Ga naar inhoud

Arnak, de Donkere

Members
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Arnak, de Donkere's Achievements

  1. Je bent niet de enige die dat als kind deed
  2. mooi gedaan dat schilderij van Jugurtha & Vania. Staat Jugurtha's eerste vriendin Svannée (uit deel 4: "Het Eiland der Opstanding") er precies twee keer op, of betreft dat tweede blonde meisje Elia (uit deel 2: "De Keltiberische Helm")?
  3. De Hele reeks, no.1 t/m 15, werd gebundeld en uitgegeven in zowel een Vlaamse als Franstalige uitgave. Vernal had zelf een hekel aan het 16de deel en liet die daarom ook niet opnemen. De eerste twee delen (van Hermann) moet je wel gelezen hebben om de rest van de reeks te kunnen volgen (vooral no.3 "De Nacht der Schorpioenen"). Ok, de eerste twee delen zijn gebaseerd op historische feiten, maar men neemt er ook een loopje met de werkelijkheid. Jugurtha wordt er neergezet als een heldhaftige prins, die als wees te lijden had onder de treiterijen van zijn neven Adherbal en Heimspal. Zelfs de dood van deze laatste wordt "verbloemd" door zich lafhartig op het zwaard van Jugurtha te werpen. In werkelijkheid was Jugurtha zeer meedogenloos als heerser, en vermoordde hij zijn neef zonder pardon, waardoor hij de aandacht trok van het Romeinse Rijk.
  4. Duchâteau was eigenlijk, net als Vernal, van oorsprong een schrijver/redacteur die later al stripscenarist is beginnen werken. Dat merk je in "Hyperion", die oorspronkelijk als "mini" reeks verscheen in "Kuifje". Het "einde" waar je van spreekt is eigenlijk speciaal gemaakt voor het album (uitgebracht als no.2 in "Collectie Kaleidoscoop"), vandaar de "leegte" tussen het laatste en voorlaatste hoofdstuk. Franz zou later nog teruggrijpen naar het genre met verhalen zoals "Het Zwaard van de Vorige" (Super Kuifje Ridders).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...