Jump to content

Naam Van Een Strip Gezocht


Guest Natte aap

Recommended Posts

Guest Natte aap

Vandaag vroeg een collega me of ik de titel van een bepaalde strip wist. Een vage omschrijving volgde. Ik kende het niet, maar misschien zijn er repers die het wel weten.

 

De omschrijving ging ongeveer als volgt. Vraag me aub ook niet om meer details, want ik heb gewoon opgeschreven wat mijn collega me vertelde :)

 

Een strip in 2 delen (of hij kende twee delen, wat niet uitsluit dat het een tweeluik van een grotere reeks is)

 

Een (vermoedelijk) Nederlandse man met een spitse neus en krullen heeft problemen met zijn familie en gaat op de grote omvaart/de lange vaart. Hij monstert aan op een schip. Hij draagt een matrozenpak (witte broek, blauwe vest en een matrozenpet).

 

Aan boord steelt hij een kip. Hij wordt betrapt door de kok. Onze man zegt dat het toch enkel maar een kip is, maar de kapitein zegt dat ie moet kiezen tussen de kok en onze matroos en aangezien het maar een hulpmatroos is en de kok onmisbaar is, krijgt hij de doodstraf.

 

Die doodstraf wordt omgezet in het overboord zetten in een sloep met wat proviand. En dan eindigt deel 1.

 

In deel 2 maakt hij van die sloep/bootje een soort ketting met schildpaddenschilden (een topscore bij scrabble) maar ik ben vergeten te vragen of het dode of levende schildpadden zijn. Hij komt aan op een eiland en vindt daar een vrucht dat een kruising is tussen appelsienen en meloenen en hij noemt het melosienen (of zoiets, ik heb al gezocht bij google, maar buiten wat ranzige Duitse porno vond ik verder niets over melosienen).

 

Hij wordt ook bijna opgegeten door de inboorlingen van het eiland, maar net op het laatste moment komen de bemanningsleden van het eerder genoemde schip hem redden.

 

De beschrijving deed me wat denken aan Philémon van Fred. Maar ik heb daar nooit een album van gelezen, dus geen idee of het dat ook is en waarom ik daar dan aan dacht. Misschien dat ik Fred met blowende hippies associeer en je al ver weg moet zijn om een sloep met schildpadschilden te bedenken en melosienen te eten :)

 

Dus, als je weet wat dit is, dan hoor ik het graag.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...