Ga naar inhoud

Stripdagen Haarlem 2020


Recommended Posts

Kan me hierbij alleen maar aansluiten. Wat een mooi evenement is dit zeg! Vaak ook gepaard met mooi weer en dan in de binnenstad van Haarlem!

 

Ben benieuwd naar de signerende tekenaars.

 

Hieronder een artikel uit het Haarlems Dagblad. Weet alleen niet of de resolutie het toelaat het te lezen.. 

 

 

87547976_10156902101331516_231217992422129664_o-1.jpg

Link naar bericht

Onderaan de website staat bij Nieuws het volgende: Na uitgebreid beraad heeft de organisatie van Stripdagen Haarlem besloten om de editie van 2020, die van 29 mei tot en met 7 juni zou worden gehouden, een jaar op te schuiven, naar de zomer van 2021.

Enige duidelijkheid op de website zou best handig zijn...

Link naar bericht
6 uren geleden, fazerco zei:

Staat er in grote letters onder programma,  nieuws en verslagen, etc.

 

In het nieuwsoverzicht staat het nog niet, en wat er staat is oud.

 

Ps, het is een stripweekend nu.

De site is gewoon inconsistent. Boven staat iets anders dan onderaan de pagina. 

 

Mooi dat er dit jaar tenminste nog iets lijkt te gebeuren, maar de aangekondigde datum is over drie weken en het is totaal onduidelijk wat het programma zal gaan worden.

Link naar bericht
4 uren geleden, Tweetie zei:

Mooi dat er dit jaar tenminste nog iets lijkt te gebeuren, maar de aangekondigde datum is over drie weken en het is totaal onduidelijk wat het programma zal gaan worden.

 

Er zijn voornamelijk exposities, daarnaast is er een lezingenmiddag met auteurs die meewerkten aan een magazine met strips over de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een programma waarin Margreet de Heer afscheid neemt als Stripmaker des Vaderlands. 

 

De organisatie is van plan om alles live te streamen.

Link naar bericht
Op 9/9/2020 om 18:48, Tweetie zei:

Stripdagen Haarlem gingen eerst naar de zomer van 2021 en nu ineens naar 2, 3 en 4 oktober 2020 ???

 

Is dat niet te koud om buiten te staan? 

ik lees dat het een stuk virtueel is, een stuk op papier en een stuk op locatie...
Komende week gaat de persberichten de deur uit

 

PS Natasje is vertaler voor DDB en nog veel meer. Waaronder dus Stripdagen Haarlem

image.thumb.png.96408eedb407ae8dee5888a2bb3dbec2.png

Link naar bericht

Dat is alweer wat meer informatie maar niet van de organisatie.

Het ontbreken daarvan zowel qua inhoud en tijdigheid doet vermoeden dat de grafische & kunstzinnige striphoek Haarlem nog niets geleerd heeft. Het past naadloos in het profiel van de recente edities en dat is géén compliment!

 

Link naar bericht

@Michel, Boomboy,

Dank voor de extra puzzelstukjes over wat dit stripweekend nu zal bieden. 

 

Hopelijk komt de organisatie ook zelf snel met een uitgebreid programma naar buiten. Zonder publiciteit organiseer je een festival voor jezelf.

Link naar bericht

Stripweekend Haarlem 2020: minifestival op locatie, op papier én virtueel

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 organiseert Stripdagen Haarlem een mini-editie van het bekende stripfestival, dat eigenlijk in juni dit jaar zou plaatshebben, maar is uitgesteld naar 2021 vanwege de coronapandemie. Stripweekend Haarlem 2020 is gewijd aan de onderdelen in de programmering die specifiek zijn verbonden aan dit jaar, zoals 75 jaar bevrijding en het 775-jarige bestaan van Haarlem. De andere onderdelen van de oorspronkelijke programmering, zoals het hoofdthema Wereldbouwers, de beurzen en andere activiteiten blijven op de rol voor volgend jaar.

Programmering Stripweekend Haarlem 2020: De Tweede Wereldoorlog in strip

- In Platform voor Kunsten 37PK is van 2 t/m 11 oktober een tentoonstelling te zien van de graphic novels Scherven en Littekens van Erik de Graaf, waarin hij vertelt over de vriendschap tussen twee gewone mensen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, deels gebaseerd op verhalen van zijn oma.

- Van 2 t/m 4 oktober vindt het Graphic Novel Weekend plaats in het Slachthuis. Tekenaars, illustratoren, schrijvers en vertegenwoordigers van andere kunstdisciplines werken samen om in een spannend experiment tot een mooi verhaal over de Spaarnestad te komen. Zij krijgen daarbij steun van de stadsarcheoloog van Haarlem. Het resultaat wordt op de 775e verjaardag van Haarlem aangeboden aan de burgemeester. Inschrijven kan via: https://www.graphicnovelweekend.nl/deelnemers/aan... Bezoekers zijn welkom om een kijkje te nemen tijdens het maken.

- Op vrijdagmiddag 2 oktober reflecteert scheidend Stripmaker des Vaderlands Margreet de Heer in de Bibliotheek Haarlem op de afgelopen drie jaar waarin zij de Nederlandse stripwereld heeft vertegenwoordigd en het medium strip in de volle breedte heeft laten zien. We sluiten niet uit dat ze die middag een verrassing in petto heeft.

- Op 4 oktober is er in het Patronaat het congres 'De Tweede Wereldoorlog in strips'. Onder de bezielende leiding van Kees Ribbens (NIOD) en Rik Spanjers (Universiteit van Utrecht) gaan een aantal stripauteurs onder meer dieper in op hoe zij de Tweede Wereldoorlog in beeld hebben gebracht. Aanwezig zijn Erik de Graaf, Aimée de Jongh, Peter van Dongen, Marga Altena en Brian Elstak. De aanwezige auteurs zullen hun werk na afloop signeren.

- Ter gelegenheid van dit congres brengt Stripweekend Haarlem in samenwerking met Erik de Graaf het magazine Bevrijd! uit, met onder meer bijdragen van en interviews met Peter van Dongen (de ook de cover tekende), Emile Bravo, Aimée de Jongh, Eric Heuvel, Marga Altena en Brian Elstak, en Erik de Graaf zelf. Het voorwoord is geschreven door Adriaan van Dis, het magazine kost € 5,00 en zal tijdens het Stripweekend Haarlem maar ook in de betere (strip)winkel te verkrijgen zijn.

Voor het congres 'De Tweede Wereldoorlog in strips' in het Patronaat zijn de volgende kaartjes te koop: een toegangsbewijs zonder exemplaar van Bevrijd! kost € 5,-, een toegangsbewijs mét exemplaar van Bevrijd! kost € 7,50, en speciaal voor verzamelaars is er een toegangsbewijs met exemplaar van Bevrijd! en een collectie prenten van diverse tekenaars verkrijgbaar voor € 15,-. Klik hier voor de kaartverkoop.

In verband met corona zullen diverse evenementen van Stripweekend Haarlem ook live worden uitgezonden via onder andere de Facebook-pagina van Stripdagen Haarlem. Door Stripweekend Haarlem aan te vullen met een tijdschrift en virtuele streaming maken we deze mini-editie van Stripdagen Haarlem, ondanks de door de pandemie beperkte bezoekmogelijkheden, toch breed toegankelijk voor een groter publiek. 

Hou onze website in de gaten voor meer informatie.

Link naar bericht

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
×
×
  • Nieuwe aanmaken...