Ga naar inhoud

AimeeDeJongh

Members
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door AimeeDeJongh

  1. Ik heb ze! 

     

    Inmiddels is de line-up van de Smallpress Market bekend. Deze staat gedurende het hele festival in de foyer van de Schouwburg. Tekenaars verkopen en signeren er hun eigen werk. Zeker de moeite waard!

     

    smallpressmarket_kl2.thumb.jpg.fe1ea7be820205bb9b5d1210611ffebc.jpg

     

    Maaike Hartjes (winnares van de Stripschapprijs 2016)

    Jeroen Janssen (Bronzen Adhemar)

     Sam Peeters/Lamelos

    Dirk Jan Hoek

    Kenny Rubenis

    Erik Wielaert

    Rob van Barneveld

    Jan-Willem Spakman

    Willem Bentvelzen

    Matt Baaij

    Abe Borst & Esther vd Bund

    Sabrina Kooijmans & Karin Blaauwijkel

    Joris Diks

    Michiel Wijdeveld

    Lisa Baijs

    Ibrahim R Ineke

    Gijs Kast

    Merel Barends & B. Carrot

    Dido Drachman & Loeke Meijlink

    Jules Calis

    Rik Wielheesen

    Danibal

    Pepijn Schermer

    Zone 5300

     

    Ook zullen er veel andere tekenaars langskomen als gast of bezoeker. Hanco Kolk, Robert v/d Kroft, Aloys Oosterwijk en Erik Kriek onder andere. Het wordt een leuk feestje :)

  2. Op 12/9/2018 om 13:36, boomvavavoom zei:

    Klinkt als een heel ander concept. Ik vind wel de prijs heftig pittig eerlijk gezegd, dus vraag me af wat er nog meer te doen is. Dealers? Ook regulierdere tekenaars?
     

     

    good bizzy!!

    De tekenaars die komen signeren zijn degenen die een programma-onderdeel hebben. Zij zullen als enige signeren (dus Joe Sacco, Typex, etc), de reguliere tekenaars die je op stripbeurzen ziet zullen waarschijnlijk enkel als bezoeker rondlopen :)

    De boekenwinkel Donner zal binnen de foyer van de Schouwburg een stand opstellen waar alle boeken van de auteurs te koop zijn. Verwacht geen grote verzamelbeurs of zo! Ik denk dat er naast Donner ook geen andere dealers zijn.

     

     Er komt waarschijnlijk alleen een smallpressbeurs-gedeelte, maar dat is nog niet rond. Moet daar eens naar informeren :)

     

    Het tijdschema komt binnenkort online. Dan is duidelijker wie er signeren en wanneer.

  3. Bedankt dat je een nieuw topic wilde aanmaken, Michel! Ik vind dit een van de sympathiekste festivals van Nederland. Daarom vond ik het ook leuk om er dit jaar aan deel te nemen. :) Lekker biertjes drinken en muziek luisteren, dat mis ik af en toe toch wel op de "bananendoos beurzen".

     

    Oja! Zelf ga ik waarschijnlijk tijdens het festival voor het eerst vertellen over mijn nieuwe graphic novel. Deze staat voorzichtig gepland voor 2020, waarschijnlijk bij Dargaud. Het verhaal gaat over de Amerikaanse fotografen die het heftige leven van migrerende boeren in 1930 moesten vastleggen, in opdracht van Roosevelt (the FSA Photography Division). Ik zal de eerste schetsen en stijloefeningen tonen.

  4. Hallo allemaal!

     

    Ik ben betrokken bij het festival Cross Comix, dus het gaat me erg aan het hart dat dit een plekje op de lijst van pagina 1 krijgt :) Ik merk dat nog veel mensen niet weten van het bestaan van dit festival, of dat het eraan komt, en dat is erg zonde. De line-up is namelijk heel goed. Ik hoop jullie allemaal daar te zien!

     

    803a739c-250f-4b9d-8fdd-f6d046272db7_732841_CUSTOM.jpg.c70a7e5f8d2ad307ee03b90b3703ebc3.jpg

     

    Op 18 november 2018 vindt voor de 3e keer het Cross Comix festival in Rotterdam plaats. Zoals de vorige jaren is Theater Rotterdam (voorheen de Schouwburg Rotterdam) dé plek waar het medium strip en al haar cross-overs aan bod komen. Denk aan film, muziek en kunst. Dit jaar is het thema 'de naakte waarheid' en daarom is er veel aandacht voor stripjournalistiek, autobiografische strips en biografische strips. Hanco Kolk, Aimée de Jongh, Robert van der Kroft en Margreet de Heer zijn dit jaar de ambassadeurs van het festival. Zij zullen ook enkele programma-onderdelen bijwonen.

     

    De highlights!
     

    - Joe Sacco (Palestine, Footnotes in Gaza) komt bij hoge uitzondering naar Nederland en geeft een masterclass over zijn werk. Het gesprek wordt gemodereerd door bestsellerauteur Joris Luyendijk

    - zangeres Wende Snijders geeft tijdens het festival een stripboek uit van haar laatste album MENS, waarbij elk nummer verstript is door een andere Nederlandse of Vlaamse tekenaar. Wende is tevens de grote afsluiter van het festival met een show waar je U tegen zegt. Dit is bij de prijs inbegrepen!

    - Sneak preview van de animatiefilm Heinz

    - de Rotterdamse presentatie van Typex' nieuwe graphic novel over Andy Warhol

    - Aansluitend bij het boek over Warhol is er muziek van de beste The Velvet Underground cover band van Nederland.

    - Stripped: Een expo in het donker geinspireerd door Nietschze, een Stripquiz, een live-tekendemonstratie, discussies over de staat van de strip en nog veel meer.

     

    Wanneer: 18 november 2018, 15:00-23:00
    Waar: Theater Rotterdam
    Kaarten: €26,50 (inclusief concert Wende)

    Meer info: 
    https://crosscomix.nl/ en https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/6856/Cross_Comix/Cross_Comix_Rotterdam_2_De_gestripte_waarheid/

     

    cc_portret_wende.thumb.jpg.fcede1a8f0bef0680c5531df9e2e37c4.jpg cc_portret_sacco.thumb.jpg.c34e7772b3de7295a89a0b562c4fca2c.jpg

     

    cc_portret_warhol.thumb.jpg.a24ede2dcc3ae8065899429c0c1f56fa.jpg

    cc_portret_stripped.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...