Ga naar inhoud

Creamium

Members
  • Aantal items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Creamium

  1. Ik heb dat met gewone boeken, maar niet met comics. Sinds ik een iPad pro heb, zijn mijn digitale aankopen serieus de lucht in gegaan omdat series er veel beter uitzien dan print, zeker nieuwe reeksen met hd art. Toen ik WickDiv op mijn pro zag, was dat een openbaring. Ik heb die pro enkel voor comics gekocht en het is mijn beste impuls koop ooit. Bij spreads heb je ook vaak gutter loss in print, een probleem dat je niet hebt in digital. Ik was ook old school toen ik nog een kleine ipad had, maar nu niet meer. Als je art belangrijk vindt, is het zeker aan te raden. Dat in combinatie met sales op cmx, zorgen ervoor dat je veel sneller bepaalde reeksen leest.

     

    Ik blijf ook print kopen omdat ik niet kan weerstaan aan omni's van goeie reeksen, maar ik snap mensen die volledig overschakelen naar digital. De leeservaring op een grote tablet is superieur. Je kan hier weigerachtig tegenover staan, of je kan het eens proberen 😛

  2. 1 hour ago, Koen said:

    Prachtige strips !!!!! ❤️

    Ik vond Lemire's GA fantastisch in het begin, maar zwakte serieus af naar het eind. Die clan war met The Outsiders vond ik te snel afgehaspeld, leek alsof hij naar iets groter opbouwde maar het kort moest houden.


    American Alien was magnifiek, kan bij de beste standalone Supes verhalen staan.

  3. 2 hours ago, linthout said:

    Ze mogen Swamp Thing van Moore uitgeven in zwartwit.

    Die kleuren zijn vreselijk.  Dat heb je met al die oude comics...

    Vreselijk gedrukt, slecht papier... En de bundelingen zien er nog slechter uit...

    Niet te doen... EN zoals Creamium zegt, dit is van het allerbeste wat ooit verschenen is..

    Met dat zwart-wit ga ik niet akkoord, ik vind de coloring op zich goed gedaan (voor die tijd), de papierkwaliteit van die trades is gewoon triestig. Het is net krantenpapier. Mocht ik het geweten hebben, had ik ze gwn digital gekocht.

     

    Dus in november verschijnt de eerste Absolute, mét nieuwe coloring. Ben echt benieuwd hoe dat er uit zal zien.

  4. Ik ben Alan Moore's Swamp Thing aan het lezen. Ik ben 2 volumes ver, maar als dit zo doorgaat kan deze in mijn top 10 beste runs. Geniaal. Ik heb de gewone trades gekocht en ik was verbaasd te zien dat de papierkwaliteit van die Vertigo trades nog altijd pure shit is. Deze winter komt de eerste Absolute uit en ik zie me die wel kopen gewoon om die zalige pagina's op de beste manier te kunnen bekijken.

     

    Ik heb ook Preacher/Invisibles en de eerste 4 van Transmet. in deze kut kwaliteit, ik wil die op termijn allemaal vervangen. Echt jammer dat zulke gelauwerde reeksen deze slechte behandeling krijgen.

     

    Daarvoor ook serieus onder de indruk van Morrison's Animal Man, een omnibus die ik eindelijk uit de wrap had gehaald. Toch enorm gedurfd als je weet dat dit de eerste grote gig van Morrison was. Je ziet al meteen alle staples van zijn latere werk. Heb nog veel Morrison op de wishlist, maar dit vond ik toch een zalige reeks van hem en toch iets toegankelijker dan Invisibles. Ook Nameless gelezen en dat was volledig mijn ding, gezien ik een grote sci-fi en horrorfan ben. Het is moeilijk om echt een gevoel van horror te creëren in comics imo, maar dit komt toch dicht.

     

    Nog daarvoor ook genoten van Johns' Aquaman, verrassend goed. Ik heb nog de volumes van Jeff Parker erna gelezen, maar het was duidelijk dat hij het niveau niet kon volgen. Blijkbaar is Abnett nu wel goed bezig in Rebirth.

  5. - Lemire's Green Arrow deluxe hardcover

    - Superman: American Alien

    - Nameless

    - Alle trades van Moore's Swamp Thing

    - Power Rangers vol. 1

    - Shazam! N52 (digital)

    - Hickman's Avengers omni vol. 2. Dit al gelezen toen ik omni 1 uithad op MU, omdat je wilt weten hoe het eindigt en dit geen reeks is die je lang kan laten liggen. Gekocht voor evt. reread en vooral om mijn Hickman Marvel collectie te vervolledigen. Nu enkel nog Secret Wars en dan SHIELD vol. 2 kopen. Ik vond het jammer dat SW niet in de tweede omni zat, maar langs de andere kant is het ook geen pure Avengers titel dat.

     

    Ook Morrison's Batman omni besteld, moet nog aankomen.

  6. Black Hammer en de Sherlock Frankenstein spin-off gelezen. Deze reeks benadrukt wat ik mis in veel andere superhero comics: goed uitgewerkte personages en focus op hen in plaats van pure actie. Het contrast tussen de golden age flashbacks en het meer sobere kleurenpalet in het dorpje is een mooie manier om hun hopeloosheid en depressie te tonen. Ook zalig hoe Lemire speelt met clichés: het tweede deel heet 'The Event', maar je krijgt dezelfde introspectie als het eerste deel. Ik kan hier echt weinig op aanmerken, magistrale comic.

  7. 1 hour ago, De gekke striplezer said:

    Het is niet zoveel als ze verwacht hadden, maar volgens mij zullen ze er nog veel aan verdienen.

    Kans is groter van niet. Het productiebudget is 300m+, daar zit marketing/reclame nog niet bij. Het zou al een prestatie zijn als ze uit het rood geraken na de br sales. $65m buiten VS in eerste weekend is een onrustwekkend cijfer, toont dat er geen interesse was in de film. Het enige voordeel is dat Solo in de States voor een paar weken geen concurrentie zal zien, gezien Jurassic daar later uitkomt dan bij ons. Hier komt ie volgende week al uit, dus de kans voor deftige legs voor Solo is niet echt groot.

     

    Solo zou zeker winstgevend geweest zijn mocht het niet met productieproblemen gekampt hebben, want nu was het budget daardoor enorm hoog. Ik hoop dat de volgende spinoff eens even vlot bolt als de hoofd episodes.

  8. Solo is een serieuze flop qua BO, maar $148m wereldwijd in eerste weekend, $65m buiten VS. Dat is enorm slecht. Ik denk dat de andere spin-offs (Obi-Wan, Boba Fett) nu ter discussie gaan staan. Gezien het budget van $300m gaan ze hun broek scheuren aan deze film

  9. On 5/23/2018 at 11:52 PM, feli said:

    Dan is dit toch geen Star Wars film niet meer?

     

    Waarom niet? Dat is gewoon wat wij als Star Wars zien en wat we al decennia gewend zijn. Er kunnen ook films bestaan die dat allemaal niet hebben.

     

    Solo net gezien btw, was best ok. Leuke heist- en avonturenfilm, vol callbacks en verwijzingen natuurlijk... en een leuke verrassing :p

  10. Ik verwacht vooral veel van Rian's nieuwe trilogie, omdat we daarin eindelijk verlost zijn van nostalgia en alle SW-clichés die we nu kennen, of dat hoop ik toch. Als hij carte blanche krijgt, hoop ik echt dat we een nieuwe ANH krijgen, dus een onbekend universum met characters die geen link meer hebben met wat we kennen. Jedi, lightsabers, the force... mag wat mij betreft allemaal weg. Morgen ga ik naar Solo en ik kijk daar wel naar uit, maar het is weer nostalgia pandering. Ik wil echt films die ons een nieuwe wereld laten ontdekken.

  11. De 2 seizoenen van The Good Place uitgekeken. Dit was echt een zeer grote verrassing. Het opzet vond ik al slim, maar dan kwam de eerste seizoensfinale... Geniale finale en overgang naar een nieuw seizoen. Het einde van s2 doet hetzelfde, dit is een heerlijke en onvoorspelbare reeks die ik tot het einde blijf volgen. Beide seizoenen staan op Netflix, wat mij betreft een absolute aanrader.

  12. Van de Marvel SW comics vind ik Gillen en Soule's Vader reeksen absolute must reads. Niet alleen sterke SW verhalen, maar ook zalige comics full stop. Soule's Vader begint net na RotS en dat is een interessant beginpunt, want hij zit nog vol roid rage na zijn verlies en gaat echt full sith. Het is een Vader die we zelfs nooit zo in de films zagen, buiten de iconische scene in RO.

    De mainline reeks vond ik niet sterk genoeg om te blijven volgen, niet naar Aarons niveau in andere titels, al is het mss verbeterd nu Gillen heeft overgenomen. Dr. Aphra van Gillen en Soule's Lando mini zijn dan weer wel zeker de moeite.

  13. 2 hours ago, kuzuri said:

    The Vision vind ik trouwens zwaar overroepen. Niks speciaals. The Sheriff of Babylon daarentegen! Dat is een meesterwerkje. 

    Vond ik echt van Vision ook, zalig hoe hij een reflectie over menselijkheid maakte met een cast van AI's. Ok, het is niet het meest originele onderwerp maar ik vind het wel een onvergetelijke Marvel comic, dat niveau halen ze niet vaak. Sheriff of Babylon zal ik zeker onthouden, ziet er interessant uit.

  14. "In de plaats van te focussen op lange series met ingewikkelde verhaallijnen waarvoor voorkennis vereist is, besluit de uitgeverij om de verwarring voor nieuwe lezers zo laag mogelijk te houden met afgesloten en korte verhalen."

     

    Dat is wel een goeie move, zeker als ze beginnen met Marvels en Old Man Logan. Het is beter dan series waar toch een zekere continuity in zit. Al vrees ik dat de verkoop toch zal blijven tegenvallen. Ik denk dat de hoofddoelgroep voor comics al iets ouder is en die lever de originele versies leest. Ik denk dat Marvel zelf moet beginnen met meer series uit te brengen die specifiek naar kinderen gericht zijn. Heb onlangs ergens gelezen dat zelfs in de VS sales tegenvallen voor kinderen en zij vooral hun superhero fix krijgen door films, games en cartoons en daardoor niet meteen naar de strips zelf grijpen.

  15. 1 hour ago, Ronald A said:

    Worden de comics bij Cheap Comics goed verpakt en zijn ze in nieuwe staat? Ik koop mijn comics normaal via Amazon.de.

     

    57 minutes ago, JPAR said:

    Beter kun je niet vinden.

     

    Klopt, Chris zorgt ervoor dat de boeken zeer goed beschermd worden. Eén van de redenen waarom ik daar zeer graag bestel. Bij Amazon heb je al eens vaker kans op een deuk. En ze zijn uiteraard nieuw.

  16. Tom King's Batman wil ik echt lezen (wie niet na zijn Vision), maar moet ervoor nog door Snyders run, ben halverwege afgehaakt.

     

    Ik ben nu zelf bezig aan Ennis' Marvel Knights run van Punisher. Welcome Back Frank had ik al eens gelezen, maar blijft een fantastische actiekomedie. Je moet fan zijn van Ennis' gevoel voor humor, maar ik hou er echt van. Ik ben benieuwd of hij dit niveau voor de rest van de serie kan aanhouden. Het is wel sterk hoe hij hierna de noir en serieuze toon ging opzoeken met MAX, wat hem ook goed lukte.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...