Ga naar inhoud
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Johan

Members
 • Aantal items

  889
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Johan

 1. Johan

  Stripbeurzen in 2019

  Van een mailtje van een kameraad
 2. Johan

  Stripbeurzen in 2019

  Die heb ik gevonden : Wim Swerts Yan Gevuld Hachel Bart Proost Criva Patrick Van Oppen de potloodbende Apri Kusbiantoro
 3. Zaterdag zoals de traditie het wil naar Andenne... Ik vond dat er dit jaar minder volk was, waarschijnlijk omdat er minder "bekende" tekenaars waren aangekondigd. Feitelijk was dat top voor mij want dan kon ik rustig mijn ding doen. Ik heb iedereen die ik wou behalve A'DN (die was niet aanwezig) en voor de tweede keer een inkleuring van Alexander Carpentier (maar die had weeral geen zin en verdween in de namiddag). Zeker nog een speciale dank voor Cris Ortega, die tekende achteraf nog nadat ik ze lijkbleek naar het toilet zag gaan.
 4. Johan

  Vanmol in RingTV

  Erwin en Jan van brouwerij Vrijstaat Vanmol uit Lennik reisden onlangs naar Noorwegen. RINGtv ging met hen mee en kwam terug met een smakelijk verslag! https://www.ringtv.be/video/viva-bieren
 5. Johan

  Dédi's

  Niet gezien...wel nieuwsgierig....ze vroegen gewoon of ze eventueel de tekeningen van mijn website mochten gebruiken...
 6. Is er nu ook een signeersessie op school gepland ??
 7. Johan

  Dédi's

  Niks lugubere grap....ze wilden mijn tekeningen eventueel gebruiken om op het doodsprentje te plaatsen...en Humbeek (waar hij woonde) ligt nu niet zo ver van Merchtem (mijn gemeente)....
 8. Johan

  Dédi's

  Feitelijk wel...ik weet nog dat zijn familie me contacteerde voor zijn doodsprentje......
 9. Johan

  Dédi's

  Waar zou hij dat idee vandaan gehaald hebben ??
 10. Allez, toch de tekeningen van Dirk Nuyts en François Stas (woont toch nabij Leuven)
 11. Vandaag bij Etienne Hauwaerts mijn twee tekenaars van zondag gaan halen : François Stas en Dirk Nuyts.
 12. Zaterdag geweest naar Wilrijk. Vooral voor Latem (cartoonist en plaatselijke ex-marionetspeler van Mortsel) en voor de afhaling van mijn Fenix-albums (spijtig genoeg kwamen de tekenaars maar zondag). Daar verkochten zo ook nog de reeks Baba Yega van Steve Van Bael. Gelukkig want dat schijnt bijna uitverkocht te zijn (Steve had er zelf ook geen meer). Mijn oog was ook gevallen op het 3de deel Piet Heyn van John Heijink, ook ééntje die nieuw was en ik mankeerde?
 13. Dat moet ik zeker teruggaan naar mijn jeugdjaren met varaan of baobab
 14. Zaterdag geweest naar de stripbeurs van Temse. Vooral voor de tekenaars Sylvain Polfliet en Luc Warnant. Sylvain was tevreden dat ik mijn weg wat kende in zijn geboortedorp Lebbeke, Luc was dan weer tevreden dat sommigen Frans konden praten. Er was in de voormiddag meer volk dan ik verwacht had, er waren dan ook veel tekenaars aangekondigd. In de namiddag gelukkig voor mij iets minder druk dan kon ik wat praten met sommige tekenaars. Patrick Vermeir (scenarist van de reeks Kitty) was er ook. Hij had echt niemand verwacht, maar stond af en toe verbaasd dat sommigen afkwamen met hun oude Fenix-albums.
 15. Vrijdagnamiddag een signeersessie in de CC De Ververij in Ronse. De meeste, hadden last van de wegomleiding, maar ik kwam van de andere kant via Ninove en Brakel. En ze waren er aan het werken net voor de straat waar ik moest afdraaien - ik heb enkel het omleidingsbord gezien. Wie ik echt wou, was de Spaanse artiest Juapi, die tekende met koffie. Omdat ik een expresso-machine vroeg, zei hij af en toe "muy difficile", maar het is hem toch gelukt. Opvallend was de tekening van Yves Bordes. Die begon te tekenen, en daarna zag hij dat de alcoholstift doordrukte (ik was het vergeten, in de Vlaamse versie heb je dat ander papier), daarom tekende hij op de achterkant ook nog een toren. Bovendien deed hij dat nog groter, want hij vond nog een vlek op pagina één.
 16. Zaterdag geweest naar Breda, weliswaar wel na 10u00 aangekomen want er stond een gigantische file naar Nederland. Ik had er 4 nieuwe tekenaars en 1 nieuwe scenarist aangeduid. En allen gevonden behalve Dekara van den Bergh, hoewel ik ook niet echt weet wat ze werkelijk doet... Maar ik heb in haar plaats dan Mike De Bruin gevonden. En ik was zelfs klaar even voor sluitingstijd. Ik stond dat ook aan de ramen van de uitgang, tot die personeelsleden van het Casino kwamen zeggen dat ik binnen moest plaatsnemen in een zetel. Euh, ik zat niet eens voor een ingangsdeur...tja ga ik nu iets zeggen over Nederlandse clichés ? ;-)
 17. Daarom bestaan er ook verschillende meningen....ik vind dit namelijk één van de slechtste festivals dat ik ooit al ben geweest....
 18. Zondag geweest naar Aalst. Ik vond dat er meer volk was dan verleden jaar...maar het was overal rustig...veel tekenaars ook. Ook een zestal die ik nog nooit gezien had.... De meeste die te doen had, was de Franstalige Lisette Delooz, die had daar wel 60 boekjes verkocht. Maar ja als je een album heb met als titel "Voil Janet" in Aalst... Ze was dan ook doodop 's avonds, maar zeker verrast van haar succes.... Voor de rest moet ik zeker Pascal Schokaert bedanken voor de traktatie, Wim Vlieg voor de bollekes en Yan Gevuld om me te vervoeren naar mijn auto..
 19. De beste festivals zijn gewoon waar men maar in één rij kan staan wachten (dus zonder zakjes elders en toelatingen vooraf). Tickets komen alleen er aan te pas voor wie in nog in de rij staat bij de tekenaar voor het middageten bvb. Vroege vogels (ik begrijp ook niet waarom) kunnen maar één persoon kiezen.
 20. Tja, ik heb het niet zo voor de mentaliteit van de die-hard Brusselaars. Maar in Breda gaat het er ook soms mank... Toch ga ik kiezen voor Breda als ik mijn slaagkans voor "nieuwe tekenaars" wil vergroten.
 21. Op het laatste moment toch beslist om niet naar de stripbeurs van Jette te gaan (ik had op de affiche gezien dat ik iedereen al had). Dan maar geweest naar een signeersessie in Heverlee met Francis Bergèse, Fabio Bono en Claus Scholz. (Meer uit sympathie) En daarna naar uitgeverij Hauwaerts, om mijn mankerende albums te halen.
 22. Gehol is niet voor mij, ik kan bijna niet stappen of langdurig rechtstaan, daarom ook mijn stoeltje
 23. De enige die echt nog mankeer, is Albert Uderzo...maar je weet nooit....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...