Ga naar inhoud

Alcohol, what's your poison?


Recommended Posts

  

23 minuten geleden, JPAR zei:

Misschien kan dit aan dat topic toegevoegd worden?

Hier in het noorden zit een grote slijterij (In de schuur van een oude boerderij) die gespecialiseerd is in wijn en whisky  (als je de onderstreepte woorden combineert in een zoekmachine is hij te vinden ;) ). Hij vertelde mij ooit, toen ik begon met het ontdekken van whisky, dat het net is als met kaas. Je begint met jonge kaas en gaat steeds oudere kaas en met meer smaak etc eten. Zo is het ook met whisky. Begin met een zachte whisky met een makkelijke afdronk, van daaruit kom je vanzelf door tips enz van anderen met andere smaken in aanraking. Je smaak ontwikkeld zich gaandeweg. Bij bovengenoemde slijter is ook een proeflokaal waar hij honderden verschillende open heeft staan en je kunt proeven voordat je iets koopt. Misschien is dat elders ook wel mogelijk?

 

Moet nu net lukken dat ik werkelijk alles eet, maar kaas niet lust (al proef ik soms wel een blokje of sneetje).

Ik heb al enkele stokerijen bezocht en vuurwater geproefd, maar het is voor mij nog heel complex. Door te vergelijken proef ik veel nuances. Maar mijn lievelingsmerk vond ik nog niet.

Geef je eens een voorbeeld van dergelijke "zachte" whisky?

Link naar bericht

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...








×
×
  • Nieuwe aanmaken...