Ga naar inhoud

Johnny Thunder

Members
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Johnny Thunder

  1. 1 uur terug, Kameraad Mauser zei:

    Volmetalen kuras...en dan nog een die de vrouwelijke boezem weergeeft...hmm...vrijwel geen enkel historische bronnen en vondsten daaromtrent.

    Dichterlijke vrijheid dan maar?

    Niet alleen dat, het zijn ook beide goddelijke wezens, voor hen gelden de normale regels niet. Hoewel ik ze waar mogelijk wel 'mythologisch correct' heb willen afbeelden.

     

    Om die reden heb ik ook de helm nagetekend zoals deze er uit ziet op het beeld van Mars: al realiseerde ik me tijdens het tekenen dat het in de praktijk een vrij ongemakkelijk model zou zijn geweest. 

  2. Ha! Wel, ik neem de glas-in-lood opmerking als een compliment, al denk ik dat een verhaal zo heidens als dit niet snel in een kerk word geaccepteerd :D

     

    Gaan de voorgrond en achtergrond nog steeds samen wanneer je de pagina iets groter en helderder ziet op Deviantart?:

     

     

    https://valkyriescomic.deviantart.com/gallery/

     

    (Ik plaats de link naar de gallerij want de link naar de pagina maakt direct weer een verkleinde afbeelding)

     

    De slag in het Teutoburgerwoud vond plaats tijdens slecht weer. Mooi voor mij: de duisternis en de donkere wolken creëeren een dreigende sfeer, het gevoel dat dat legioen helemaal naar de verdoemenis gaat. Maar het lichter maken van de dennenbomen doet daar denk ik wel wat af aan...

  3. 3 uren geleden, Yncke zei:

     

    Ik vind de keuze van de helm van Mars nogal Grieks aandoen, is er een reden waarom je die koos?

     

    Ik heb simpelweg dit standbeeld nagetekend:

     

    marsstatue.jpg

     

    Volgens Wikipedia is dit een Romeins beeld dat is afgeleid van een ouder Grieks beeld van Ares, dus dat zal de Griekse helm verklaren. Het lijkt me wel toepasselijk dat een van oorsprong Griekse god nog wat trekjes van zijn oorspronkelijke nationaliteit heeft :)

  4.  

    Op 18-12-2017 om 08:12, Kameraad Mauser zei:

    BF 109 was inderdaad een juweeltje. Net als de Focke-Wulf FW109 ( heb ik nog zien de lucht doorklieven op en airshow, samen met een Spitfire ), HE 111, Stuka Junckers 87 en vele anderen.

    De Sovjets moesten natuurlijk niet onderdoen: hun Yakovlevs en MiG's waren ook om aan te zien. Net als de Britten en Ami's met hun Spitfires, Hurricanes Mustangs, Corsairs e.a.
     

    Ik zou in z'n algemeenheid willen stellen dat tijdens de tweede wereldoorlog de prachtigste vliegmachines uit de geschiedenis zijn gebouwd. Vanaf de jaren 50 gingen vliegtuigen naar mijn mening esthetisch gezien bergafwaarts.

  5. 36 minuten geleden, Kristof Berte zei:

    In het algemeen misschien iets meer schwung in de inkting

    Dat moet je even uitleggen...

     

    Wat betreft de schaduwen, mijn tekenprogramma heeft kuren als het gaat om de groene kleuren. Wanneer ik het exporteer naar JPG ziet het groen er altijd net iets anders uit dan ik het oorspronkelijk bedoeld had. Om die reden vermijd ik groene kleren, maar met gras kan het nou eenmaal niet anders. 

  6. Dank jullie :)

    59 minuten geleden, dirk (monsieur toupet) zei:

    Knappe pagina's!

    Het oogt misschien allemaal net wat te propertjes. Zeker qua inkleuring is er denk ik wel nog serieus meerwaarde te halen.

    Het lijkt me goed gedocumenteerd. Daarom lijkt het me wel raar dat je Odin gebruikt. Is dat bij de westgermanen niet Wodan?

    Ja, daar zijn een aantal redenen voor: in eerste instantie had ik een verhaal in mijn hoofd dat zich afspeelde in Noorwegen rond 800, het vikingtijdperk dus, en daar is dit verhaal eigenlijk een prequel op, met de zelfde valkyrja karakters. Maar voor zover ik weet is er vrij weinig bekend over de religie van de Germanen in het zuiden van het huidige Duitsland, of ze wel een Valhalla kende of valkyrja's, of dat ze van die druïde-achtige priesters hadden. Dus het is een beetje een kwestie van roeien met de riemen die je hebt.

    Daarnaast denk ik ook dat het beter is om de lezers niet in verwarring te brengen, maar ze de namen te geven die ze het meest bekend voorkomen. Later in het verhaal komen er ook nog Denen voor. Zouden die wel Odin zeggen? Of wat zouden de valkyrja's zeggen: 'onze Allvader heeft verschillende namen: jullie noemen hem Wodan, of Wotan, of Godan, en de Denen zeggen Odin. Wij weten eigenlijk ook niet hoe hij precies heet.' Nee, zij komen uit Valhalla zelf dus zij zouden dan weten wat de juiste naam is van de koning der goden. In dat geval vond ik het beter om het te houden op Odin.

  7. Al jarenlang loop ik met verhalen in mijn hoofd die rond de Noorse/Germaanse mythologie draaien en waarin de walkuren, of valkyrja's, zoals ik ze liever noem, een grote rol spelen. Ik heb al verschillende malen pogingen gedaan om daar een strip over te maken, (ik geloof dat ik in een ver verleden daar ook wat van heb laten zien op dit board) maar dikwijls haakte ik weer af omdat ik niet tevreden was over de kwaliteit. Nu hoop ik dat ik het wel tot het einde vol hou.

     

    Een aardige stimulans om dat te doen is dat een vriend van mij aanbood om van de strip een serie van video's te maken voor zijn youtube kanaal (hij heeft een kanaal met informatieve video's en zo'n 2000 subscribers tot dusver) met achtergrondmuziek, geluidsfragmenten en misschien gaat hij zelfs de volledige tekst inspreken. Maar tot die tijd heb ik hier al de eerste pagina's:

     

    Alles wat er tot dusver is is te zien op mijn Deviantart pagina: https://valkyriescomic.deviantart.com/gallery/

    NTP1.JPG

    NTP2.JPG

    NTP3.JPG

    NTP4.JPG

  8. Arthur 4: Kulhwch en Olwen

     

    Deze serie is een verstripping van de vroegmiddeleeuwse koning Arthur legendes, en Arthur en zijn mannen worden hier dan ook voorgesteld als Keltische krijgsheren uit de vijfde eeuw in plaats van geharnaste ridders uit de hoge middeleeuwen zoals gebruikelijk is. Ze dragen in plaats van hun gangbare Engelse namen dan ook hun oorspronkelijke, soms bijna onuitspreekbare Welshe namen: geen Merlin maar Myrddin, geen Bedivere maar Bedwyr, en geen Gawain maar Gwalchmei. De strip streeft er niet naar puur historisch correct te zijn, maar wil eerder een uitbeelding zijn van de mythologische verhalen. Dat zie je onder meer aan dat de kostuums niet historisch correct zijn, eigenlijk is het zo dat alle mannen bijna precies de zelfde kleren aan hebben en alle vrouwen zien er überhaupt bijna het zelfde uit. En dan heb ik het nog niet over de draken en reuzen en tovenaars die voorbij komen.

     

    Deel 4 Kulhwch en Olwen is mijn favoriete deel: het is gebaseerd op de Welshe mythe waarin Kulhwch, de neef van Arthur, een soort twaalf werken van Herakles moet volbrengen om met Olwen, de dochter van een reus te trouwen. Hij en Arthurs ridders moeten reuzen en heksen bevechten, op enorme everzwijnen jagen en op de rug van reuzenvissen rijden om dat te volbrengen. Aangezien het gebaseerd is op een meer dan duizend jaar oud verhaal volgt het niet altijd de vertelstijl die we tegenwoordig zouden hanteren, maar ik zou het ook niet anders willen. Het tekenwerk is uitstekend. 9 op 10.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...