Jump to content

Keiji Nakazawa (1939-2012) (Barefoot Gen)


Guest Ren

Recommended Posts

nakazawa.jpg

 

Japanse manga-tekenaar Keiji Nakazawa (1939-2012) overleden

 

di 25/12/2012 - 13:56 De Japanse manga-tekenaar Keiji Nakazawa is op 19 december overleden. Hij is 73 geworden. Nakazawa is bekend van de autobiografische strip "Barefoot gen" over de Amerikaanse aanval met een atoombom op Hiroshima.

 

Nakazawa was 6 toen de Amerikanen in augustus 1945 de eerste atoombom dropten op Hiroshima. Zijn vader, broer en zussen overleefden de aanval niet. Nakazawa zelf raakte bestraald, net als zijn moeder die een 20-tal jaar later overleed.

 

"Barefoot gen" verscheen in verschillende magazines, werd in verschillende talen vertaald en werd ook verfilmd. Nakazawa stopte in 2009 met tekenen omdat zijn ogen er steeds meer op achteruitgingen. Sinds 2010 was hij in behandeling voor longkanker.

Link to comment
  • 3 months later...
Guest Bilal

Heb Gen Barrevoets in Hiroshima 1: De Bom gelezen.... Ik kreeg er tranen, dat heb ik denk ik nog niet eerder meegemaakt bij een boek/strip (wel bij films, ben zo sentimenteel als wat...). Het was een welkome verrassing dat het voornamelijk de periode voor de bom behandelt, dat had ik niet verwacht om de een of andere reden. Zo leerde ik de karakters en omstandigheden toentertijd in Japan kennen en misschien was het beter geweest als ik de familie van Gen niet leerde kennen....Als de bom eenmaal valt en zijn broertje Shinji schreeuwt om vanonder een balk geholpen te worden... Het broertje symboliseert voor mij de eenvoudige, onschuldige burgers die moeten sterven vanwege machtsgeile, gewelddadige misdadigers, waar ook ter wereld en in alle tijden. Dit is een belangrijk boek, het verhaalt over een geschiedenis die niet vergeten mag worden. 

Link to comment
  • 1 month later...

Ik moet toegeven dat de tekenstijl mij niet aangespoord heeft om er eens 'echt' aan te beginnen. Maar kans gekregen om de 5 nederlandstalige redelijk goedkoop te kopen en gewoon vanwege de inhoud gekocht. Ben net als jij meegesleurd in het verhaal en vond het verbazingwekkend goed. Nu is het wachten op nr6.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...