Jump to content

KUMA animé filmfestival Brugge

Bonte
Comic Fairs

Event details

https://kumafest.be/koop-tickets-2/

 

kuma_affichedef.png?w=1726

 

----
Eerste editie Kuma Anime Filmfestival op zaterdag 19 november 2016 in de Cinema Liberty te Brugge (Kuipersstraat 23, 8000 Brugge)

 

Voor de liefhebbers van de Anime Film en de Japanse Populaire Cultuur

 

Op zaterdag 19 november 2016 vindt de eerste editie van het Kuma Anime Film Festival plaats in het stadscentrum van Brugge (Cinema Liberty, Kuipersstraat 23, 8000 Brugge).

 

Tijdens het Kuma Anime Film Festival wordt de Anime Film 'in the spotlights' geplaatst en worden gedurende een volledige dag enkele van de beste en meeste kwalitatieve Anime Films (langspeelfilms-en kortfilms, recent en retro) op het grote scherm vertoond en dit in een unieke festivalsfeer! Tevens zal er heel wat randanimatie/side events m.b.t. het Anime genre en de Japanse populaire cultuur voorzien worden. Doelstelling is om van het Kuma Anime Film Festival een jaarlijks evenement te maken dat in de toekomst kan uitgebreid worden qua dagen! De eerste editie belooft alvast een spetterende programmatie!

 

FOCUS OP STUDIO GHIBLI

 

Het Kuma Anime Film Festival legt tijdens de eerste editie een focus op de Anime films van Studio Ghibli.

 

Studio Ghibli is een Japanse filmstudio die verantwoordelijk is voor een groot deel wereldberoemde Japanse Anime films. Tijdens het Kuma Anime Film Festival wordt er een unieke focus gelegd op Studio Ghibli en programmeren we:

 

· De lezing "Hayao Miyazaki, de animatietovenaar uit het Verre Oosten": deze fantastische lezing is ideaal voor wie graag wat meer te weten komt over Studio Ghibli en Hayao Miyazaki. Constant Hoogenbosch, van Movie Machine, bespreekt in deze unieke lezing het bijzondere werk van Hayao Miyazaki. Miyazaki is met zijn Studio Ghibli een belangrijke vaandeldrager van de Anime, de Japanse animatiefilm. Hoogenbosch onderstreept zijn unieke status in de Japanse animatiewereld, trekt lijnen naar de Japanse cultuur en duidt zijn plaats in de (Japanse) filmwereld.

 

Þ De lezing "Hayao Miyazaki, de animatietovenaar uit het Verre Oosten" wordt geprogrammeerd op zaterdag 19 november 2016 om 11.00u. Tickets online te koop via www.kumafest.be

 

· De Studio Ghibli retro filmvertoning "My Neighbor Totoro" (1988, Hayao Miyazaki): in deze Anime Filmklassieker van Hayao Miyazaki verhuizen twee meisjes met hun vader naar het platteland om in de buurt te zijn van het verpleegtehuis waar hun moeder ligt. Satsuki en Mei ontdekken dat het nabij gelegen bos bevolkt is door wonderlijke wezens. Ze geraken al snel bevriend met deze buren en beleven magische avonturen. Een wonderlijk avontuur voor jong en oud!

 

Þ De Studio Ghibli retro filmvertoning "My Neighbor Totoro" wordt geprogrammeerd op zaterdag 19 november 2016 om 13.00u. Tickets online te koop via www.kumafest.be

 

· De Studio Ghibli documentaire "Kingdom of Dreams and Madness" (2014, Mami Sunada): deze documentairefilm legt de focus op Studio Ghibli filmmakers Hayao Miyazaki, Isao Takahata en Toshio Suzuki en de productie van bekende Studio Ghibli films zoals "The Wind Rises" en "The Tale of the Princess Kaguya".

 

Þ De Studio Ghibli documentaire "The Kingdom of Dreams and Madness" wordt geprogrammeerd op zaterdag 19 november 2016 om 18.00u en is gratis toegankelijk.

 


GEVARIEERDE ANIME FILMPROGRAMMATIE

 

Het Kuma Anime Film Festival programmeert voor elk wat wils en zet de beste en meest kwalitatieve Anime films (recente langspeel- en kortfilms, retrofilms) 'in the spotlights'. Enkele blikvangers uit de programmatie zijn:

 

· Retro filmvertoning "Perfect Blue" (1997, Satoshi Kon): deze Anime filmklassieker is een 'must see' voor elke Anime fan! In deze retro Anime volgen we Mima, een beroemde zangeres, die beslist haar zangcarrière op te geven en een carrière te starten als actrice. Vele fans zijn helaas niet blij met haar besluit. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Zo lijken bepaalde scènes uit haar eerste film in haar werkelijke leven te gebeuren. Haar situatie wordt zo ernstig dat Mima last van waanbeelden begint te krijgen.

 

Þ "Perfect Blue" wordt geprogrammeerd op zaterdag 19 november 2016 om 19.00u. Tickets online te koop via wwwkumafest.be

 

· Vertoning "Kingsglaive: Final Fantasy XV" (2016, Takeshi Nozue) op het grote scherm: het Kuma Anime Film Festival vond het zeer jammer dat "Kingsglaive: Final Fantasy XV" niet op grote scherm te zien was in de Belgische bioscoopzalen terwijl deze CGI Anime zeker en vast een plaats verdient op het grote scherm. In "Kingsglaive: Final Fantasy XV" is het magische koninkrijk van Lucis het thuis van een Kristal. Maar het keizerrijk Niflheim wil dat koste wat het kost veroveren en om die re­den woedt er al zo lang als men zich kan herinneren oorlog tussen de landen. Kan Koning Regis zijn land redden? Een CGI film ge­baseerd op de grensver­leggende game!

 

Þ "Kingsglaive: Final Fantasy XV" wordt geprogrammeerd op zaterdag 19 november 2016 om 21.00u. Tickets online te koop via www.kumafest.be

 

· Programmatie voor de allerkleinsten: "Hamtaro": Ook de allerkleinsten zijn welkom op het Kuma Anime Film Festival! Zij kunnen in de mini screening room kennis maken met Hamtaro, de kleine oranje hamster die ongetwijfeld een Anime klassieker is! Als het baasje van Hamtaro naar school gaat, ontsnapt hij uit zijn hokje en beleeft hij samen met zijn vriendjes de leukste avonturen. Perfect voor de allerkleinsten!

 

Þ "Hamtaro" wordt geprogrammeerd op zaterdag 19 november 2016 om 10.00u. en is gratis toegankelijk.

 


RANDANIMATIE & COSPLAY

 

Uiteraard is er op het Kuma Anime Film Festival ook plaats voor randanimatie! Naast een Anime filmprogrammatie die bestaat uit kortfilms, langspeelfilms, anime klassiekers en documentaires, voorzien we ook de nodige randanimatie! Festivalgangers kunnen bij ons terecht voor Japanese Card Games, een glaasje drinken in onze gezellige festivalbar met een Japans tintje of enkele Anime gadgets kopen bij onze dealers!

 

Ook Cosplayers zijn van harte welkom op het Kuma Anime Film Film Festival! Doelstelling is om er een fantastische en kleurrijke Anime dag van te maken waar iedereen welkom is!

 

Wilt u meer te weten komen over het Kuma Anime Film Festival? Neem dan een kijkje op www.facebook.com/kumafest en www.kumafest.be

 

De definitieve programmatie wordt bekend gemaakt in de week van 17 oktober 2016! Tickets online in VVK te koop via www.kumafest.be ! Tickets in VVK kosten 6,00 EUR/filmvertoning. Tickets aan de deur kosten 7,00 EUR/filmvertoning! Dagpassen kosten 30,00 EUR. Ook gratis programmatie in de mini screening room!


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...