Jump to content

Boekenbeurs van Antwerpen definitief begraven?


Recommended Posts

https://www.standaard.be/cnt/dmf20220613_95307552

 

Boekenfestival Lees! zal dit jaar niet plaatsvinden. Dat heeft Easyfairs, het bedrijf van initiatiefnemer Dirk Van Roy, laten weten. Die wijst naar ‘de verdeeldheid binnen het Vlaamse boekenvak’.

‘Easyfairs stelt vast dat, door de verdeeldheid binnen het Vlaamse boekenvak, het onmogelijk blijkt om een voldoende groot, kwalitatief en gevarieerd boekenaanbod samen te brengen voor de editie van 2022’, stelt het bedrijf in een persbericht.

Over een nieuwe editie van Lees! in 2023 wordt niet gesproken. Easyfairs hoopt naar eigen zeggen wel dat de Vlaamse boekensector zich opnieuw kan verenigen rond een boekenfestival. ‘Easyfairs als organisator en Antwerp Expo als host blijven uitdrukkelijk bereid om eventuele nieuwe initiatieven te verwelkomen.’

Nadat de uitgevers er in 2021 voor hadden gekozen om naar Kortrijk te verhuizen met festival Boektopia, werd met Lees! last minute een Antwerps boekenfeest georganiseerd. De eerste editie lokte 24.000 man naar Antwerp Expo. Door de annulatie van het festival ‘kan de meer dan 80-jarige traditie van de Boekenbeurs in Antwerpen niet worden verdergezet’, treurt Easyfairs.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...