Ga naar inhoud

Kenny

Members
 • Aantal items

  49
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

561 profielweergaven
 1. Ik denk dat het voor mij anoniem blijft, maar voor jou zal er ongetwijfeld iéts op je afschrift vermeld worden Nog €240 euro te gaan! Wie tikt hem binnen met een donatie van €250 euro waar dan ook een originele pagina van de DFG kerstspecial bij zal zitten?
 2. Bedoel je in de vorm van een gastrol in de strip voor de donateur, Paul? Die optie was er, voor €500, maar die was gelimiteerd tot slechts 5 personen. Maar als er iemand voor dat bedrag echt heel graag nog wil, dan kan dat ook buiten de officiële VoorDeKunst regels om natuurlijk, met een donatie van €500 bij de "€250 of meer" optie. En verder ook iedereen die van hier gedoneerd heeft SUPERHARD bedankt! Van dit succes had ik nooit durven dromen!
 3. Ja, die is handgetekend. Ik wil dat met de "normale" stroken niet doen, omdat dat dan toch net wat andere lijnvoering is en dan vreemd oogt naast de andere albums, maar wil de komende jaren graag wat "specials" maken in eigen beheer, die wat mogen afwijken. Heb eerder dit jaar een manga-special gedaan, die qua stijl ook afweek van de hoofdserie. Nu die voor einde van het jaar een Kerstspecial en voor het komende jaar heb ik plannen voor een superhelden special en een klassieke europese avonturenstrip special. Die twee zullen ook op papier zijn.
 4. Er is eigenlijk maar 1 stretchgoal: Meer strips maken als er meer geld is Het is geen klassieke Kickstarter waar je echt een product voor in je handen krijgt (behalve wat kleine goodies als je wat meer wil doneren). En de kerstspecial wordt 24 pagina's. Boekje zal niet meer dan 5 euro kosten.
 5. Volgens mij heeft het nieuws de meesten van jullie al wel bereikt, maar toch maar even wat voorgeschiedenis: Krap twee weken geleden kreeg ik van dagblad Metro te horen dat mijn strip Dating for Geeks na de zomerstop (die op dat moment al begonnen was) zou stoppen in de krant, door bezuinigingen. Super jammer natuurlijk, vooral omdat ik voor mijn gevoel nog lang niet met de strip klaar ben. Ik ben daarom een crowdfunding actie begonnen om de strip van de ondergang te redden. Het eerste doel (de strip nog een jaar rekken) is binnen 24 uur al gehaald, maar hoe meer geld, hoe langer ik de stri
 6. Als Brad Pitt een nieuwe film uit heeft gaat hij dat toch ook niet op een Brad Pitt fanforum posten?
 7. Als tekenaar: Soms is dat nodig om te kunnen tekenen. Daar heb je toch een vlakke ondergrond voor nodig. Over het respect voor het eindproduct: Ik zie zelf het boek niet zo zeer als eindproduct. Ik zie in eerste instantie het verhaal in het boek en daarna het kapotlezen van een boek als eindproduct. Ik zie als tekenaar liever een boek aan mijn signeertafel verschijnen wat nog net aan elkaar hangt omdat het vaak opnieuw gelezen wordt, dan een boek in een afgesloten plastic zakje wat na het signeren een kast ingaat om er niet meer uit te komen. Boeken zijn natuurlijk éigenlijk bedoeld als geb
 8. Als je veel waarde hecht aan boeken die er perfect uitzien, is het misschien niet wenselijk om ze te laten signeren. Tekenaars krijgen hun eigen boeken zo vaak onder hun neus, dat het speciale er voor hen al een beetje af is en ze er geen enkel probleem meer mee hebben om een bladzijde net even iets hardhandiger neer te vouwen om erop te tekenen dan je wellicht zelf zou doen. Tekenaars zitten niet zo met een vouw of kreukeltje. Als je boeken wilt verkopen nadat ze gesigneerd zijn, laat dan in ieder geval niet je naam erbij zetten, dat maakt het meteen een stuk moeilijker er ooit nog geld vo
 9. Net alles netjes ingepakt: Er zijn nu 20 sets gereserveerd, dus er zijn er nog maar 7 over voor spontane verkoop op de beurs. Wees er morgen snel bij, ik vermoed dat het niet lang zal duren voor ze weg zijn. Dit zijn zo'n beetje de laatste originele pagina's die ik nog heb liggen van strips die in print verschenen zijn, aangezien ik tegenwoordig voornamelijk digitaal werk.
 10. Sowieso is een "gratis tekening" natuurlijk eigenlijk vrij zot, en zijn we allemaal knettergek dat we het nog steeds doen, voor die 80 cent royalties die we per verkocht boek krijgen. Het is dat we allemaal zo aardig zijn en het ook gewoon leuk vinden om mensen blij te maken, maar als we toch eens veranderden in boze mensen die het voor het geld deden, werd het ook met Nederlandse tekenaars heel rustig op beurzen. Kudos voor elke uitgever die investeert in het naar Nederland halen van buitenlandse auteurs. Ik kan me goed voorstellen dat het uiteindelijk vaak meer kost dan oplevert!
 11. Kenny

  FACTS 2019

  Misschien zie ik dan dingen die ik wil zien, of kijk ik naar een andere overzichtspagina, maar als ik naar de site van FACTS ga en op GUESTS klik, zie ik er gewoon cancelled bij staan. Zelfs in de afbeelding naast haar naam. En ook Romano en mezelf zie ik daar. https://facts.be/guests/ En ik signeer inderdaad beide dagen, Veto.
 12. Kenny

  FACTS 2019

  Ja, en er staat "CANCELLED" bij Verder even snel het nieuwtje dat ik van FACTS bij aankoop van een Dating for Geeks album tijdens het beurs weekend een gratis exclusieve door Kevin Eastman geïnspireerde DFG+TMNT prent mag weggeven. Zolang de voorraad strekt natuurlijk
 13. Dat was een last minute oplossing waar ik zelf voor gekozen heb. Zou eerst elders zitten, maar dat ging door omstandigheden niet door. Ben niet door DCC daar geplaatst. Een tekenaarspaviljoen in de dealerhall zou best kunnen werken. Dat is er in principe al wel met de artist alley. Dat is dan ook meteen wel het minst drukke pas van elke Comic Con: De meeste mensen komen uiteindelijk niet voor de tekenaars naar zo'n conventie. Maar tekenaars lukraak door een hal vol merchandise plaatsen, werkt niet echt. Dan val je inderdaad weg. Tekenaars een gratis tafel geven vind ik een lastig princip
 14. Het programmaboek van DCC moet gewoon vol staan met strips. Bij DCC hebben ze de contacten met de stripwereld niet, en daar zou het Stripschap een sleutelrol in kunnen spelen.
 15. Oh, zeker mag je de liefhebber tegemoet komen met interessante makers. Maar nu zijn er zo weinig liefhebbers voor die makers, dat het te duur wordt om ze naar een beurs in Nederland te halen. Eerst moeten er nieuwe liefhebbers komen. Dus daar mag de aandacht, in mijn ogen, nu eerst naartoe.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...