Ga naar inhoud

BobVanGeffen

Members
  • Aantal items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BobVanGeffen

  1. Bedankt voor de reacties. We hebben de tekening van Tillieux uit de veiling gehaald aangezien dat een 'kopie' leek van de tekening bij Catawiki. De twijfels over Baard en Kale zal ik nader bekijken en eventueel bespreken met de koper en verkoper. We hebben inderdaad hier tijdens de veiling een bericht over gehad heb ik vanmorgen gelezen, maar dat is helaas over het hoofd gezien. We proberen alle reacties zo goed en snel als mogelijk op te nemen. In de afgelopen jaren zijn er bij Bobbedoes helaas over meer dan 200 tekeningen al twijfels ontstaan die niet in de veilingen zijn uitgekomen. Over Hugo Pratt heb ik vooralsnog geen twijfels. Reacties zijn altijd uiteraard altijd welkom.

     

    Het probleem is veelal dat er ook niet al te beste opdrachttekeningen, die als origineel worden aangenomen, in omloop zijn van tekenaars. Ik heb de tekeningen van Tillieux bij Catawiki bekeken en daar heb ik ook mijn twijfels over. In ieder geval een groot verschil met andere tekeningen van Tillieux.

    Zo zijn bij vlotte tekeningen hulplijnen in potlood al vreemd.

     

    De geveilde zaken bij Catawiki als voorbeeld van 'minder werk' van Tillieux, niets ten nadele van de medewerkers daar. Een verschil met bovenstaande tekening uit de post van Captivant.

     

    https://veiling.catawiki.nl/kavels/26333517-berck-desorgher-gos-lambil-mitacq-tillieux-6x-originele-tekening-op-los-blad-1975
    https://veiling.catawiki.nl/kavels/13783975-tillieux-maurice-originele-opdrachttekening-guus-slim-1975
    https://veiling.catawiki.nl/kavels/2889799-gil-jourdan-12-p-t-e-explosive-+-opdrachttekening-sc-herdruk-1974

    tillieux1.jpg

    tillieux2.jpg

    tillieux3.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...