Ga naar inhoud

folatt

Members
  • Aantal items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door folatt

  1. Ik las het in de lokale bieb in de jaren '90 (1998?) en was toen vrij nieuw (1992?). Er was er maar één album van en gezien de inhoud denk ik ook niet dat er nog een album van is gemaakt.

    De stijl was Europeaans en was waarschijnlijk zelfs Nederlands, maar het kan ook Frans of Brits zijn geweest.

    De hoofdpersonage was een tienjarig ?victoriaans gothic lolita? gekleed meisje met zwart haar en vlechtjes en liep altijd met een teddybeer in haar handen. Ze leefde in een reusachtig en megahoog victoriaans-gothisch kasteel dat eeuwenoud, leefde en groeiende was. Alle kamers werden dan ook langzaam steeds groter en reusachtiger.


    In het eerste verhaal kwam volgens mij een ander meisje, blond met blauwe ogen en lieflijk gezicht haar opzoeken en hadden ze volgens mij problemen met lekkende plafonds. Ze moesten naar de kelder toe die intussen een aantal meters ondergelopen was en door de jaren heen uitgegroeid was tot een ondergrondse megahal. Samen met een volwassene, die personeel was van het zwartharig meisje, stapte ze de boot in. Waarschijnlijk moesten ze ergens een pijp ontstoppen om te voorkomen dat het water in kelder tot in de huiskamer zou komen.

    In het tweede verhaal vermoordde het zwartharig meisje een volwassen man, wellicht haar vader of misschien haar voogd. Ze waren 's avonds aan het praten in een Victoriaanse huiskamer en nadat ze uitgepraat waren en de man vondt dat het tijd was om te gaan, pakte het meisje een mes en stak hem in de rug om vervolgens zijn lichaam in de brandende vlammen van de open haard te gooien.
    De laatste pagina eindigde met het meisje zittend op een bank met haar teddybeer, voor zich uit te staren, zielig, wellicht zelfs met tranen in haar gezicht, maar vervolgens grijnsde ze, wetende dat zij nu met recht de eigenaar van het kasteel was geworden.

    Kent toevallig de titel van dit stripboek?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...