Ga naar inhoud

Aeaipejdziasm

Members
  • Aantal items

    149
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Aeaipejdziasm

  1.  

    De verkiezingen zijn voorbij, maar ik ga toch ook een duit in het zakje doen:
     

    Quote


    Belg Europees kampioen pendelen met auto


    De Belg is de Europese kampioen in het autopendelen. ©BART DEWAELE/ID
    Sebastien Rousseau
    Vandaag om 10:50

    Zeven op de tien Belgen (72 procent) rijden met de auto naar het werk.

     

    De Belg maalt ruim 9 kilometer meer van en naar het werk dan tien jaar geleden. We rijden gemiddeld 43,3 kilometer per dag. Dat blijkt uit het internationale mobiliteitsrapport van SD Worx. Het hr-bedrijf ondervroeg in ons land 2.500 werknemers.

     

    Ook het aantal pendelminuten is in tien jaar sterk toegenomen. Meer dan vier op de tien (43 procent) Belgische pendelaars besteden dagelijks minstens een uur aan hun rit naar en van het werk. Bijna een kwart (23,6 procent) besteedt meer dan anderhalf uur per dag. Gemiddeld brengt de Belg zowat 77 minuten door op de baan, bijna 17 minuten meer dan tien jaar geleden.

     

    De studie bevestigt de jongste cijfers van de Europese cijferaars Eurostat, die aangeven dat de Belgische werknemer Europa's grootste autopendelaar is. Eén op de vijf jobs wordt hier uitgevoerd door iemand die met de auto naar het werk rijdt.

    Een derde van de Belgen legt dagelijks meer dan 40 kilometer per dag af, stelt SD Worx. Dat is ruim 10 procentpunt meer dan in de buurlanden.

     

    Bijna drie kwart (72 procent) van de Belgen legt minstens een deel van het traject af met de auto, vooral met de eigen wagen (56 procent) of de bedrijfswagen (14 procent). Het openbaar vervoer en de fiets delen met elk 21 procent de tweede plaats, terwijl 9 procent te voet gaat.

    Geen alternatief

     

    Voor bijna de helft van de Belgen is de wagen naar eigen zeggen de enige optie om naar het werk te pendelen. Trein, tram en bus zijn voor weinig pendeltrajecten een sneller alternatief voor de auto, concludeerde het filerapport van De Tijd eerder dit jaar.

    SD Worx-mobiliteitsexperte Veerle Michiels stelt dat duurzame alternatieven in de lift zitten, maar nog verder uitgebouwd moeten worden. 'Er is nog veel werk aan de winkel.' In Brussel staat 'metro, tram en bus' op nummer twee, maar dat is ook het enige gewest.

     

    Ook de multimodaliteit of het combineren van meerdere transportmodi blijft nog beperkt. 'Hopelijk kan het in maart gelanceerde mobiliteitsbudget hier voor een kentering zorgen. Via de systematiek van flexibel verlonen bestaat er al een soort van mobiliteitsbudget avant la lettre: werknemers krijgen een budget ter beschikking waarmee ze hun mobiliteitsbehoeften anders kunnen invullen. We stellen een toename vast van gecombineerde mobiliteit, dus we denken dat het mobiliteitsbudget hier zeker ook zal toe bijdragen.

     

    Opvallend is dat e-bikes hier met 6 procent bijna even populair zijn voor woon-werkverplaatsing als in fietsland Nederland.

     

    Dertig procent van de Belgische pendelaars ervaart de woon-werkverplaatsing als een slecht gebruik van zijn tijd. Toch zou 85 procent van de pendelaars die meer dan 20 kilometer afleggen waarschijnlijk niet van werk veranderen omwille van zijn woon-werkverplaatsing. Slechts 6 procent zou overwegen om te verhuizen om minder lang onderweg te zijn.

     

     

    Dus ze moeten vooral dat woon-werkverkeer per auto kunnenv erminderen.

     

     

     

  2. Dat klopt niet helemaal.

    Dat certificaat van MS voor die drivers is geen kwaliteitscertificaat, maar een certificaat van oorpsprong.

    Het dietn alleen maar om aan te tonen dat als je een driver installeert van ASUS hij van ASUS is en niet van iets dat zichuitgeeft voor ASUS.

    Maar MS controleert niet op bugs en ook niet op de veiligheid.

     

    Anderzijds heb je wel gelijkt dat het nit zou zijn mogen toegelaten dat die drivers onveilig zijn.

    Windows 10 bestaat sinds 2015, en er zijn nog altijd veilighedsupdates.

    Het is een typisch gebrek van de informatica om producten op de markt te brengen met bugs en gebreken. We aanvaarden dat veel te gemakkelijk. Dat de informatica daarmee wegkomt, is eigenlijk onvoorstelbaar.

  3. Is er een automatische functie in Catawiki zodat je gegevens van een stripboek gemakkelijk kunt kopiëren naar je eigen stripboek als je alleen maar kleinigheden moet veranderen, zoals het isbn? Of moet ik echt die heule meut per invoerveld overtikken?

  4. 22 hours ago, Tom MDP said:

    Ik zit in het kamp van Stephen Fry en Harlan Elison met zo'n zaken. :)

    1) 
     

     

    2)
    image.png.04e312fb17d0be96205024b4a230bf9c.png
     

     

    Streng, die Harlan Ellison. Hij wil dat we op school weer iets leren. :e007: Wie is dat trouwens?

    En Dalila Hermans is gewoon een oppervlakkig dom vrouwmens dat oordeelt op uiterlijkheden.

    En De Morgen is een vodje dat de affaire gewoon heeft gebruikt om zijn grootste concurrent aan te vallen.

    Die hele affaire druipte van de hypocrisie. "Gooddoers" noemt Trump dat. En dat hij daarmee succes heeft, wijst op het feit dat veel mensen beseffen dat er iets loos is.

  5. 14 hours ago, Kontiki said:

    Het bericht over die puberteitsstrip, nota bene geschreven door twee journalistes die gespecialiseerd zijn in publicaties voor pre-adolescenten, kreeg nog een staartje. De personages die in de strip voorkomen, Les Pipelettes, zijn vaste heldinnen van tekenares Anne Guillard die ze al tien jaar opvoert. Ze heeft beslist deze figuurtjes nooit meer te tekenen. De meeste fragmenten die circuleerden, waren volledig uit de context gerukt en zijn eigenlijk de wat stoute woorden van een van de heldinnen. Niets meer dan dat. In het album staan veel andere, meer genuanceerde antwoorden op bepaalde kwesties, ook al zijn ze soms wat onhandig geformuleerd omdàt ze zogezegd zijn geformuleerd door een van de meisjes.

    In een open brief verklaart ze dat er al plannen waren voor volgende albums over zelfvertrouwen, over de school. Maar "er waren amper 48 uur nodig om dit wereldje publiekelijk te ruïneren". Het album verscheen in een collectie die geschreven, getekend, gecreëerd en uitgegeven is door vrouwen bij een uitgeverij die zich al langer engageert voor gendergelijkheid. De collectie wordt eveneens opgedoekt. Jammer voor andere tekenaressen en scenaristes die bezig waren met andere uitgaven voor een tienerpubliek. In haar open brief stipt ze nog aan dat als ouders hun dochters willen behoeden voor gevaarlijke lectuur, ze hen net zo goed moeten sensibiliseren over publieke lynchpartijen.

    Da's wel hééél erg.

    Kwamen die klachten dan van SJW's, of net van conservatieven die zo'n initiatief kapot willen maken?

  6. Dat viel me even op: S&W het slachtoffer van SJW :e007:

     

    Het is gewoon een nieuwe vorm van censuur. En net zoals de verdeidgers van de oude vorm, zullen de verdedigers van de nieuwe vorm ook wel denken dat ze moreel superieur zijn. In je zult ze eerrst in hun achterkamertjes moeten betrappen voor veel mensen zullen beseffen wat ze écht zijn.

  7. Ik ben hier al een hele tijd niet meer geweest, maar alla, dit bericht kan er nog wel af.

     

    Ten eeerste welkom aan onze Anouk. En dat ze nog lang moge zingen!

     

    Ten tweeede: als je iets verkoopt, moet je altijd geduld hebben. Je krijgt de laagste prijs als je het nu direct stande pede wilt verkopen.

     

    Ten deeerede: Aangezien het complete jaargangen zijn, en als ze ook nog in goede staat zijn, denk ik wel dat ze iets waard zijn.

     

    Ten viieeerde: Het is altijd hetzelfde met dat soort dingen: je moet de goede koper treffer. Een of andere liefhebber die zijn verzameling compleet wilt hebben. Ik zie dat er in die Sjors & Sjimmie's Franka staat. Daar moeten liefhebbers voor zijn. Mensen met gevoel voor het verleden van de strip.

     

    Ten viiiiiijfde: Het zijn allemaal Nederlandse bladen, dus je moet niet te veel geloven van wat hier op het forum wordt gezegd, want hier zitten veel Vlamingen. Je klanten zitten in Nederland. Probeer nooit iets te verkopen op een markt waar voor je product geen belangstelling is.

     

    Ten zeeeeesde: Bepaal je prijs, en hou eraan vast. Laat je niet te gauw verleiden om de prijs te laten zakken. Je moet bedenken dat het tenslotte veel tijd kost om zoiets verkocht te krijgen. Voor een paar euro kun je dat niet doen.

     

    Ten zeeeeevende: Niets verbied je om het cadeau te doen aan een heel goeie vriend of zo.

     

  8. De baalweek van Mark Zuckerberg M/V van de week

    De opmars van valse nieuwsberichten brengt Facebookbaas Mark Zuckberg in verlegenheid. En dat na een absoluut succesjaar.

     
     
     
     

    Op 10 november riep het gerespecteerde zakenblad Fortune Facebook-CEO Mark Zuckerberg nog uit tot ‘zakenman van het jaar’. Een terechte bekroning voor de nog altijd maar 32-jarige multimiljardair. Maar ‘Zuck’ kreeg maar weinig ‘likes’ voor zijn nieuwste triomf. In plaats daarvan kreeg de baas van 1,8 miljard vrienden een week lang bakken kritiek voor de perfide rol die het sociale netwerk zou gespeeld hebben bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

    Op dezelfde dag - 10 november - moest Zuckerberg zich voor het eerst verantwoorden voor de opmars aan valse nieuwsberichten op de sociale netwerksite. Zo viel afgelopen zomer op Facebook het bericht te lezen dat Paus Franciscus zijn steun zou hebben uitgesproken voor Donald J. Trump als presidentskandidaat. Het artikel kwam van de ‘fantasy’ nieuwssite WTOE5, maar werd wel liefst een miljoen keer gedeeld.

    Redactioneel

    Onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Research leert dat de gemiddelde Amerikaan aan nieuwsgaring doet op sociale media. Twee derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een Facebook-account, vier op de tien vertrouwt er ook op voor zijn beeldvorming van de wereld. Het is dan ook allerminst ondenkbaar dat miljoenen Amerikanen zich hebben laten leiden door de opmars van valse nieuwsberichten, in een heel aantal gevallen pro-Trump. Valse nieuwsberichten over Trump waren populairder, zo onthulden schrijvers, omdat daar meer geld mee te verdienen viel.

    Het richt de schijnwerpers op de redactionele taak die Zuckerberg heeft en of de ‘zakenman van het jaar’ daar niet tekort in schiet. Pittig detail: het was het enige aspect waar ook Fortune in zijn laudatio kritiek over had. ‘Facebook lijkt meer te genieten van de financiële vruchten van haar dominantie dan van de redactionele taak die er mee gepaard gaat.’

    Zuckerberg handelde de crisis relatief klunzig af. Op 10 november wimpelde hij alle zorgen nog weg. Dat valse nieuwsberichten de verkiezingen zouden gemanipuleerd hebben, deed hij toen nog af als ‘een gek idee’. In een Facebookpost twee dagen later ging hij al iets uitvoeriger - en genuanceerder - in op de materie. ‘Het is erg onwaarschijnlijk dat valse nieuwsberichten de uitkomst van de verkiezingen in deze of gene richting hebben gestuurd.’ (...) ‘Ik ben overtuigd dat we manieren kunnen vinden waarop onze gebruikers ons kunnen vertellen welke inhoud ze het meest betekenisvol vinden, maar ik geloof dat we moeten oppassen om zelf scheidsrechters van de waarheid te worden.’ Een paar dagen later lekte uit dat een taskforce van tientallen medewerekers op het probleem was gezet.

    Slipper

    Het is een ongebruikelijke slipper voor de man die al twaalf jaar lang Facebook op vele fronten laat meespelen en er toch in slaagt een coherente langetermijnboodschap naar voren te schuiven. Analisten, beleggers, rivalen en gebruikers,... allen roemen ze Zuckerberg omdat hij op een flink decennium ‘s werelds populairste tijdverdrijver, een mooie portfolio van apps, een advertentiereus en onmisbaar nieuwsplatform wist uit te bouwen.

    Zuckerberg legt een vooruitziendheid aan de dag die weinig gezien is in de zakenwereld. In 2012 kocht Facebook voor liefst een miljard dollar de fotodeelapp Instagram. Twee jaar later zwaaide hij met 22 miljard dollar voor de berichtenapp Whatsapp. Het leken astronomische bedragen voor het bedrijf dat bij de beursgang in 2012 nog geen enkele inkomst haalde uit mobiele advertenties en continu af te rekenen kreeg met berichten dat de tieners het platform beu waren.

    Informatiecrisis

    Maar de mobiele motor sloeg aan, zelfs in die mate dat Mark de bijnaam ‘Mobiele Mark’ kreeg. Facebook haalt nu al 84 procent van haar advertentie-inkomsten uit mobiele advertenties. Instagram en Whatsapp bleken kassuccessen, met nu al respectievelijk meer dan 500 miljoen en een miljard maandelijkse actieve gebruikers. En via artificiële intelligentie, de virtuele werkelijkheid en de opmars van chatbots die u als fulltime assistent bedienen, kijkt Zuckerberg nu al tien jaar vooruit.

    Maar nu telt alleen de nabije toekomst. De informatiecrisis bedreigt Facebook op veel punten. De stroom aan vals nieuws kan gebruikers wegjagen en stelt het hersenloze deel- en like-gedrag van het platform in vraag. Het brengt ook de lastige vraag naar boven wat Facebook is: een tech- of mediabedrijf. Zuckerberg wil allerminst ‘s wereld belangrijkste journalist zijn, maar deze informatiecrisis moet hij wel bezweren.

     
    Bron: De Tijd

    De baalweek van Mark Zuckerberg


        18 november 2016 19:06


    De opmars van valse nieuwsberichten brengt Facebookbaas Mark Zuckberg in verlegenheid. En dat na een absoluut succesjaar.

    Op 10 november riep het gerespecteerde zakenblad Fortune Facebook-CEO Mark Zuckerberg nog uit tot ‘zakenman van het jaar’. Een terechte bekroning voor de nog altijd maar 32-jarige multimiljardair. Maar ‘Zuck’ kreeg maar weinig ‘likes’ voor zijn nieuwste triomf. In plaats daarvan kreeg de baas van 1,8 miljard vrienden een week lang bakken kritiek voor de perfide rol die het sociale netwerk zou gespeeld hebben bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

    Op dezelfde dag - 10 november - moest Zuckerberg zich voor het eerst verantwoorden voor de opmars aan valse nieuwsberichten op de sociale netwerksite. Zo viel afgelopen zomer op Facebook het bericht te lezen dat Paus Franciscus zijn steun zou hebben uitgesproken voor Donald J. Trump als presidentskandidaat. Het artikel kwam van de ‘fantasy’ nieuwssite WTOE5, maar werd wel liefst een miljoen keer gedeeld.
    Redactioneel

    Onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Research leert dat de gemiddelde Amerikaan aan nieuwsgaring doet op sociale media. Twee derde van de Amerikaanse volwassenen heeft een Facebook-account, vier op de tien vertrouwt er ook op voor zijn beeldvorming van de wereld. Het is dan ook allerminst ondenkbaar dat miljoenen Amerikanen zich hebben laten leiden door de opmars van valse nieuwsberichten, in een heel aantal gevallen pro-Trump. Valse nieuwsberichten over Trump waren populairder, zo onthulden schrijvers, omdat daar meer geld mee te verdienen viel.

    Het richt de schijnwerpers op de redactionele taak die Zuckerberg heeft en of de ‘zakenman van het jaar’ daar niet tekort in schiet. Pittig detail: het was het enige aspect waar ook Fortune in zijn laudatio kritiek over had. ‘Facebook lijkt meer te genieten van de financiële vruchten van haar dominantie dan van de redactionele taak die er mee gepaard gaat.’

    Zuckerberg handelde de crisis relatief klunzig af. Op 10 november wimpelde hij alle zorgen nog weg. Dat valse nieuwsberichten de verkiezingen zouden gemanipuleerd hebben, deed hij toen nog af als ‘een gek idee’. In een Facebookpost twee dagen later ging hij al iets uitvoeriger - en genuanceerder - in op de materie. ‘Het is erg onwaarschijnlijk dat valse nieuwsberichten de uitkomst van de verkiezingen in deze of gene richting hebben gestuurd.’ (...) ‘Ik ben overtuigd dat we manieren kunnen vinden waarop onze gebruikers ons kunnen vertellen welke inhoud ze het meest betekenisvol vinden, maar ik geloof dat we moeten oppassen om zelf scheidsrechters van de waarheid te worden.’ Een paar dagen later lekte uit dat een taskforce van tientallen medewerekers op het probleem was gezet.
    Slipper

    Het is een ongebruikelijke slipper voor de man die al twaalf jaar lang Facebook op vele fronten laat meespelen en er toch in slaagt een coherente langetermijnboodschap naar voren te schuiven. Analisten, beleggers, rivalen en gebruikers,... allen roemen ze Zuckerberg omdat hij op een flink decennium ‘s werelds populairste tijdverdrijver, een mooie portfolio van apps, een advertentiereus en onmisbaar nieuwsplatform wist uit te bouwen.

    Zuckerberg legt een vooruitziendheid aan de dag die weinig gezien is in de zakenwereld. In 2012 kocht Facebook voor liefst een miljard dollar de fotodeelapp Instagram. Twee jaar later zwaaide hij met 22 miljard dollar voor de berichtenapp Whatsapp. Het leken astronomische bedragen voor het bedrijf dat bij de beursgang in 2012 nog geen enkele inkomst haalde uit mobiele advertenties en continu af te rekenen kreeg met berichten dat de tieners het platform beu waren.
    Informatiecrisis

    Maar de mobiele motor sloeg aan, zelfs in die mate dat Mark de bijnaam ‘Mobiele Mark’ kreeg. Facebook haalt nu al 84 procent van haar advertentie-inkomsten uit mobiele advertenties. Instagram en Whatsapp bleken kassuccessen, met nu al respectievelijk meer dan 500 miljoen en een miljard maandelijkse actieve gebruikers. En via artificiële intelligentie, de virtuele werkelijkheid en de opmars van chatbots die u als fulltime assistent bedienen, kijkt Zuckerberg nu al tien jaar vooruit.

    Maar nu telt alleen de nabije toekomst. De informatiecrisis bedreigt Facebook op veel punten. De stroom aan vals nieuws kan gebruikers wegjagen en stelt het hersenloze deel- en like-gedrag van het platform in vraag. Het brengt ook de lastige vraag naar boven wat Facebook is: een tech- of mediabedrijf. Zuckerberg wil allerminst ‘s wereld belangrijkste journalist zijn, maar deze informatiecrisis moet hij wel bezweren.
    Bron: De Tijd

  9. Er heeft dat nog iemand gemeld. Ik heb het doorgegeven aan de IT specialist.

     

    Als dat nog aangepast kan worden zal hij dat doen.

     

    Onder de lijst met genomineerden staat wel een knop met "stem veranderen" dus je kan altijd nog van gedacht veranderen.

     

    En Lae is niet aan het winnen. :-)

     

     

    Bij mij werkt het.

  10. nrc http://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/24/wat-is-ceta-eigenlijk-en-waarom-blokkeren-de-walen-dat-verdrag-a1528133

     

    1. Allereerst: wat is CETA eigenlijk?

    CETA staat letterlijk voor Comprehensive Economic and Trade Agreement.

     

     

    2. Waarom is het duizend pagina’s?

    De Engelstalige versie van het verdrag beslaat zelfs uit 1.600 pagina’s. De verdragstekst zelf, bestaande uit 30 hoofdstukken, is niet zo lang (230 pagina’s). Daarna volgen 500 pagina’s aan annexen en vanaf pagina 720 een lange reeks uitzonderingsbepalingen, voor alle 29 betrokken landen. Zo behoudt de Canadese provincie New Brunswick een monopolie op de gokindustrie en kan Polen te allen tijden maatregelen nemen om de levering van ambulancediensten te garanderen. Een groot deel wordt besteed aan het uitleggen van begrippen en het benoemen, ook weer per land, van de overheidsinstellingen waarop het verdrag van toepassing is. Is 1.600 lang? TTP, het verdrag tussen (slechts) twaalf landen uit de Pacifische regio, telt 2.000 pagina’s

     

    5. Hebben de Walen een punt?  

    Investeringsbescherming is een zeer omstreden fenomeen, ook Wereldhandelsorganisatie WTO is er kritisch over. Het voornaamste bezwaar is dat het zou leiden tot ‘regulatory chill’ – staten zouden door de claimcultuur afzien van beslissingen die mogelijk wel in het belang van hun burgers zijn. In de arbitrage-oude-stijl, bekend als ISDS, besloten arbiters bovendien achter gesloten deuren. Mede om die reden kwam de Commissie eind 2015 met ICS (Investor Court System), een meer permanent en openbaar hof, en een reeks nieuwe regels die claims minder gemakkelijk moeten maken. De Walen zijn er echter niet gerust op en eisen extra garanties. Oorspronkelijk diende de arbitrage om investeringen te beschermen in politiek instabiele landen, tussen westerse landen is dit minder gebruikelijk. Critici waarschuwen voor een ‘claimcultuur’, omdat Amerikaanse bedrijven met een vestiging in Canada straks in principe ook in de EU zaken kunnen aanspannen. Overigens is ICS één van die onderdelen die pas in werking kan treden als álle nationale parlementen ja zeggen, en dat kan dus nog jaren gaan duren.

     

    7. De Walen voelen zich overvallen. Hebben ze gelijk?  

    Je kunt ook vragen: hebben de Walen wel zitten opletten? Over CETA wordt al ruim zeven jaar gepraat. Nieuwssite Politico meldde maandag dat de zeven Walen in het Comité van de Regio’s, de 350-koppige EU-assemblee van lokale en regionale afgevaardigden, in de afgelopen zeven jaar nog nooit iets over CETA hebben gezegd of gevraagd. De Parti Socialiste (PS), die nu tegen het verdrag te hoop loopt, verleende bovendien volop steun aan CETA zolang de partij in de federale regering zat (tot 2014). Nu de Vlamingen daar domineren, is de PS opeens tegen. Europarlementariër Marietje Schaake (D66) spreekt van ,,beschamend politiek opportunisme”. De Waalse premier Paul Magnette vroeg vorige week om begrip omdat zijn regio ,,pas twee weken aan de onderhandelingstafel” zit. Dat klopt ook, maar de vraag is wel of de Walen zelf niet veel te laat wakker zijn geworden.

     

    10. Gaan de kwaliteitsnormen omlaag?

    „Nee”, schrijft de Commissie stellig op haar website. „Canadese producten kunnen alleen worden geïmporteerd en verkocht in de EU als ze volledig aan onze regels voldoen.” De strenge EU-regels tegen hormoonvlees of genetisch gemodificeerde gewassen blijven ook van kracht met CETA. Ook benadrukt de Commissie keer op keer dat overheden straks vrijuit beleid kunnen blijven maken op het gebied van milieu, gezondheid en veiligheid, en dat dit op geen enkele manier wordt beperkt door het verdrag. Maar blijft dat ook zo? Wat veel stof doet opwaaien is de oprichting van een werkgroep die gaat onderzoeken of bepaalde regelgeving over en weer beter op elkaar kan worden afgestemd. Critici zien dit als een verhulde poging om de politiek buitenspel te zetten en technocraten vrij spel te geven. De Commissie zegt dat het over „uitwisseling” van ‘best practices’ gaat.

     

    13. Is CETA vergelijkbaar met TTIP?

    Nee. TTIP, het handelsakkoord dat de EU met de VS wil sluiten, is vele malen groter. De handel met Canada is bijna tien keer kleiner dan die met de Verenigde Staten. Zowel de negatieve als positieve gevolgen van TTIP zullen veel groter zijn. De onderhandelingen met de Amerikanen verlopen nu overigens al uiterst moeizaam, de kans dat het verdrag snel wordt gesloten, lijkt verkeken, met een machtswisseling in de VS op komst. De Canadezen accepteerden de Commissievoorstellen rondom de investeringsbescherming snel, terwijl de onderhandelingen eigenijk al lang voorbij waren. De Amerikanen zijn tot nu toe veel minder welwillend. Als CETA mislukt, wordt TTIP helemaal een moeilijk verhaal.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...