Jump to content

Opera + Stripverhaal = U Opera!


Recommended Posts

Geinig initiatief via voordekunst.nl

 

- See more at: http://www.voordekun...h.D5qfrWeZ.dpuf

 

 

OPERA + STRIPVERHAAL

 

I lombardi, een opera in zang en beeld!

Op zondag 14 april 2013 brengt het Utrechts Operakoor I Lombardi, een opera in vier bedrijven van Guiseppe Verdi in Muziekcentrum Vredenburg Leidsche Rijn in een wel heel unieke, eigentijdse presentatie. Een opera concertante met het Utrechtsch Studenten Concert en professionele solisten als Francis van Broekhuizen. Hoge kwaliteit en mooie muziek. Dat is allemaal al heel mooi. Maar wij vertonen op groot scherm daarbij het speciaal voor deze uitvoering gecreëerde stripverhaal, getekend door Arjan Wilschut, een gerenommeerde Nederlandse kunstenaar, dat het verhaal van de opera – in het Nederlands natuurlijk – vertelt. Dat is U Opera! zoals u het nog niet eerder heeft beleefd. Fantastisch muziektheater, voor iedereen een belevenis. Dat durven we zomaar te stellen omdat we het al eerder in een ‘pilot’ hebben uitgevoerd.

 

Kijk en luister maar naar de filmpjes op de website of YouTube (), dan zie je hoe we de Cavalleria Rusticana uitvoerden met het stripverhaal van Craig Russel als illustratie, als boventiteling, als vervolmaking en eye-opener voor zoveel muziekliefhebbers.

 

Deze bijzondere uitvoering is voor een amateurkoor als het onze een groot en duur project. Voor de financiering van de diverse kostenposten staan meerdere fondsen garant, maar voor het technisch en artistiek mogelijk maken van het beeldverhaal in stripvorm is meer geld nodig. Met een financiële bijdrage van € 4.000 maken we er een uniek spektakel van en daarvoor doen we een beroep op u!

Met uw steun maakt u deze spectaculaire operaproductie mede mogelijk. Voor de operakenner, zeker, maar vooral ook voor de muziekliefhebber èn de stripfanaat voor wie opera nog nieuw en onontgonnen terrein is. Dit is uw kans!!! Schenk ons uw donatie, kom genieten en ontdek hoe mooi en leuk opera kan zijn! Beleef de WERELDPREMIÈRE die jij zelf hebt mogelijk gemaakt via voordekunst.nl

Alle reden dus om te komen luisteren èn kijken en ons bijzondere project financieel te steunen. We zijn te vinden op internet (www.utrechtsoperakoor.nl) en op facebook (www.facebook.com/utrechtsoperakoor).

 

Zie ook:

www.animationworks.nl

www.francisvanbroekhuizen.nl

www.usconcert.nl - See more at: http://www.voordekun...h.D5qfrWeZ.dpuf

Link to comment
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...