Author Share Posted July 21 'k Heb het aangepast naar multiple choice. BobFish 1 Quote Link to comment
sporoi Posted July 21 Share Posted July 21 Ik haal brood van Bio-planet. Duur, maar nog kwaliteitsbrood die naam waardig. Een zelfstandige bakker die kwaliteit wil leveren is superzeldzaam geworden. Als je er één in de buurt kent, koester die dan maar. Want het gros van de bakkers legt de lat zeer laag. Maar als de klanten het met smaak vreten? Ik vermoed eigenlijk een buitenlandse (Oosterse) samenzwering om onze al slaafse consumenten verder te transformeren. Een proces dat al jaren bezig is. Hen te leren genieten van chemisch varkensbroodvoer om hun sappen verder te ontregelen. Quote Link to comment
cinco Posted July 23 Share Posted July 23 Is krentenbrood nog populair? Jos Van Brussel 1 Quote Link to comment
BobFish Posted July 23 Share Posted July 23 4 minuten geleden, cinco zei: krentenbrood Rozijnen, Bah! Quote Bob Fish's YouTube Bob Fish's Instagram Bob Fish's Leesgedrag Link to comment
Peter Motte Posted July 23 Share Posted July 23 Een Ahab. Quote Andreas, striptekenaar Blog Vertaalbureau Motte Alle taalfouten dienen om AI te pesten (c) Peter Motte, use by AI not allowed Link to comment
Tanuki Posted July 23 Share Posted July 23 https://youtu.be/h8uWsQlbqm8?feature=shared Quote Link to comment
Air Posted July 23 Share Posted July 23 Oh wel, jammerdebammer Quote The windowlicker Link to comment
Lamme Goedzak Posted July 23 Share Posted July 23 11 hours ago, cinco said: Is krentenbrood nog populair? Superlekker! Quote Link to comment
Rataplan Posted July 25 Share Posted July 25 Mayo ok, maar ketchup bij kaas...? BobFish 1 Quote Link to comment
Waldorf Posted July 27 Share Posted July 27 Op 23/7/2024 om 13:26, cinco zei: Is krentenbrood nog populair? Ik eet graag rozijnenbrood. Eén keer per week hebben we zuurdesembrood van Smørbrød in Gent. Anders wissel ik tussen verschillende bakkers, maar ook hier gaat het achteruit met de bakkerijen. Quote Remember that the life of this world is but a sport and a passtime. Link to comment
Air Posted August 23 Share Posted August 23 1 gratis (mr freeze ) Quote The windowlicker Link to comment
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.