Ga naar inhoud

helahela

Members
  • Aantal items

    144
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door helahela

  1. En wat een gemakzucht van de tekenaar: Cessna is spiegelbeeld van 1e tekening!

    ik heb net die hele buck danny gelezen en heb me de eerste 30 p's of zo goed geamuseerd.

    Maar dan komt dat binnendringen van het dchuilhol van de vijand en wordt alles heelningeloofwaardig - met drie ongezien binnen, maar een wachter moeten uitschakelen, geen enkele bewakingscmera, stommoteiten van sonny tuckson ...

    Erg sptijtig dat een verhaal dat zo goed begon zo flauw afloopt.

  2. Wat is Cools toch een benauwd zeikwijf. Gadver...haar monkellachje verraadt haar Vlaemsche schichtigheid. Alsof alles zo gevaarlijk is in het leven. Wat is dat toch met dat soort mensen...

    Da's ook maar een partijkaart, wat verwacht je dan ?

  3. Ik zeg niet wat ik van zo'n blaaskaak als AA denk, want hij heeft nogal veel culturele vriendjes en als je op hun schenen schopt, loop je het risico allerlei banvloeken over je heen te krijgen. Je weet wel, van die culturele vriendjes die hun eigen vooroordelen voor waarheid zien.

     

    PS ik heb het hier liever over strips in plaats van over zogenaamde stand up comediens die denken dat zich boos maken over anderen hun opinies humor is, dan is Youp toch beter

  4. De hoofdletterfunctie van Word is verkeerd in het Engels. Ze zet "a day in the life" om in "A Day In The Life", terwijl het "A Day in the Life" moet zijn.

    Die functie heet in het Engels "Title", maar in het Nederlands "Alles Beginhoofdletter".

    Het is dus in het Engels dat het verkeerd is, niet in het Nederlands.

     

    Now listening: niemendalle, dan denk ik helderder.

  5. Zeer bediscutabel. Dit is echt op de rand van de wettelijkheid hoor, want wat de kranten hier eigenlijk doen is op sommige artikelen comments toelaten en op andere niet. In mijn ogen is dat pre-censuur. Ofwel laat je nergens comments toe ofwel overal, maar op deze manier is het absoluut niet correct. Als dit onder de loop van de wetgever 'ns bekeken zou worden ben ik zeer benieuwd naar de uitspraak.

    Ik heb er ook moeite mee dat er kranten zijn die op sommige artikelen wel en op andere geen commentaar toelaten. Het is wettelijk en ze hebben het recht om die keuze te maken, maar het is vreemd.

  6. Als die auto van 1968 is en het avontuur vanaf 1971 werd geoubkiceerd, dan is 1969/1970 wel een erg waarschijnlijke datum voor de twee albums. Die Fransen hebben hun huiswerknniet goed gedaan.

    Of ze deden het opzettelijk om discussies uit te lokken om de reeks te doen opvallen. De chronologie verschijnt mooi op hetzelfde moment als het nieuwe album. Strategisch.

  7. Literaire romans woord voor woord overschrijven en die tekst in tekeningen proppen noem ik geen strips en ook geen graphic novels, maar projecten om cultuursubsidies te krijgen. Dat soort geld moet je bij wijsneuzige snobs losweken die er een beroep van hebben gemaakt om te leven op kosten van de staat. Dat doe je niet met goede projecten, dat doe je met gebakken lucht.

  8. Zijn er hier mensen die ook ervaring hebben met de prijzenpolitiek van De Standaard Boekhandel?

    Ik hoorde zeggen dat ze altijd voor een zeer grote winstmarge gaan (bv. boeken inkopen aan 2 euro, en verkopen aan 10 euro of zo).

    Met ons eigen boek hebben we gemerkt dat in sommige (ik weet niet of het overal zo was) SB's de officiële verkoopprijs van 18,5 euro werd opgetrokken naar 28 euro, waarschijnlijk om die winstmarge toch te halen....

    Huh????

    Ik ga er altijd vanuit dat de SB de aanbevolen winkelprijs van de uitgevers hanteert. Er zijn echter ook vaak afgeprijsde boeken verkrijgbaar, eigenlijk verramsjte boeken.

    Dat ze van 18,5 naar 28 zouden gaan, lijkt me sterk. Ik zou zelfs durven zeggen dat het naar oplichting riekt.

    En het is ook dom: op internet kun je direct de echte prijs vinden. Er zal toch niemand 10 euro meer betalen?

    Oké, dat kan één keer werken, maar een klant laat zich geen twee keer vangen.

  9. Vanmorgen toevallig een grappige voorspelling gelezen. Jan Baetens, hoogleraar literatuur aan de KUL, beweerde dat binnen vijf jaar het aanbod in boekenwinkels voor de helft uit graphic novels zou bestaan.

     

    Ik las dit in een nummer van Zone5300... uit 2009. We zijn inmiddels vijf jaar later.

    Och ja, hij doceert literatuur, en hij is hoogleraar. Als je mensen zoekt die van de echte wereld niets kennen, moet je wel daar zijn. Geen wonder dat onlangs in een krant stond dat de Blandijnberg in Gent (waar al die literatuurfreaks studeren) een werklozenfabriek is.

  10. Ik hou mij afzeidig van deze discussie maar wilde toch even een klein toepasselijk feitje meegeven: wisten jullie dat Franco-Belgische strips in Engelstalig taalgebied allemaal graphic novels genoemd worden? Tot Asterix en Kuifje aan toe.

     

    Food for thought?

     

    Dat is omdat de Franco-Belgische toestanden niet in het formaat van de comix passen. Het is een afwijkend formaat, en de graphic novel wil ook afwijkend zijn.

  11. Het wordt tijd dat al die intermediairs eruit worden gebonjourd. Ik zie wel iets ontstaan via het net. Als het al niet in de maak is.

    Het is krankzinnig om te denken dat een beginnend auteur die een eerste werk heeft, eerst nog eens geld zal uitgeven om ergens dat werkje te mogen etaleren. Zonder garantie dat er een verkoop uit voortkomt. Ja dag Jan, niet met mij.

     

    Het is gewoon naief te geloven dat alle heil van internet komt. Internet zal ervoor zorgen dat de grote namen nog gemakkelijker verspreid worden, en de kleine nog gemakkelijker in de verdrukking komen. In het begin zal het misschien anders zijn, maar het zal kantelen.

  12. okay, true, fair enough. Ik heb geen idee hoe de discussie in de standaard verloopt, dus daar kan ik dan niet over meespreken :)

    In de Standaard in Gent vond je ook geen manga, behalve een verdwaald boekje van Luitingh. Erg veel lijken die zich niet te durven riskeren. Of ze vonden dat ze er niet genoeg aan konden verdienen omdat die manga'tjes zo goedkoop waren. Dragon Ball Z: 2,95 euro per stuk!

  13. ‘Ik vind graphic novels fantastisch hoor’, zegt hij, ‘maar ik neem enkel Maus van Art Spiegelman in huis en Blankets van Craig Thompson, want dat zijn absolute toppers. Voor alle andere graphic novels verwijs ik de mensen naar de stripwinkels hier in de buurt.’

    Ik voel me vollopen met adrenaline.

    ‘Maar in die stripwinkels komen alleen strip­liefhebbers!’, zeg ik.

    Het meest verontrustende is misschien dat de boekhandelswereld zich zo sterk specialiseert, dat het publiek in twee soorten wordt ingedeeld: die die strips kopen, en die die andere boeken kopen. En dat is heel kwalijk.

     

    Overigens vind ik de reactie van die schrijver wel weer typisch, dat ZIJN boek niet tussen de strips thuishoort, maar tussen de romans. Meneer de kunstenaar wil naast Hugo Claus staan. Suske en Wiske zint hem niet. Hoe heet dat? Pretentie? Is "Picolo in veldgroen" dan ook te min voor meneer de kunstenaar? En "Logicomix"? Is het niet erg genoeg dat in de boekhandel detectives steevast apart worden geklasseerd van de "echte" literatuur? Hoe noemen ze dat? Segregatie?

  14. Alle strips zijn kunst.

     

    Als je vindt dat iets kunst is omdat het je emotioneel raakt, dan geef je dat ook toe. Geen enkele strip vindt een lezer als het de lezer niet emotioneel raakt.

     

    "Kunst" zit trouwens ook barstens vol entertainment. Er wordt veel blabla verkocht in de kunstwereld, maar het gaat in de meeste gevallen ook maar om entertainment.

    In de jaren 60 heeft er eens een kunstenaar tijdens een happening meisjes in monokini hun borsten in verfpotten gestoken en die tegen een doek laten duwen die aan een muur ging.

    Voilà, kunst!

    En al die intellectuele kunstliefhebbers die in net pak in de zaal zaten, hebben hopelijk hun vrouw later op de avond een flinke beurt gegeven, zodat ze nog wat had een die ouwe gluurder van ze.

     

    Veel kunstenaars verkopen veel gebakken lucht in de hoop geld af te troggelen van rijke stinkerds. Het zou me niet eens verbazen dat door de band genomen de stripwereld een hogere echt kunstgehalte heeft dan de kunstwereld.

  15. De Nokopol-trilogie vond ik heerlijk imponerend. Vergis je niet: elke veeg betekent iets, alleen wordt dat niet altijd duidelijk vermeld. Of was Nokopol niet van hem.

     

    PS due Adolf schilderde inderdaad degrlijk, en het is waarschijnlijk omdat hij het was, dat het nu 'geoast' is om ze slecht te vinden. Een soort omgekeerde entartete Kunst, dus, een houding die zich wel eens meer voordoet onder semi-intellectuelen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...