Jump to content

Ken Broeders


Yncke

Recommended Posts

Aangezien de oude draad verdwenen is, en het toch niet kan zijn dat er op een stripforum geen draad aan één van de beste Vlaamse stripmakers gewijd is: bij deze. :)

 

Driftwereld was een plezier om te lezen: vol met leuke detailtjes op de achtergrond, en op de voorgrond toffe personages en een verhaal waarvan ik naar 't vervolg uitkijk.

 

 

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

Mooie en goed in elkaar stekende filmpjes. Vergelijkbaar met hetgeen de Fransen dus al jaren wel doen. Iets wat de grotere gevestigde uitgeverijen hier ten lande dus nalaten om te doen. Behalve dan voor Amoras, maar dat is het dan ook zo wat. En dan nog verschijnen hun promofilmpjes enkel in de reguliere media, die feitelijk maar bestaan uit een handvol kranten. Die met almaar afnemende interesse worden gelezen door almaar minder mensen en al zeker niet meer door een deel millennials en gen z die hun data&nieuws etc bij elkaar sprokkelen op het net.

Link to comment

Dit is zo’n serie die je eerst doorbladert met open mond om de tekeningen te bekijken. De tweede keer ben je weg van het verhaal, de volgende keren van beide, met open mond.  Een zeldzaam meesterwerk. Wel niet zo geschikt om te serveren in porties van 3 of 4 paginas.
Best niet te lezen in plaatsen met veel vliegende insecten, jeweetwel, die open monden...

 

 

 

Link to comment
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
7 minuten geleden, Tweetie zei:

Gaat juist wel door, is alleen uitgesteld tot 4/5 Juli. 

Nope. Uitgeverij L gaat haar beursedities opsturen. Romano, Gerben Valkema en Eric Heuvel gaan thuis dedicaceren. Maarten Lodewijk zet een stempel met handtekening. Af te halen vanaf april of op te laten sturen.

 

 

 

 

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ken Broeders' DriftWereld krijgt Franse vertaling.

Bron: De Stripspeciaalzaak.

 

Recent maakte Ken Broeders bovenstaande tekening van zijn figuren uit DriftWereld met mondmaskertje. Dat is niet het nieuws dat we je te melden hebben. Na de Nederandse uitgave van deel 1 bij Uitgeverij L en de Duitse vertaling bij Splitter (zie cover hiernaast) maakt DriftWereld namelijk ook de overstap naar het Frans. De fantasyreeks, die prima uit de startblokken schoot, vervoegt Drakoo, een uitgeeflabel van de Franse uitgeverij Bamboo, die in het leven is geroepen met Arleston als stuurman.

Bij Drakoo verschijnen fantasy- en sf-reeksen waarvan slechts twee of drie delen zullen verschijnen. Verscheidene reeksen zijn al in vertaling aangekondigd bij Arboris (het tweeluik Dragons & Poisons) en Uitgeverij L (de tweeluiken Danthrakon en La Pierre du Chaos). DriftWereld is de enige reeks die de omgekeerde stap zet: van het Nederlands naar het Frans. Bovendien heeft Broeders DriftWereld helemaal in zijn eentje gemaakt zonder hulp of inspraak van Arleston.

De verschijning van deel 2 is momenteel gepland in september, afhankelijk van de coronacrisis. Het verhaal loopt momenteel in Eppo. Ken Broeders is inmiddels aan de slag voor deel 3.

Driftwereld-Drakoo.jpg

Link to comment
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Wow knap! Gaat Broeders ook een Sus & Wis hommage maken?

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link to comment

bron : www.stripspeciaalzaak.be

 

Ken Broeders maakt one-shot voor Uitgeverij L

 

Wij moeten nog wachten op het derde en laatste deel van de fantasytrilogie Driftwereld, maar voor Ken Broeders is dat al oud nieuws. Intussen wenkt een nieuw album voor hem, eveneens voor Uitgeverij L, met de titel De Adem van de Duivel. En dat is een one-shot. Deze afbeelding is een prent uit het album. En hieronder vind je een intrigerende voorstelling van het album.

"Einde achttiende eeuw. Een herberg op het platteland in Frankrijk. De natuur lijkt zich tegen de mens te keren en bijgeloof en achterdocht voeden de angst van de boeren. Herbergierster Madeleine en haar echtgenoot Jean trachten het hoofd boven water te houden, want wat eens een drukbezocht onderkomen was voor reizigers en passanten is herschapen in een zielloze verlaten plaats. Mensen, dieren en planten sterven bij bosjes. Wat is er aan de hand? Worden ze gestraft? Waarom trekt de mist niet op? Of is het soms... de adem van de duivel?”

Ken Broeders is er pas een maand geleden mee begonnen en doorgaans heeft hij een jaar nodig om een album te tekenen. De release is dus nog niet voor meteen. Net zoals de reeks Driftwereld zal het stripblad Eppo ook De Adem van de Duivel voorpubliceren.

De Adem van de Duivel.jpg

Link to comment
  • 10 months later...

Ai, ik heb met 13 jaar vertraging het eerste deel van Apostata eindelijk aangeschaft en gelezen en het is uitstekend, dus nu heb ik ook de drang om alle andere delen te lezen. Als het gewoon goed was, had ik dat nog wat voor me uit kunnen schuiven.

Maar het is meer dan goed, dus...

 

afbeelding.thumb.png.537bbbc0ed38c3e1bf4ae349b73010ba.png

Link to comment
  • 6 months later...

Op 17 december – pak de agenda er meteen bij – organiseert Uitgeverij L een verkooptentoonstelling van Driftwereld. Covers, pagina’s en losse tekeningen uit zijn populaire trilogie zullen te koop zijn.

Ken Broeders zelf zal ook aanwezig zijn tijdens dit event dat plaatsvindt in Oosterhout. En jij kan daar ook bij zijn. Let wel, de toegang is echter beperkt en uitsluitend op reservering. Meld je aan via contact@uitgeverijL.nl en je ontvangt dan alle gegevens m.b.t. plaats en tijd. Tot dan!

 

ken broeders verkoop.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...