Ga naar inhoud

Bob

Members
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bob

  1. Op 23/3/2023 om 10:35, cinco zei:

    Nederlanders halen hun kennis van België uit S&W-strips??

     

    Zeker.

     

    Zonder S&W waren Silvius Brabo en Druon Antigoon niet meer dan een naam, zou ik nooit van Kludde gehoord hebben, had ik geen weet van Ambiorix gehad, wist ik niet dat Manneken Pis een voorganger had en spriet iets is voor in  de stoof.

  2. Op 12/4/2021 om 10:38, Retardi zei:

    De Keizerkraker zouden ze best eens mogen herdrukken.

     

    Voor mij één van de beste qua kwaliteit en overeenkomst met de originele tekenstijl.

     

    Ik ben benieuwd naar hoe een ingekleurde versie er uit zou zien.

  3. 52 minuten geleden, Firmin Van De Kasseien zei:

    Het betreft een jaaroverzicht van 2005, voor elke maand 1 cover, verschenen in sommige kranten. 

    Nooit gezien of iets over gehoord.  Jammer dat er niet meer informatie over te vinden is.  Of toch niet door mij.

  4. Op 2/4/2021 om 10:38, cinco zei:

     

     

    Ik merk dat je op jouw website dit stripverhaal in maart ook nog eens onder de loep hebt genomen. (op jouw manier)

     

    Geïnspireerd door deze thread? :P

    Nee, toch niet.

    Het is gewoon de originele tekst zoals ik die in 2017 al geschreven had.

  5. Door de jaren heen is er is nogal wat afgeexperimenteerd met kleuren. Suske's shirt (rood, groen, blauw), Lambik's jas (bruin. blauw, grijs) Jerom's shirt (alle denkbare kleuren), Schanulleke's jurk (rood, oranje, groen) etc... De toren zal wel gemaakt zijn toen die kleuren in gebruik waren en is pas veel later, in 1993, vervangen door de hertekende toren met de bekendere kleuren.


  6. >Over wat gaat de discussie dan wel?

    @Aerogi

    Over wat is nu wel duidelijk, maar waarom? Het is enkel dat een persoon er iets over ging zeggen en dat was toevallig een bekend persoon (neem ik maar aan, ik ken ze helemaal niet). Die bekendheid geeft aanhangers (social media e.d.) waarvan er een deel haar onvoorwaardelijk gelijk geeft. Vervolgens lijken er klachten te komen vanuit verschillende hoeken maar in feite komt het vanaf een enkele bron. Steeds meer mensen stuiten op die berichten en een hoop meningslozen laten zich meeslepen en vinden dat ze er dan ook maar iets over moeten gaan zeggen. De media neemt het over en maakt het veel groter dan het is en door het sneeuwbaleffect krijg je een onoverzichtelijke situatie met twee verdeelde kampen waar ook "wij" aan meedoen, en ja, daar valt ook ondergetekende onder.

    Het gedrag van mensen op een kleine wereld. Zo snel als het opkwam zal het ook weer verdwijnen omdat er dan weer een nieuw "belangrijk" onderwerp wordt aangeboden en het zich gaat herhalen.






  7. De hertekende toekomst van Suske en Wiske: De kleurloze madam

    Geen brildragers (te stereotyperend voor juffen, secretaresse's, nerds, professors en andere slimmerds)
    Regenbooghuidskleur (geen rassenonderscheid)
    2D karakters (voorkomt het dikke dommerd vooroordeel)
    Geen gezichtskenmerken en uitdrukkingen
    Kleurloze titel
    Geen elektriciteit (milieubewust)
    Water en brood (vanwege potentieel alcoholmisbruik en ongezond eten)
    Alleen digitaal verkrijgbaar (tegen bomenkap)


    suske-en-wiske-de-kleurloze-madam.jpg

  8. Een uitgever/tekenaar/studio kan zich ook anders (beter?) opstellen. Meer in de zin van "sorry als je dat vindt maar we doen het toch want wij vinden wat anders".

    Een commerciele strip blijft een product dat je wel of niet aanschaft. Als je er iets op tegen hebt, koopt het dan gewoon niet. Geen bezwaren? Dan koop je het wel.

  9. Op "De Standaard" staat het er iig zeker nog want heb zojuist het artikel als achtergrond gebruikt voor een plaatje met Wiske, die ik jullie overigens zal besparen.

    suske-en-wiske-parodie-de-lelijke-lippen

    De titel van deze topic is "de toekomst van Suske en Wiske" en die lijkt langzaamaan duidelijk te gaan worden. Gewoon zoveel mogelijk in het nieuws proberen te komen om zo de oplage te kunnen vergroten.

  10. Leeftijd was gissen maar er horen daar contouren te zitten, ook als het Suske was die in dat bad zat. Een navel wordt doorgaans wel getekend maar een stipje als tepel is taboe. Met wat kleding is er meestal genoeg afleiding om zulke details weg te laten maar bij bloot is dat anders. Het hoeft niet benadrukt te worden maar het is juist het totaal ontbreken er van dat maakt dat het opvalt.

    Maar ook niet meer dan dat: opvallend. Er zijn ergere "fouten" die men kan maken (en ook gemaakt worden).

  11. >Ik had er geen idee van dat er ooit Kiekeboe-albums hertekend zijn, is dat met nog meer albums gebeurd?

    @Metabaron : Ik denk dat dit de enige is waavan de inhoud is hertekend. De covers zijn wel vaker opnieuw gedaan, met name door de overgang van zwart/wit naar kleur. Sommige Fanny & Co albums hebben ook een andere kaft gekregen.

    --------------

    >Los van de borsten, is die eerste tekening toch gewoon veel knapper. Simpeler, maar doeltreffender.

    @Nuwanda : In veel gevallen vind ik het origineel beter maar deze keer ga ik toch voor de hertekende, deels door de kleuring van de grotere vlakken. Dat de borsten nu wel of niet bloot zijn zal de meesten niet eens zijn opgevallen maar als ze dan toch zichtbaar zijn, maak ze dan ook af. Dat doet Merho altijd wel maar bij Suske en Wiske werd dat slordig opgelost.

    suske-en-wiske-op-het-eiland-amoras-oud-

    Als je het wil verbergen, teken dan wat extra schuim in het bad of zo. Hoeft het niet verborgen te blijven? Maak het dan ook af in plaats van een plat vlak achter laten door gewoon de lijntjes er niet neer te zetten. Misschien heeft het wat te maken met de franse censuur van destijds. Hoe dan ook, hoewel ze opvallen blijven het details die van weinig invloed zijn op het album als geheel maar wel interessant om te zien hoe er met bepaalde situaties wordt omgaan als er hertekent gaat worden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...