Ga naar inhoud

Tuizentfloot

Members
  • Aantal items

    579
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tuizentfloot

  1. 18 minuten geleden, BenjaminC zei:

    Maar de figuur naast Howard Flynn lijkt me geen cowboy hoed en cowboy kledij te dragen. De zijkanten van de hoed hebben 2 punten vooraan die omhoog staan, dat is niet echt een cowboyhoed lijkt mij. Of vergis ik me?

     

    Mij lijkt het wel een cowboyhoed met overgeplooide randen.

     

  2. 2 uren geleden, Blutch zei:

     

    Toen ik strips begon te kopen, in de jaren '80, kostte een Blauwbloezen 120 frank, amper 3 euro dus. Toch moest ik serieus sparen voor mijn collectie, want ik had aanvankelijk maar 200 frank zakgeld per week.

    Nog vroeger kon je in de buurtwinkel Kuifjes kopen voor 80 frank. Geen idee hoeveel een Sus en Wis of een Jommeke kostte rond 1980. We hadden er thuis nochtans genoeg.

    Suske en Wiske 60 Fr, Nero 50 Fr en Jommeke ( en Nero in zw.wit bij Het Volk ) 30 Fr. En een pintje kostte toen 21 Fr, voor een Rodenbach betaalde ik 25 FR. 😉 

  3. 5 uren geleden, Retardi zei:

    Marvano werkte daar toch? 

    Je hebt inderdaad gelijk dat Den Gulden Engel niet de uitgeverij van Marvano was, maar hij was er toch wel meer dan werknemer. In 1986 startte Frans Smits ( van drukkerij Smits ) met uitgeverij Den Gulden Engel. De focus lag op drie fondslijnen: algemene boeken, educatieve boeken en strips. Marvano stond in voor die derde fondslijn en werd er gedurende twee jaar stripuitgever.

  4. Binnen het Wordt-Vervolgd-fonds van Casterman is het vooral snoepen van de strips van o.m. Schuiten, Bourgeon, Boucq, Sokal, Torres en Pratt. Wat een onmetelijk rijk universum was dat om als zestienjarige te ontdekken !

    image.png

    image.png

    image.png

    image.png

    image.png

    image.png

  5. In 1986 ben ik 16 en maak ik kennis met de albums van de kersverse uitgeverij van Marvano, Den Gulden Engel. Na eerder A suivre / Wordt Vervolgd te hebben ontdekt, alweer een openbaring. 
     

    image.png

    image.png

    image.png

    image.png

  6. 6 uren geleden, TDPB zei:

     

    Rare familie daar. Als we er tenminste vanuit gaan dat Fantasio en Zantasio familienamen zijn (Italiaanse immigranten misschien?) moet er daar dus ooit een madame Fantastio geweest zijn die trouwde met een meneer Zantasio, "want onze namen passen zo goed bij elkaar". (ik ken een Coen-Decoene, dus ik moet toegeven dat het niet onmogelijk is).

    Of gaan jullie ervan uit dat Fantasio een voornaam is?

     

    Het is nog complexer dan enkel die twee anagramfamilienamen.

    In het Franstalig album 'Spirou et les héritiers' worden de neven Fantasio en Zantafio bij de notaris ontboden voor de nalatenschap van hun oom. De naam van deze oom wordt in dit album niet vermeld. In het album 'L'homme qui ne voulait pas mourir' van Morvan en Munuera duikt de oom weer op en dit keer wél met vermelding van zijn naam: Tanzafio!

    In de Nederlandstalige versie 'De man die niet wil sterven' krijgt de overleden oom de naam Kwabberling.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...