Ga naar inhoud

Eemis

Members
  • Aantal items

    63
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Eemis

  1. Zal me er niet teveel over ergeren 😉 maar eigenlijk had elke Vlaming weken geleden een folder met duidelijke uitleg moeten hebben ontvangen.  Zo heeft bijvoorbeeld Het Nieuwsblad deze morgen hun artikel hierover al online moeten aanpassen (betrekkelijk dat forfaitair minimumtarief).
    Ik denk dat er bij veel mensen onwetendheid, frustraties of op zijn minst onduidelijkheid hierover is, enkele dagen voor de lancering.  
     

  2. 7 minuten geleden, Bonte zei:

    Wat ga je dan doen als er covid varianten komen waar het vaccin niet tegen werkt? 

     

    Dat is waarschijnlijk al het geval met de Zuid Afrikaanse versie en sowieso onvermijdelijk eenmaal de vaccinaties vorderen.


    "Exotische varianten maken zieker, maar slaan vaccins niet knock-out

    Zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen inenten is daarom het beste wapen tegen de varianten, maar daarvoor moeten de spuitjes natuurlijk wel beschikbaar zijn. Ondertussen komt het erop aan de circulatie van het virus zo laag mogelijk te houden."

     

    https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal/algemeen/exotische-varianten-maken-zieker-maar-slaan-vaccins-niet-knock-out/10279503.html

  3. 36 minuten geleden, Bonte zei:

    We moeten met dat nieuwe virus leren leven, vaccins worden ingehaald door varianten, er is geen piek in ziekenhuisopnames, the curve is flattened, er is betere verzorging en zelfs geen stijging in doden momenteel. Gewoon open doen en gaan met de banaan. 

     

    Wanneer 70 % van de bevolking is gevaccineerd zal ik deze redenering volgen.  😉 

  4. Op 16/2/2021 om 12:09, Bonte zei:

    Ja, m'n vader is 82 en werkte tot de corona nog dagelijks in m'n winkel voor z'n plezier. Nu zit ie thuis en durft niet meer naar een winkel gaan, niemand dichtbij, panisch van angst.

    Heeft ie nu een beter leven? Denk het niet. 

    Beter dat dan dood zijn door covid-besmetting, zeker… 

  5. Het valt wel op hoe de quarantaine-maatregelen psychische of relatie-problemen wel duidelijker maken.  Opeens lijkt een derde van de koppels elkaar geweld aan te doen… 

    Feit blijft dat zonder het nemen van maatregelen er een veelvoud aan overlijdens door corona-virus zou zijn geweest, wat negationisten als Bonte ook mogen beweren. Vorige week is een 49-jarige kennis overleden aan corona.  Collega’s van me hebben hun ouders zien sterven door het covid-beestje.  Ik mag er niet aan denken hoeveel sterfgevallen er zouden zijn geweest zonder maatregelen, hoe overbelast onze ziekenhuizen dan zouden zijn geweest.  

    Hopelijk vanaf september iedereen gevaccineerd met uitzicht op een normaler leven.  Ik ben dat mondmasker ook beu, Bonte.

  6. 1 uur geleden, JPAR zei:

    Het digitaal aanpassen is niet alleen voorbehouden aan streamingdiensten. Dat gebeurt ook bij gewone televisie. Reken er maar op dat op een gegeven moment geaccepteerd wordt dat reclame in films/pragramma's digitaal ingebracht worden. En ook zo dusdanig dat je je er niet eens van bewust bent.

    Yep! 

    D191AA98-ECAD-4B32-B32F-C5D59698D35D.jpeg

  7. Soms vraag ik me ook wel af hoe diep het gat in de begroting ondertussen is geworden... Onder Johan Van Overtveldts beleid werd (dankzij de taxshift) het gat dieper gegraven maar ik denk dat men het ondertussen niet meer wil zeggen hoe diep we ondertussen zitten... 😞   Los daarvan steun ik het beleid van de huidige federale regering.

  8. Op 12/1/2021 om 06:31, Hardcover zei:

    Tav muziek vind ik mijn LP en CD collectie aardig compleet, maar schaf soms nog wel films plus TV-series, en dan alleen op Blu-ray, aan. Maar de keuze daarin wordt helaas steeds beperkter. Onlangs na 9 jaar ook een nieuwe multi-player aangeschaft, weer regiovrij met nu ook 4K mogelijkheid. Alleen zijn 4K Blu-rays erg duur en is keuze zeer gering.

     


    Welk toestel heb je aangeschaft?

  9. 21 uren geleden, Ronald A zei:

    Ik heb op 2 december een bestelling gedaan bij cheapcomics. Tot op heden nog niks ontvangen. Gisteren contact gehad met Chris en die zei me dat er enorme problemen zijn met post.nl. Acht dagen lijkt me echter lang. Meestal heb ik na 2 dagen mijn bestelling in huis. Aan Chris zijn service zal het niet liggen want die is altijd super.

    Een handelaar  klaagde gisteren tegen me dat hij ook problemen heeft met Post.nl   Vaak lang wachten, vaak worden zijn dozen zelfs in afhaalpunten afgeleverd terwijl het in de handelszaak diende geleverd te worden.... enkele dagen later krijgen ze dan een telefoontje van een afhaalpunt met het bericht : "Je weet het waarschijnlijk niet maar er liggen hier dozen voor jullie".  B-Post is dus zeker niet de enige die de enorme toename aan pakketjes niet meer aan kan.

  10. 2 uren geleden, JPAR zei:

    Denk je echt dat we er hier weinig van gaan merken? Ik denk dat de prijzen van de winkeliers hier zullen stijgen. Kan niet anders. En dat meer mensen dus via online gaan kopen. En uiteindelijk is dat ook het doel. Daarom doen ze dit met DCBS en Midtown. En zetten ze voor de floppies in op digitaal. Maar ik herhaal mijzelf.

    Comic Shops die puur van comics leven, en daarvoor zelfs grotendeels met Diamond werken, zullen serieus zwarte sneeuw zien, indien dit niet reeds het geval was met de corona-sluitingen. DC is ongeveer een derde van de comics-markt.
    Zelf ben ik ook meer een man van tpb's en HC's.
    De plotse wijze zonder duidelijke, eerlijke communicatie van DC, daar zijn geen woorden voor.  Men had dit maanden op voorhand moeten hebben aangekondigd zodat de kleinhandel tijdig kon uitzoeken hoe men zich op deze verandering kon voorbereiden.
    Sowieso zijn op dit moment de niet-Amerikaanse klanten en winkels de pineut, Amazon zal hier in Europa waarschijnlijk het best aan verdienen (opnieuw...)

  11. In deze podcast-aflevering van 11 O'Clock Comics tracht DCBS’ Christina Merkler wat duidelijkheid te scheppen over de wijze waarop ze DC-comics zullen verdelen. Na 1u6min komen de winkels buiten de V.S. aan bod. Blijkbaar gaat slechts 15% van DC-comics naar niet-Amerikaanse winkels. Er wordt duidelijk gezocht naar creatieve oplossingen om de verzending en taksen zo laag mogelijk te houden.  DCBS heeft al een oplossing voor Australië en zoekt iets uit voor Groot Brittanië. Men geeft ook toe dat er, zonder creatieve oplossing, er een prijsstijging van 40 tot 70% kan komen voor DC-comics in Europa door die verzending en heffingen.
    Na het interview lijkt men toch tot de vaststelling te komen dat DC op langere termijn lijkt te willen afstappen van de floppies, dat dit het begin kan zijn van een grote verandering in de wijze waarop Amerikaanse comics worden geconsumeerd zonder dat het daarom een 'final crisis' moet zijn.
    https://11oclockcomics.com/2020/06/09/11-oclock-comics-episode-677/

  12. Sowieso zal het leiden tot minder comics en minder comic shops.  Veel Amerikaanse stripwinkels zijn 100% afhankelijk van Diamond, werken zelfs met een kassa-systeem van Diamond.  Diamond liet ook onverkochte strips terug sturen of gaf stripwinkels financiële ademruimte (in die mate dat Diamond er zelf financieel onder lijdt).  Als gans het distributie-systeem verandert door Disney (=Marvel) en Warner Bros (=DC) dan kunnen we de markt serieus zien krimpen want eerlijk : comic books zijn te verwaarlozen 'peanuts' voor die mega-bedrijven.

  13. 14 uren geleden, Retardi zei:

    Als pinceel en Pep de bal oppakken dan is er niets aan de hand. 

    Ik heb in het verleden via Pinceel Amerikaanse comics bekomen : een week of twee later dan bij Diamond en vaak beschadigde boeken.  Geef me maar maar de keuze tussen meerdere verdelers (waaronder Diamond).  Waar komt die welgemeende 'Fuck you' van DC ten opzichte van Diamond vandaan?  Vielen er geen lessen te leren uit het distributie-fiasco van Marvel in de jaren '90 ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...