Jump to content

Stripdagen Rijswijk 2017


retep

Recommended Posts

12,50€ vind ik overdreven veel. Andere stripbeurzen vragen verantwoorde prijzen, en die hebben ook buitenlandse tekenaars.

Ik ben een paar jaar niet meer geweest wegens hun rommelige gedoe aan de ingang, maar wou dit jaar wel teruggaan. Dat zal dus niet gebeuren, haha.

Dat is zoals met de verkoopsprijzen van sterke drank in België sinds een jaar: overdreven veel vragen om extra inkomsten uit de zakken der burgers te kloppen, maar nu vaststellen dat de inkomsten gedaald zijn omdat velen hun sterke drank nu in het buitenland kopen.

Bij Sint-Joris!

Link to comment

12,50...

Dat valt toch wel mee?

ik ben normaal veel meer kwijt aan vervoer, eten, drinken en parkeerkosten (toevallig hier gratis)

en dan heb ik nog niet over mijn aankopen op de beurs.

Of ik dan 5 of 12,5 als entree moet betalen maak voor mij dan niets meer uit.

Link to comment

De dierentuin in Emmen is helaas wat duurder dan 2 tientjes, 30 euro is de prijs van een kaartje voor een volwassene, daar komen de parkeerkosten van 10 euro nog eens bij... En value for money is die dierentuin helaas niet meer.

Breda is zelfs naar beneden gegaan in prijs, wat alleen maar toe te juichen is. 12,50 euro is echt te veel voor een bezoek aan deze (of een andere) beurs. Zoals iemand al eens eerder heeft geschreven (Lecram?); waarom betalen om geld uit te mogen geven bij tekenaars, uitgevers en standhouders?

Link to comment

In vergelijking met Breda (7,50) en Valkenswaard (5,00) is het aan de hoge kant, maar vergeleken met FACTS of andere evenementen valt het wel mee. Het zou kunnen dat de toegangsprijzen wat aan de hoge kant zijn omdat de stripschapsleden gratis naar binnen mogen en ander publiek daardoor meer moet betalen om toch aan het budget  te komen.

 

Maar het belangrijkste is inderdaad wat je er nu precies voor terugkrijgt.

Link to comment

 

 

Het zou kunnen dat de toegangsprijzen wat aan de hoge kant zijn omdat de stripschapsleden gratis naar binnen mogen en ander publiek daardoor meer moet betalen om toch aan het budget  te komen.

Stripschapleden betalen het via hun contributie

Dus dat is niet waar

Ik denk eerder komt door de huurprijs van de lokatie

Bij Breda draagt de gemeente een steentje bij.

Idem bij Turnhout. Daar was het zelfs gratis

Link to comment

Stripschapleden betalen het via hun contributie

Dus dat is niet waar

 

Volgens mij staan de begroting van de Stripdagen en die van het Stripschap los van elkaar en geldt het dus wel degelijk. Anders zou het Stripschap voor een X bedrag gratis toegang voor z'n leden kopen en zou dat op de begroting van de Stripdagen zichtbaar zijn.

 

Wat ook speelt is dat het lidmaatschap 29,95 per jaar kost en dat als de entree van Rijswijk hoger is de tegenwaarde van gratis toegang tot de Stripdagen in Rijswijk hoger is.

Link to comment

Vele keren bij de ALV (Algemene leden vergadering) van de Stripschap geweest.

En de Stripschap betaald een x bedrag voor de leden die naar de Stripdagen gaan

en de Stripschap staat trouwens ook garant voor de Stripdagen.

Maar de stelling dat de toegangsprijzen hoge kant zijn omdat de Stripschapsleden gratis naar binnen mogen blijft een onzin stelling

Link to comment

The Oak...een man naar mijn hart.....hahaha......natuurlijk is het onzin om entree te betalen voor een stripmarkt zonder enige tegenprestatie.

Als mensen er iets voor terug krijgen als zijnde gratis boekjes bij stands of promotiemateriaal of exposities of optredens....prima, dus maar even afwachten wat er geboden wordt in Rijswijk.

 

En vergelijken met de dierentuin moet je anders uitleggen: je mag voor 12,50 de Zoo in, daar zijn vooral shops en als je een dier wil zien moet je dat apart afrekenen...hahaha

 

Maar ik ben lid, dus naast het steunen van de Nederlandse strip hou ik deze 12,50 in mijn zak. En misschien krijg ik nog een striptas....of prent.....  

Link to comment

Striptas is verleden tijd. Dat bestond toch al uit ouwe rotzooi, die aan de straatstenen niet kwijt te raken viel en een handvol foldertjes.
Tja 12,50 is echt too much. Stripschap zal geld nodig hebben. De vereniging is natuurlijk ook al over de uiterste houdbaarheidsdatum heen, maar om nou 12,50 te vragen bij de entree.

En, nee ik verwacht geen 'grote' buitenlandse namen.

Link to comment

Striptas is verleden tijd. Dat bestond toch al uit ouwe rotzooi, die aan de straatstenen niet kwijt te raken viel en een handvol foldertjes.

Tja 12,50 is echt too much. Stripschap zal geld nodig hebben. De vereniging is natuurlijk ook al over de uiterste houdbaarheidsdatum heen, maar om nou 12,50 te vragen bij de entree.

En, nee ik verwacht geen 'grote' buitenlandse namen.

Voor mij een reden om niet te gaan die €12,50 terwijl ik afgelopen jaar wel geweest ben. (Of krijgen Eppolezers een kortingsbon ...... ;-)) Het is boven de psychologische prijs van €10, de prijs van een mooie softcover. Ik ga wel naar het stripfestival in Antwerpen dat eraan komt. Dit jaar verder alleen Breda en Veldhoven.

Link to comment

Vorig jaar 10,- (en 7,50 in de voorverkoop). Nu 12,50 (en 11,-). Inderdaad duurder dan vroeger en ook meer dan de festivals in Breda en Valkenswaard.

 

Hopelijk krijgen de bezoekers er dan ook meer voor terug. Anders, als de reacties op deze draad representatief zijn, zou het bezoek aan de Stripdagen Rijswijk dit jaar wel eens tegen kunnen vallen. 

Link to comment

Anders, als de reacties op deze draad representatief zijn, zou het bezoek aan de Stripdagen Rijswijk dit jaar wel eens tegen kunnen vallen.

 

Het was vorig jaar ook al niet best..

Link to comment

Dat zal wel meevallen. Dit forum bestaat ook maar uit een beperkt aantal reagerende personen, niet echt een representatief gemiddelde.

 

Opvallend hier is, altijd starten deze forums negatief. De toegangsprijzen, niet snel genoeg tekenaars bekendmaken. En toch gaan ze bijna allemaal weer heen.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...