Ga naar inhoud

Hoeveel mensen hier lezen manga / kijken anime?


cinco

Hoeveel mensen hier lezen manga / kijken anime?  

28 leden hebben gestemd

  1. 1. -

  2. 2. frequentieRecommended Posts

Om 1 of andere reden lees ik niet graag manga, dagelijks kijk ik echter wel een paar afleveringen anime, dat ligt me veel beter. Van anime verdraag ik ook heel veel, bv trage filosofische reeksen zoals Girls Last Tour zou ik maar lastig kunnen bekijken als gewone serie. Als anime vind ik dat dan weer een meesterwerk al hoop ik dat ze die ooit nog afwerken met een paar OVA's.

Link naar bericht

Enkel Manga.

Anime spreekt me niet erg aan. Ik hou niet van de manier waarop men in Japan de personages inspreekt + ik vind van veel populaire series de animatie wat "houterig" (ik weet wel dat zeker voor films etc de animatiekwaliteit ondertussen een stuk hoger ligt, maar dat zijn mijn huidige ervaringen). De enige anime waar ik tot nu toe alles van gezien heb zijn death note en attack on titan, aangezien ik daar de manga niet van heb staan.

En ja ik lees in het algemeen liever dan dat ik iets kijk, ik denk dat dat de meest doorslaggevende factor zal zijn. Als ik tussen beiden kan kiezen, wordt het de strip/manga boven de film/serie/anime.

Link naar bericht

toevallig laatst voor het eerst een manga gelezen, scott pillgrim, vol 1, beviel goed, dus ik kocht deel 2, vond ik toch wat minder en ze hadden per ongeluk wolverine Prodigal Son ook opgestuurd, was wel leuk maar niet persé de wolverine die ik kende....

Link naar bericht

Ik heb al wel wat Manga gelezen en anime vind ik ook wel leuk. Ik ben er van overtuigd dat er nog heel veel te ontdekken is, maar ik heb niet echt de tijd/plaats in huis om dat allemaal te volgen.

This is Planetary: “These are the moments I live for. I put up with all the other crap just to get seconds like this. The moments when you know the world is a better place than advertised.”

Link naar bericht

Ik cherry pick in de manga. Op zich lees ik 't graag, vooral omdat er vaak heel eigen invullingen van specifieke thema's zijn, maar d'r zijn maar een schamele 24 uur in een dag.


Anime heb ik nog geprobeerd op te pikken indentijd met Cowboy Bebop, maar op de één of andere manier werkt het niet voor mij als 't niet in 't Frans is.  Daar zal Club Dorothée wel voor iets tussen zitten. En opnieuw, die uren op een dag, he...

Link naar bericht

Ik heb een beetje manga gelezen. Death Note bleef maar duren en heb ik opgegeven na acht of negen delen, MW was zeer goed, Pluto lag me niet, Lone Wolf & Cub vond ik geweldig. Van Showa las ik één deel, en dat vond ik erg goed, net zoals Onwards toward our noble deaths. Monster heb ik helemaal gelezen, maar daar herinner ik me hoegenaamd niets van. De specifieke beeldtaal van manga houdt me dus niet tegen, maar het trekt me ook niet speciaal aan. Het is nu wel al enkele jaren geleden dat ik nog manga las. Over Anime weet ik niets. Ik zag ooit wel Akira, maar dat vond ik helemaal niets.

Remember that the life of this world is but a sport and a passtime.

Link naar bericht
20 uren geleden, Waldorf zei:

 Over Anime weet ik niets. Ik zag ooit wel Akira, maar dat vond ik helemaal niets.

Het oeuvre in anime is even breed als in manga. Verschillende tekenstijlen, genres, animatietechnieken, ... Akira is al een oudje, eind jaren '80 als ik me niet vergis, en een zeer specifiek genre dat je moet liggen.
Misschien dat een Ghibli-film je beter zou liggen?

Link naar bericht

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Je hebt inhoud geplakt welke opmaak bevat.   Herstel opmaak

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...