Ga naar inhoud

Kenny

Members
  • Aantal items

    49
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kenny

  1. Ik denk dat het voor mij anoniem blijft, maar voor jou zal er ongetwijfeld iéts op je afschrift vermeld worden ;)

    Nog €240 euro te gaan! Wie tikt hem binnen met een donatie van €250 euro waar dan ook een originele pagina van de DFG kerstspecial bij zal zitten?

  2. Bedoel je in de vorm van een gastrol in de strip voor de donateur, Paul? Die optie was er, voor €500, maar die was gelimiteerd tot slechts 5 personen. Maar als er iemand voor dat bedrag echt heel graag nog wil, dan kan dat ook buiten de officiële VoorDeKunst regels om natuurlijk, met een donatie van €500 bij de "€250 of meer" optie.

    En verder ook iedereen die van hier gedoneerd heeft SUPERHARD bedankt! Van dit succes had ik nooit durven dromen!

  3. Ja, die is handgetekend. Ik wil dat met de "normale" stroken niet doen, omdat dat dan toch net wat andere lijnvoering is en dan vreemd oogt naast de andere albums, maar wil de komende jaren graag wat "specials" maken in eigen beheer, die wat mogen afwijken. Heb eerder dit jaar een manga-special gedaan, die qua stijl ook afweek van de hoofdserie. Nu die voor einde van het jaar een Kerstspecial en voor het komende jaar heb ik plannen voor een superhelden special en een klassieke europese avonturenstrip special. Die twee zullen ook op papier zijn.

  4. Er is eigenlijk maar 1 stretchgoal: Meer strips maken als er meer geld is :)

    Het is geen klassieke Kickstarter waar je echt een product voor in je handen krijgt (behalve wat kleine goodies als je wat meer wil doneren).

    En de kerstspecial wordt 24 pagina's. Boekje zal niet meer dan 5 euro kosten.

  5. Volgens mij heeft het nieuws de meesten van jullie al wel bereikt, maar toch maar even wat voorgeschiedenis:

    Krap twee weken geleden kreeg ik van dagblad Metro te horen dat mijn strip Dating for Geeks na de zomerstop (die op dat moment al begonnen was) zou stoppen in de krant, door bezuinigingen. Super jammer natuurlijk, vooral omdat ik voor mijn gevoel nog lang niet met de strip klaar ben. Ik ben daarom een crowdfunding actie begonnen om de strip van de ondergang te redden. Het eerste doel (de strip nog een jaar rekken) is binnen 24 uur al gehaald, maar hoe meer geld, hoe langer ik de strip kan voortzetten. Dus er mag nog wat meer gedoneerd worden.

    Als bedankje voo de donaties, zijn er verschillende Dating for Geeks items extra te verkrijgen. Voor de duidelijkheid: Alle items die bij een lager bedrag horen, krijg je ook bij het doneren van een hoger bedrag.

    Als jullie eens naar de crowdfunding willen kijken zou ik dat al heel fijn vinden. Als je ook nog iets doneert, nog fijner.

     

    Alvast bedankt!

    https://www.voordekunst.nl/projecten/9322-save-dating-for-geeks

    SaveDatingForGeeks_LOWRES.jpg

  6. On 5/29/2019 at 1:46 PM, Yan said:

    ...ik snap de tekenaars niet die pagina's of covers hard tegen de rug plooien, hebben ze dan geen respect voor hun eigen eindproduct ?...

    Als tekenaar: Soms is dat nodig om te kunnen tekenen. Daar heb je toch een vlakke ondergrond voor nodig.

    Over het respect voor het eindproduct: Ik zie zelf het boek niet zo zeer als eindproduct. Ik zie in eerste instantie het verhaal in het boek en daarna het kapotlezen van een boek als eindproduct. Ik zie als tekenaar liever een boek aan mijn signeertafel verschijnen wat nog net aan elkaar hangt omdat het vaak opnieuw gelezen wordt, dan een boek in een afgesloten plastic zakje wat na het signeren een kast ingaat om er niet meer uit te komen. Boeken zijn natuurlijk éigenlijk bedoeld als gebruiksvoorwerpen, die door een kleine groep mensen als verzamelobject worden gezien.

  7. Als je veel waarde hecht aan boeken die er perfect uitzien, is het misschien niet wenselijk om ze te laten signeren. Tekenaars krijgen hun eigen boeken zo vaak onder hun neus, dat het speciale er voor hen al een beetje af is en ze er geen enkel probleem meer mee hebben om een bladzijde net even iets hardhandiger neer te vouwen om erop te tekenen dan je wellicht zelf zou doen. Tekenaars zitten niet zo met een vouw of kreukeltje.

    Als je boeken wilt verkopen nadat ze gesigneerd zijn, laat dan in ieder geval niet je naam erbij zetten, dat maakt het meteen een stuk moeilijker er ooit nog geld voor te krijgen (jij zou ook geen boek willen met een andere naam erin). De tekenaar denkt bij dat verzoek dan waarschijnlijk wel even "Oh, heb ik daar mijn best voor gedaan, zodat jij het boek met winst kunt verkopen?", maar zal er over het algemeen niet moeilijk over doen. Bij veel tekenaars zal een boek ook niet héél erg veel in waarde stijgen, met een (hand)tekening erin, en dat weten ze zelf ook wel, als ze zo'n tekenaar zijn.

    Een laatste tip: Als een tekenaar gratis signeert, maak het hem dan niet te moeilijk met een superingewikkeld verzoek. Van een bakker die bereid is je een gratis brood te geven, kun je ook niet verlangen dat hij dan in plaats van een brood een bruidstaart van 4 lagen voor je bakt.

  8. On 5/14/2019 at 11:44 AM, BSS said:

    En Kenny Rubenis heeft een beursspecial ! Met originele pagina, oplage 27 exemplaren!

     

    Beursspecial heruitgave Kenny Rubenis.jpg

    Net alles netjes ingepakt: Er zijn nu 20 sets gereserveerd, dus er zijn er nog maar 7 over voor spontane verkoop op de beurs. Wees er morgen snel bij, ik vermoed dat het niet lang zal duren voor ze weg zijn. Dit zijn zo'n beetje de laatste originele pagina's die ik nog heb liggen van strips die in print verschenen zijn, aangezien ik tegenwoordig voornamelijk digitaal werk.

  9. Sowieso is een "gratis tekening" natuurlijk eigenlijk vrij zot, en zijn we allemaal knettergek dat we het nog steeds doen, voor die 80 cent royalties die we per verkocht boek krijgen. Het is dat we allemaal zo aardig zijn en het ook gewoon leuk vinden om mensen blij te maken, maar als we toch eens veranderden in boze mensen die het voor het geld deden, werd het ook met Nederlandse tekenaars heel rustig op beurzen.

    Kudos voor elke uitgever die investeert in het naar Nederland halen van buitenlandse auteurs. Ik kan me goed voorstellen dat het uiteindelijk vaak meer kost dan oplevert!

  10. Misschien zie ik dan dingen die ik wil zien, of kijk ik naar een andere overzichtspagina, maar als ik naar de site van FACTS ga en op GUESTS klik, zie ik er gewoon cancelled bij staan. Zelfs in de afbeelding naast haar naam. En ook Romano en mezelf zie ik daar.

    https://facts.be/guests/

    En ik signeer inderdaad beide dagen, Veto.

  11. On 3/30/2019 at 8:35 AM, boomvavavoom said:

    PS Joyce Chin staat nog steeds op de website

    Ja, en er staat "CANCELLED" bij ;)

    Verder even snel het nieuwtje dat ik van FACTS bij aankoop van een Dating for Geeks album tijdens het beurs weekend een gratis exclusieve door Kevin Eastman geïnspireerde DFG+TMNT prent mag weggeven. Zolang de voorraad strekt natuurlijk :)

  12. 15 hours ago, shakeitupguy said:

    Ik heb de vorige keer Kenny Rubenis op DCC zielig tussen 2 stands zien gepropt zitten. Neen, dat wens je geen enkele tekenaar toe.

    Dat was een last minute oplossing waar ik zelf voor gekozen heb. Zou eerst elders zitten, maar dat ging door omstandigheden niet door. Ben niet door DCC daar geplaatst.

    Een tekenaarspaviljoen in de dealerhall zou best kunnen werken. Dat is er in principe al wel met de artist alley. Dat is dan ook meteen wel het minst drukke pas van elke Comic Con: De meeste mensen komen uiteindelijk niet voor de tekenaars naar zo'n conventie. Maar tekenaars lukraak door een hal vol merchandise plaatsen, werkt niet echt. Dan val je inderdaad weg.

    Tekenaars een gratis tafel geven vind ik een lastig principe. Vooral omdat ik zelf tegenwoordig bijna altijd wel een gratis tafel geregeld krijg. Maar daar staat voor een Con ook een hoop tegenover (ik heb een groot platform waar ik reclame op kan maken voor een beurs). Bij wat minder bekende tekenaars is dat moeilijker. Het zijn niet per se publiekstrekkers. En ze zitten er uiteindelijk om hun handelswaar te verkopen, dus zijn ook deels dealer, in de ogen van een beurs. En ook in die van mij (zie mezelf ook zo). Tekenaars een korting geven lijkt me beter. Daarmee voorkom je ook en beetje dat ineens iedereen tekenaar is. Want je wilt ook geen hele jaarbeurs vol hebben met mensen die één ansichtkaart getekend hebben met een stokpoppetje, en vervolgens niet voor hun tafel hebben moeten betalen. Dan verdien je als organisatie je geld niet terug, want daar trek je geen betalende bezoekers mee.

    En de "stoelendans" werkt ook niet echt. Telkens al je spullen verplaatsen wordt ook een beetje vervelend, en voor mensen die je aan het begin van de dag gezien hebben op één plek en later op de dag terugkomen om je daar niet meer te vinden is het ook verwarrend. Bovendien: Ik vind dat een stripbeurs voor een tekenaar eigenlijk niet een "gezellig met collega's" evenement moet zijn. Dat kan buiten de beursuren om, of tijdens pauzes. Maar tijdens de beurs ben je er voor de stripliefhebber en moet je gewoon aan het werk zijn. Vind ik.

  13. Oh, zeker mag je de liefhebber tegemoet komen met interessante makers. Maar nu zijn er zo weinig liefhebbers voor die makers, dat het te duur wordt om ze naar een beurs in Nederland te halen. Eerst moeten er nieuwe liefhebbers komen. Dus daar mag de aandacht, in mijn ogen, nu eerst naartoe.

  14. 10 minutes ago, Noël said:

    Klaag ik als ik constateer dat er nog steeds geen programma is van De Stripdagen?  

    Nee, vind ik niet. Maar even puur uit interesse: Is er normaal een boeiend "programma" op de Stripdagen, wat bekendgemaakt moet worden? Naast signerende auteurs is het meestal toch niet meer dan een stripveiling, een uitreiking van wat prijzen en een tweetal stripquizzen (voor volwassenen en kinderen)? Misschien een expo? Maar dan heb je het wel gehad, toch? Ik ben op de Stripdagen meestal te druk met andere dingen om echt iets van een "programma" mee te krijgen.

  15. On 3/9/2019 at 5:47 PM, Noël said:

    Een beurs behoort zich toch wel te promoten. Kijk eens naar Eindhoven en Knokke. Daar wordt de strip pas gepromoot, al maanden van te voren. Het draait namelijk om de auteurs, de tekenaars.

    Ondanks dat ik het met iedereen eens ben dat het Stripschap veel steken laat vallen en dat het echt wel eens tijd wordt voor een plattegrond, aankondigingen  en gewoon wat meer algemene dingen als interessantere gasten, betere aankleding en meer promotie, vind ik wel dat de Stripdagen / DCC een goede plek is voor de promotie van de strip. Of, nou ja, dat zou kunnen zijn.

    Op beurzen in Eindhoven en Knokke komen stripliefhebbers. Die hoef je niet meer te laten zien wat er is. Op Dutch Comic Con komen 20 duizend mensen die nooit strips lezen. Die moet je daar strips onder hun neus duwen en laten zien dat er ook wat moois voor hen te vinden is. Het probleem is vooral dat het Stripschap daar veel te weinig voor doet. Ze laten kansen liggen. En dat vind ik persoonlijk veel vervelender dan het ontbreken van aankondigingen van buitenlandse auteurs, of een plattegrond die op tijd is. Uiteindelijk heeft "de strip" meer aan 20.000 nieuwe jonge lezers, dan aan 200 verzamelaars die misschien niet komen door het ontbreken van die dingen, maar de boeken uiteindelijk toch wel elders kopen.

    Het Stripschap zou zich PUUR moeten inzetten om al die jonge gamefanaten, funko verzamelaars en cosplayers de "comics area" in te slepen. Als ze allemaal 1 boekje kopen, zijn het daarmee meteen de succesvolste Stripdagen ooit.

  16. Ik heb het al gevonden en ga niks verklappen.

    (En nee, ik ben het niet zelf, maar ik ben er wel en ben heel trots dat mijn naam op dezelfde pagina mag komen te staan met de klepper :) )

  17. En de prijs in inclusief een concert. Dan vind ik het nog wel meevallen. Als de preview van de Heinz film dan ook nog eens de hele film zou zijn (maar dat weet ik niet zeker?) kun je er ook nog een bioscoopkaartje bij aftrekken en een masterclass met Joe Sacco zal normaal ook niet goedkoop zijn.

     

    Ik kijk er naar uit :)

  18. 12 hours ago, Willem said:

    alhoewel vorig jaar(of het jaar daarvoor) Kenny Rubenis er zat en mijn zoon naar zijn tafel liep.

    Hij wilde  een van zijn albums signeren en vroeg mijn zoon naar zijn favorite personage.

    Die had hij eigenlijk niet omdat hij de strip niet kende dus zei Kenny dat hij zijn eigen personage zou tekenen.

    En dan is het prachtig om de tekenaar bezig te zien en de persoon (in dit geval mijn zoon) die het vraagt.

    Hij is wat verlegen maar kwam helemaal los, Kennu vroeg van alles en nog wat.

    Ah, het doet me goed dat te lezen :)

  19. 5 hours ago, snowmansion said:

    Sorry hebben we het hier nou over het geld dat hij vraagt aan de organisatie om überhaupt te komen? Of wat hij doorgaans aan een weekend verdient aan totaal aantal dedi jagers die willen betalen (bedrag x pp)

    Geld aan één persoon die een tekening (in potlood) bij hem koopt. Wat hij van een organisatie vraagt weet ik niet. Ik vermoed een vergoeding voor vlucht, hotel en een vergoeding voor de uren die hij maakt / thuis mist.
     

     

    4 hours ago, Kool Thing said:

     

    Je vergeet ergens een schakel. Dedi-jagers en verzamelaars zijn meestal ook big spenders. Breda bv. kost mij rap enkele honderden euro's. Verzamelaars/jagers komen enkel maar als er enkele toppers zijn. Handelaars leven van die verzamelaars. En Handelaars betalen om op die beurs te staan.  Toevallige passanten geven 20€ uit.  

     

    Ik vrees dat ik dit jaar ga passen voor Haarlem. Ik heb er altijd een superdag gehad met een mooie mix van expo's en dedi's. Maar 500 km rijden is me nu te ver. 

     

    Ik snap dan niet goed waarom ze wachten tot een tekenaar misschien ooit hierheen komt. Wees dan die big spender die een ticket naar New York Comic Con koopt. Hou je er nog een toffe vakantie aan over ook.

    Een handvol verzamelaars (oke, laten we voor het gemak 100 man zeggen) die 200 euro per man uitgeeft is 20.000 euro. Duizend toevallige passanten die elk 20 euro uitgeven is ook 20.000 euro. Maar voor die toevallig passanten hoef je als organisatie geen duizenden euros extra uit te geven. En het feit dat geen enkele Nederlandse publieksbeurs dit doet en de standhouders toch blijven komen, motiveert de stripbeurs niet om te veranderen. Ik vind het ook jammer hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik snap het wel. En ik bkijk het nu vooral vanuit de organisaties en tekenaars.

    En 500 km rijden is inderdaad ver. Ik denk dat de grote buitenlandse namen er ook zo over denken. En die doen het niet voor hun plezier, maar om een weekend lang te werken.

     

    16 hours ago, marioboon said:

     

    Evenveel als op een Amerikaanse beurs, hoor.

    Zeker ook net omdat ie niet vaak naar Europa komt, zijn er hier ook dedi-jagers met geld genoeg om dat dan te geven.

    Romano verdient ook niet minder op een FACTS als in Gouda, aan commissions. Gewoon ook omdat ie maar zoveel tijd heeft om die te doen.

    Ik heb begrepen van een bevriende tekenaar dat Frank Cho op FACTS was in 2010 en op zondag zijn prijzen heeft moeten halveren omdat hij op zaterdag niks verkocht en niet met lege portemonnee naar huis wou. Of het wáár ik weet ik niet, maar ik zie niet in waarom erover gelogen zou zijn. Ik kan me dan indenken dat hij niet erg gemotiveerd is om nog eens terug te komen.
     

  20. Grote namen trekken een relatief kleine groep mensen. En voor een beurs met gratis toegang zoals Haarlem maakt dat weinig uit. Haarlem trekt naast stripliefhebbend publiek ook veel bekijks bij de toevallige winkelende voorbijganger. Die vindt een Nederlandse tekenaar van een krantenstrip véél leuker dan iemand als Chris Ware, waar ze nog nooit van gehoord hebben. En die Nederlandse krantenstriptekenaars komen graag naar Haarlem. En kost de organisatie niks.

     

    Wat denk ik OOK een groot verschil is met vroeger, is dat de grote buitenlandse namen inmiddels in hun eigen land gewend zijn gewoon heel goed betaald te worden voor hun aanwezigheid en handtekeningen op Comic Cons en Festivals. Daar is het normaler om te betalen voor een tekening of handtekening, en verdienen ze veel op een dag. In Nederland zijn er echt maar héél weinig mensen die bereid zijn om te betalen voor een tekening van Ware, Burns, Cho, Romita Jr Jr. Waarom zouden ze dan nog hierheen komen om in een niet al te luxe hotel te zitten (want heel veel geld voor gasten is er bij de organisaties ook niet, dat blijkt wel) om vervolgens een financieel slecht weekend te draaien? Ik denk dat ieder festival staat te springen om een grote gast, maar de grote gasten hebben niks aan een Nederlandse beurs en daarom hun mail nieteens beantwoorden.

    Voorbeeldje: Ik teken cartoons voor de brievenpagina van Eppo. In Eppo stond Frank Cho's Liberty Meadows. De hoeveelheid brieven met de vraag of Cho niet eens naar Stripfestival Breda kan komen om zijn boeken te signeren zijn niet te tellen. Het zou een graag geziene gast zijn. Maar wel één die duizend dollar voor een commission op een beurs vraagt. En thuis in Amerika krijgt. Hoeveel zou hij verdienen aan een weekendje Haarlem, Rijswijk of Breda? Niet genoeg om zijn vrije weekend voor op te geven, gok ik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...