Ga naar inhoud

Jelle

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jelle

  1. 7 uren geleden, Metabaron zei:

    Zitten er al kanshebbers tussen, Jelle? :e002:

    Legendariers en Jump staan op het lijstje!

     

    Voor de rest zijn er een aantal reeksen vermeld die ik al vergeten was en die ik zeker eens ga uitproberen op mijn kroost (Yoko Tsuno, Lanfeust, Blauwbloezen)

     

    Paar weken geleden nog Kuifje in de sovjet unie gelezen; was eigenlijk best interessant om te zien hoe herges tekenstijl veranderde en verbeterde in de loop van het album; daaraan zie je dan maar dat ook met beperkt tekentalent je het ver kan schoppen. De kinderen konden hun ogen bijna niet geloven (zeker als je al de latere kuifje verhalen hebt gelezen)

  2. Ik heb een paar maand geleden nog op een rommelmarkt de volledige Bone op de kop getikt voor een zacht prijsje, en ik dacht dat zal zeker iets naar hun leest zijn, maar nee: "zijt ge daar alweer met uw zwart-wit strips? Dat lees ik niet, vergeet het!"  Rare jongens, die kinderen...

     

    Nu ja, niet getreurd, ik heb zelf dan nog maar eens Bone herlezen. 10 euro voor 1000+ pagina's, daar gaat ge niet voor sukkelen

  3. 10 minuten geleden, linthout zei:

    Ik vond de laatste minuten van The Leftovers een zware ontgoocheling.

    De ontknoping wordt door Carrie Coon VERTELD!

    Het bijzonderste krijg je dus niet te zien.

    Voor de rest een geniale reeks vind ik.

     

    ontgoocheld was ik niet, ik vond het wel iets hebben, zo een simpele uitvoering: geen dramatische muziek of slo mo shots: gewoon de kracht van de boodschap en bijhorende expressies in close-up. (ze hadden anders wel beter hun best mogen doen met de make-up van Kevin, hij zag er niet echt veel ouder uit)

  4. helemaal niks speciaals, het was maar een grapje; er zijn bij ons thuis tientallen standaardstrips die getekend zijn in de laatste jaren. Ik wilde hiermee gewoon aanduiden dat ik graag wat nieuwe titels en strips wil leren kennen, niet noodzakelijk de 134e Kiekeboe of Rode Ridder. Dit gezegd zijnde, moeten we ook niet onder stoelen of banken steken dat de beste verhalen uit zowat alle klassieke standaardreeksen hoofdzakelijk meer dan 30 jaar geleden zijn gemaakt.

  5. Op 27.4.2017 om 16:32, Zwendel zei:

    Wat wel vervelend is met The Leftovers: ik heb S1 gezien. Bij S2 dacht ik te wachten tot S3 er was (altijd last met de draad na een seizoen terug op te pikken). Maar nu staan S1 en S2 niet meer in Play More.

    Daar zouden ze toch aandacht aan moeten bestedeb: als het laatste seizoen uitgezonden wordt, zorg dan dat de vorige ook nog te zien zijn.

    The leftovers, gisteren de laatste aflevering gezien: ben blij dat het allemaal in feite goed afloopt maar het derde seizoen haalde toch het niveau van seizoen twee niet; dat was immers continue beklijvend en deprimerende televisie van topkwaliteit. Beetje zelfde atmosfeer als het lezen van Blueberry voor het eerst: je kan je niet inbeelden dat die man altijd pech heeft en altijd de schuld krijgt. 

  6. Misschien wel, maar er zijn zoveel belangrijke strips / boeken in de wereld en we hebben zelf allemaal maar een beperkte hoeveelheid tijd op deze planeet dat ik persoonlijk geen tijd ga verspillen iets twee keer te lezen. Enfin, ik bedoel vanuit pedagogisch standpunt: als vader zie ik het als mijn taak mijn kinderen met zoveel mogelijk kwaliteitsproducten in contact te stellen. Ze zien daarna zelf maar of ze iets willen herhalen.

  7. Beste sloebers, help eens een vader in nood!

     

     

    Ik lees samen met mijn kinderen s avonds nog steeds verhalen, zelfs al zijn ze 9 en 11 jaar. Strips vallen bij hen zeer in de smaak maar het probleem is dat ik door al mijn kindvriendelijke strips heen ben (Isabel Avondrood bijvoorbeeld viel niet in goede aarde) en dus op zoek naar een nieuwe voorraad strips. Vooral de leeftijd maakt het een beetje moeilijk: de echte kinderstrips ontgroeid en nog niet ontvangbaar voor de iets meer realistische hedendaagse strips. Ik probeerde Aldebaran en andere strips van Leo, maar dat zal ik dan binnen een paar jaar pas opnieuw moeten proberen. 

     

    Deze strips hebben we gelezen en goedgekeurd 

     

    Thorgal (de eerste 15 albums)

    Cowboy Henk (paardenschenkers, verzameld werk)

    Jeremiah (de eerste 10 albums, daarna werd het weer een beetje te ingewikkeld)

    Storm (eerste twee albums)

    Guust Flater

    Ragebol 

    Blueberry 

    Samuel 1 en 2 (woordloze strips)

     

     

    Wat voor strips nu? 

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...