Ga naar inhoud

Roht

Members
  • Aantal items

    103
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Roht

  1. The Promised Neverland 1: De 11-jarige Emma zit samen met veel andere en jongere kinderen in een gesloten weeshuis. Alles is er peis en vree en de ene vrouw die elke dag liefdevol voor hen klaar staat, aanbidden ze als hun moeder. Ze mogen echter nooit buiten de muren van het weeshuis en als Emma en 1 van haar leeftijdsgenoten ontdekken wat het geheim is van het weeshuis, start een race tegen de klok om te ontsnappen...  met alle kinderen.

     

    Dit eerste deel laat er geen gras over groeien. Vechtscenes moet je hier niet verwachten maar wel suspens. Is ontsnappen wel mogelijk en als het zou lukken, wat staat hen dan buiten de muren te wachten nu ze het geheim kennen? Zullen hun plannen bekend raken voor ze ze kunnen uitvoeren? En welke verrassingen heeft hun "moeder" nog voor hen in petto? Graag gelezen en de volgende delen zal ik zeker oppikken wanneer ze verschijnen.

     

     

    promised neverland.jpg

  2. To Your Eternity Volume 1 (Yoshitoki Oima – de auteur van A silent voice)

     

    Een mysterieuze, fascinerende manga.

    Veel kan/wil ik er niet over kwijt.

    Het gaat over overleven, over de angst om alleen achter te blijven, de angst voor de dood, evolutie en zo veel meer.

    Er is mysterie (waar speelt zich dit eigenlijk af, wie is de verteller, wat is het hoofdpersonage) en creepiness.

    Deze morgen gelezen en het blijft toch behoorlijk in m’n hoofd spoken.

     

    Ik kijk alvast uit naar het vervolg.

  3. Golden Kamuy Vol 2

     

    Een japanse soldaat, Saichi Sugimoto (beter bekend als "Immortal Sugimoto"), is als overlever van de Russisch-Japanse oorlog (begin 20ste eeuw) op zoek naar goud in het barre noorden van Japan. Hij ontdekt dat een mythe over gestolen Ainu goud echt blijkt en gaat samen met een jong Ainu meisje op zoek, uiteraard achterna gezeten door andere geïnteresseerden. Een schattenjacht dus, maar ook een manga boordevol geschiedenis over de Ainu en tips over de jacht en koken in de wildernis. Waar het eerste deel heel vlot vooruit ging en onmiddellijk de toon zette, is dit tweede deel een beetje trager. Maar ook al krijg je veel informatie mee, het is nooit ten nadele van het verhaal. En dat breekt ook weer helemaal open naar het einde van dit volume. De actie is zoals ze moet zijn, niet te lang maar hard en dikwijls met behoorlijk gruwelijke afloop. Het tekenwerk is trouwens absolute top. Sterk aan te raden manga voor fans van Vinland Saga.

  4. A.D. After Death (1,2 &3) – Scott Snyder & Jeff Lemire – Image Comics

     

    De dood is overwonnen dankzij genetica. Maar wat zijn de gevolgen?

     

    Veel pagina’s tekst met een enkele tekening, afgewisseld met “gewone” strip pagina’s. Veel proza. Veel prachtige tekeningen in prachtige kleuren en een krachtig verhaal over leven en dood, over de “circle of life”.  Puzzelstukken die pas op het einde helemaal in elkaar vallen, dankzij de schitterende opbouw van het verhaal. Kortom, een absolute aanrader en ongetwijfeld een top 3 kandidaat in talloze eindejaar lijstjes. 

    adafterdeath_.jpg

    land-of-milk-and-honey.jpg

  5. Op 19-5-2017 om 09:47, Marinelli zei:

    Gisteren het derde (en laatste) deel gelezen van de eerste verhaallijn uit de nieuwe Black Panther, A Nation Under Our Feet. Die verhaallijn bevatte de eerste twaalf issues van de schrijver Ta-Nehisi Coates. Die meneer is nogal een grote naam buiten de strips en schreef nu voor het eerst een strip. Echt slecht is het allemaal niet, maar voor mij is het allemaal wat al te serieus, met zware dialogen die voor mij te sterk contrasteren met de olijke figuren van Marvel. Ook in zijn plot zitten voor mij te weinig verrassende of vernieuwende elementen. Ik stop dan ook met de reeks. Zijn er hier nog andere ervaringen met Black Panther? Fans? Tegenstanders?

     

    Vond ook dat het allemaal wat te serieus was. Te veel politiek en soms gewoon te lang uitgesponnen. Het bleef ook niet plakken. Heb net nr13 gelezen en dat was toch veel luchtiger. 'k Ga het dus nog even blijven volgen.

  6. The Walking Dead: The Alien. Een one-shot door BKV en Marcos Marin. Enkel te lezen via download op panelsyndicate.com. Leuk tussendoortje voor TWD fans. Een Amerikaan zit vast in een door zombies bevolkt Barcelona. Wanneer hij in de problemen komt als hij een kind probeert te redden, wordt hij op zijn beurt gered door een echte ridder. Uiteraard in zwart wit tot er de laatste pagina's toch wat kleur aan te pas komt, om het drama wat te verhogen. En natuurlijk is er een connectie met de hoofdreeks, aja.

     

    Blijkt dat deze one-shot een soort deal was tussen BKV en Kirkman toen die maar bleef zagen om The Private Eye te mogen uitgeven bij Image. 

     

    post-704-0-31609400-1462358990_thumb.jpg

  7. Gek hoe sommigen hier nog altijd die witte vlakken niet weten te waarderen. Ja, ze vliegen aan een rotvaart een besneeuwde helling af. Dat kan je niet alleen afleiden uit de wapperende sjaal van Hobbes en het feit dat ze letterlijk de lucht in vliegen met hun slee. Dat zie je ook door met je ogen de boog te tekenen tussen het einde van het eerste spoor (achter het ingezette plaatje) en het begin van het tweede spoor. En als lezer sta je mee op die helling en kijk je naar beneden. Die kleinere bomen en dat beekje...

    Daarnaast beklemtoont het witte voor de kleuren van z'n 2 hoofdpersonages en hun slee. Alsof hij ze nog 1 keer in de spotlights wil zetten. Wit is hier dus eigenlijk de hoofdkleur en dat wordt ook duidelijk als je de tekst van de hele cartoon er bij neemt.

     

    Calvin: Wow, it really snowed last night! Isn't it wonderful?

    Hobbes: Everything familiar has disappeared! The world looks brand-new!

    Calvin: A new year... A fresh clean start!

    Hobbes; It's like having a big white sheet of paper to draw on!

    Calvin: A day full of possibilities!

    Calvin: It's a magical world, Hobbes, ol' buddy.... Let's go exploring!

     

    Wit staat hier voor de toekomst, de vernieuwing, de hoop op avontuur ook. 

    Zwart staat voor het einde, de teloorgang, de wanhoop.

    Plaat A is zeker mooi, maar heel zwart.

    Plaat B is mooi en wit.

    Ik kies dus voor B.

  8. Ik vind dit allebei niet zo'n sterke prentjes qua tekening.

     

    B: is idd wel tof dat je exact weet hoe de vork aan de steel zit.

     

    A: Kan er mij 'ns iemand uitleggen wat er nu eigenlijk zo knap is aan (dit prentje van) C&H? Het prentje is vooral veel wit/niks. Die bomen rechts is toch ook niks speciaal. Dus enkel de 2 hoofdfiguren in prentje links blijven dan over. Dat is mooi getekend, maar om nu mee te dingen naar "mooiste prentje" zie ik het toch niet echt... Ik weet, het is ook grotendeels subjectief, maar ik had toch wel graag wat uitleg. Vermoedelijk speelt hier veel "nostalgie" of zo en houden stemmers rekening met scenario e.d., maar het is hier wel een wedstrijd "mooiste prentje" en niet "leukste reeks" of zoiets.

     

    Als indiener van prent A kan ik niet anders dan in de verdediging gaan. En garde!

    Ja het is grotendeels wit, 't is dan ook een sneeuwlandschap. En de bomen zijn idd niet speciaal, maar dat hoeft ook niet, ze zijn deel van het decor. De enige 2 waar het om draait, zijn Calvin en Hobbes (niet toevallig de enige in kleur). Het feit dat Watterson zoveel witte vlakken kan gebruiken en mij toch kan doen geloven dat daar pakken sneeuw ligt, dat vind ik sterk aan een tekening/tekenaar. Daarbij, wat is er mis met witte vlakken? Da's voor mij even mooi en rustgevend als de stilte tussen 2 personen. Je hoeft niet altijd een gesprek aan te gaan, soms kan je ook gewoon stil zijn. Soms kan het ook gewoon leeg of wit zijn...

    Dat er wat nostalgie mee gemoeid is, ga je me niet horen ontkennen. Dit strookje is het allerlaatste strookje van een 10 jaar lange krantenpublicatie. Verschenen op zondag 31 december 1995 (tik de datum maar eens in op google afbeeldingen). Zondagen waren speciale dagen, dan verschenen grotere cartoons én in kleur (de Sunday Pages). Dat de allerlaatste prent op een zondag én de laatst dag van het jaar verscheen, is toch een mooie symboliek? En dat de hoofdfiguren van de reeks dan ook nog eens naar het einde van het prentje glijden, naar een bos, uit het zicht van de lezer, met de boodschap dat ze iets nieuws gaan ontdekken... Knap.

  9. OK, het perspectief is erg mooi, maar het camera-standpunt voelt erg onlogisch en geconstrueerd. Ik zag het niet "in een oogopslag", maar moest eerst even goed kijken wat er nu getoond wordt. Qua perspectief ziet alles er goed uit - heel knap- , maar ik vraag me wel af waar die brede boekenkast eerst stond. 

    Idem. Het perspectief is knap, maar ik heb toch het gevoel dat die linker bovenhoek (waar die boekenkast ligt) niet helemaal klopt. Of mss is dat omdat de ronding van het blad meespeelt? En die boekenkast, die kan toch alleen maar in die hoek gestaan hebben? 'k Vind dat raar. Uiteindelijk voor A gekozen omdat ik die plaat gewoon mooier vind. Vooral in kleurgebruik. Ken de strips van Ragebol trouwens niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...