Jump to content

Wildstorm Universum


Recommended Posts

Toch maar even een apart onderwerp aanmaken. Hoewel Warren Ellis wel de reboot doet, gaat die niet alles blijven schrijven.

 

Ik vond Wildstorm altijd een leuk universum, hoewel ik zeker niet alles gelezen heb (bv die Stormwatch bundelingen van Warren Ellis moet ik me dringend eens aanschaffen). Persoonlijk vind ik Sleeper, Planetary en Wildcast version 2.0 en 3.0 vrij onmisbaar. Ik kijk dan ook meer en meer uit naar deze reboot. 

 

Momenteel aangekondigde series:

 

Wildstorm

Michael Cray (Deathblow)

WildCats

 

Een 4de Ellis serie zou er ook nog komen, maar welke is nog niet geweten.

 

http://www.newsarama.com/33449-new-wildcats-title-confirmed.html

 

wildcats1.jpg

 

 

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link to comment

Voor mij zijn heel wat van de oude Wildstorm-titels pure jeugdnostalgie. Deathblow was mijn allereerste originele reeks die ik volgde. De jaren daarna volgde ik veel van hun titels. Zeker niet alles was de moeite, maar er zitten toch een paar echte klassiekers tussen. 

 

Ik denk dat ik de eerste trade van The Wild Storm toch een kans ga geven, hoewel ik Warren Ellis dezer dagen niet meer zo actief volg.

Link to comment

Ik ken het toendertijd als zijtak van Image, met Top Cow geloof ik... Toen kwam er gigantisch veel uit, ook in het Nederlands. Later overgegaan naar DC. Alleen Planetary en de korte verhaaltjes van Ellis (Red, Mek enz..) kon mij boeien :)

 

Red & Mek zijn Wilstorm uitgegeven maar niet Wildstorm Universum ;)

 

Ik heb Ellis' Stormwatch & Authority (ook die van Millar), Planetary, en ook Point Blank & Sleeper. Dat zijn dingen die mijn collectie nooit zullen verlaten. Daarnaast heb ik nog héél veel gelezen, maar dat heb ik niet gehouden. 

 

Van de uitgeverij heb ik ook nog alle Ellis kortverhaaltjes en minireeksjes (Global Frequency, Red, enz...) en de Alan Moore boeken rond Top 10, van de ABC imprint. 

 

Ik weet niet of ik nu veel ga lezen van de heropstart. Toen ze de boel sloten, hadden ze daar waarschijnlijk hun redenen voor, ook al begreep ik het niet ;) dus ik vrees er een beetje voor, nu. Heb ook een hele boel buiten gezwierd, toen  :e011: zoals Gen13 en Wildcats.

Link to comment
Op 3/7/2017 om 16:31, kuzuri zei:

Ik weet niet of ik nu veel ga lezen van de heropstart. Toen ze de boel sloten, hadden ze daar waarschijnlijk hun redenen voor, ook al begreep ik het niet ;) dus ik vrees er een beetje voor, nu. Heb ook een hele boel buiten gezwierd, toen  :e011: zoals Gen13 en Wildcats.

De 'reden' is dat ze niet echt achter die imprint stonden in de aanloop naar nu52 (zoals duidelijk bleek in hoe snel ze Grifter en Voodoo onder de bus gooiden en hoe richtingsloos (en fully pointless within a DCU) Stormwatch was). Plus de goodwill die een belofte van Morrison & Jim Lee op WildCats en Morrison en Gene Ha op Authority had opgeroepen werd compleet teniet gedaan toen dat na respectievelijk 1 en 2 issues integraal werd opgedoekt. Hardly the fault of the properties.

Zelfs WildCats door Joe Casey? Moore? Robinson? :e001:

Link to comment

Pfff. Wanneer zou ik dat ooit nog herlezen? Mijn plaats is beperkt. Mijn tijd ook. Ik kan niet alles houden of blijven kopen. 
Tien jaar geleden lag de nadruk bij mij ook veel meer op lezen. Dat is nu een beetje verschoven naar tv reeksen en films. Ik las tien jaar geleden ook veel small press (niet Image of DH, maar de 'echte' small press), terwijl mijn interesse daarin nu bijna nihil is. 

 


En die 'reden', ik vrees dat daar nog niks van veranderd is. Boekhouders runnen nu eenmaal the big two. 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...