Ga naar inhoud

srg131

Members
  • Aantal items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door srg131

  1. srg131

    Jommeke

    Op dit moment lijken ze inderdaad een comfortabele voorsprong te hebben. Bie en de superbijen (319) werd ook reeds getekend voor De drie geesten van kerst (318), vandaar dat Delzenne al op tijd is kunnen beginnen aan 320 en 321. Het lijkt er wel op dat ze met de aanwinst van Steenhaut en het reduceren van het aantal pagina's (voorlopig) 6 albums per jaar publiceren. Steenhaut zelf is momenteel bezig met het illustreren van Duupje 4, vandaar dat een nieuw Jommekesalbum met tekeningen van zijn hand misschien nog even op zich laat wachten na Rare Vogels (315). Dat is slechts een gokje natuurlijk. Gerd van Loock lijkt het de laatste tijd wat rustiger aan te doen, al kan ik daar helemaal fout in zijn. Boven nummer 300 illustreerde hij enkel 304, 305, 310, 312 en 316 (en van 4 van deze 5 albums verzorgde hij ook het scenario). Jammer, had persoonlijk gerust wat meer albums van zijn hand willen zien!
  2. srg131

    Jommeke

    Lijkt me niet te kloppen. Op de Facebookpagina van Delzenne postte hij reeds foto's van zijn tekeningen voor Het Ongeluksbeeldje (320) en Stoute Choco (321), het eerstvolgende album met tekeningen van Steenhaut is dus op zijn minst 322 of 323. Het zal dus pas voor in de zomer of de nazomer zijn dat we weer tekeningen van Steenhaut in een album zullen zien. Ik gok dat één van deze 2 albums (322 of 323) ook nog van Van Loock zal zijn.
  3. srg131

    Jommeke

    https://www.standaardboekhandel.be/p/het-ongeluksbeeldje-9789462108769 Gewoon op website van standaard boekhandel iets van Jommeke zoeken en dan ietsje naar onder scrollen bij 'Andere boeken uit de reeks...'. Zeer handige manier om op de hoogte te zijn van aankomende albums, aangezien daar niet enkel de reeds verschenen nummers staan, maar ook de geplande nummers.
  4. srg131

    Jommeke

    Albums in het vooruitzicht: 319 - Bie en de superbijen (Légendre/Delzenne; 14/02/24): De voorraad honing in Zonnedorp is op. Nergens nog een druppel of een kruimel te bespeuren. Jommeke en Filiberke lopen naar boer Snor om hun voorraad aan te vullen, maar die zit in zak en as. Een zwerm gemene Aziatische hoornaars is ervandoor met de voorraad honing van zijn bijtjes. De arme diertjes zijn doodsbang en durven hun korf niet meer uit te komen. Maar zonder bijen geen honing! Wat nu? 320 - Het ongeluksbeeldje (Berte/Delzenne; 17/04/24): Wanneer Jommeke en zijn vrienden op een rommelmarkt een cadeautje willen kopen voor professor Gobelijn, worden ze opgezadeld met een zogezegd ongeluksbeeldje uit het Amazonewoud. De professor vindt het allemaal bijgeloof en wil ter plaatse gaan onderzoeken waar het beeldje vandaan komt. Hij beseft echter niet dat hij wordt gemanipuleerd door de verkoper van het beeldje, die hele andere plannen heeft, daar diep in het Amazonewoud… 321 - Stoute Choco (werktitel) (Delzenne; 19/06/24): O ramp! Tijdens een zware storm is Choco verdwaald. Annemieke en Rozemieke zijn in alle staten! Het aapje wordt al snel gevonden, maar er valt plots geen land meer mee te bezeilen. Heeft de storm hem dan zo door elkaar geschud? Of is er meer aan de hand? Zien er wel toffe insteken uit. 319 draait duidelijk rond een actueel thema. 'Het ongeluksbeeldje' doet me echt wel denken aan het opzet van oudere albums, zeker een album waar ik naar uitkijk! 'Stoute Choco' lijkt een nieuwe aanvulling op de reeks Chocoverhalen (Lieve Choco, het Choco-complot, Choco verliefd...); verhalen rond de huisdieren spreken altijd aan!
  5. srg131

    Jommeke

    In willekeurige volgorde: - De clanstrijd - De onderwatertoerist - De wens van Amma-Moai - Project Pegasus - Het spookdorp
  6. srg131

    Jommeke

    Op 20 oktober 2009 overleed Jef Nys. Op 30 oktober 2009 verscheen album 248 Fifi Kampioen, 14 jaar later zitten we al aan album 317 De ruimtereis van Piki. Wat is jullie top 5 van albums die verschenen zijn na het overlijden van Nys?
  7. srg131

    Jommeke

    Op 4 oktober verschijnt na 46 (!) jaar nog eens een album met de Kikiwikies in een hoofdrol (en dat album van 46 jaar geleden, Opstand in Kokowoko, was dan nog eens een droom). Toch wel weer een album waar ik benieuwd naar ben. Gobelijn zou een noodsignaal ontvangen van een Kikiwikie en onze vrienden trekken er dan op uit om hem te redden. Betekent dit dat onze vrienden voor het eerst in een echt album naar de ruimte trekken? In het kortverhaal Avontuur op Exploria gebeurde dat al eens, maar meen me te herinneren dat dat verhaal zelfs voor een Jommeke wat vreemd aanvoelde. Enfin, toch benieuwd naar nummer 317.
  8. srg131

    Jommeke

    Toffe referentie naar the Beatles op de cover van het nieuwe album dat in augustus verschijnt en zich vermoedelijk in Londen afspeelt. Iets wat de jonge lezertjes waarschijnlijk nog niet gaan begrijpen, maar zulke dingen zijn erg tof voor de volwassen fans!
  9. srg131

    Jommeke

    Op basis van wat ik hier zie in de reportage, ben ik wel fan van het 'Steenhout-Jommeke'. Frisse stijl die dicht bij het origineel ligt! Uiteraard heeft elke tekenaar een beetje zijn eigen versie en dat zie je ook hier al, maar zijn figuren zien er op het eerste zicht mooi uit.
  10. srg131

    Jommeke

    Het ziet er naar uit dat dit de 2 aankomende albums zijn (na 315 Rare Vogels). Had persoonlijk van allebei nog niets opgevangen via schetsen, foto's etc. Het zien er wel toffe ideeën uit: 316 - Op stap met Generaal Vlamkruit (Gerd van Loock) - 2 augustus Grote heisa in Buckingham Palace! Net voor haar dood heeft de Queen beslist om de medaille voor uitzonderlijke moed toe te kennen aan Generaal Vlamkruit. Een buitenlander… uit Belgium dan nog! De generaal is vereerd en reist met zijn ordonnansen, Jommeke en Filiberke, naar Londen. Maar niet iedereen is het eens met de keuze van de Queen. Een Britse medaille hoort een Britse onderdaan toe! Wat staat onze vrienden allemaal te wachten? 317 - De ruimtereis van Piki (Philippe Delzenne) - 4 oktober Piki is een ondeugende Kikiwikie die stiekem de ruimtebol van zijn ouders heeft ‘geleend’ om een tochtje te maken. Maar hij komt in een ruimtestorm terecht en vliegt stuurloos door de ruimte. Gelukkig ontvangt professor Gobelijn zijn noodsignaal. Samen met zijn jonge vrienden trekt hij erop uit om Piki te redden.
  11. srg131

    Jommeke

    Ah dat wist ik inderdaad niet dat het toen al was aangepast! Dacht eerder dat het pas na Nobelprijs voor Gobelijn was aangepast. Vind het ook erg jammer dat het zo is aangepast. Het absurde van De grote knoeiboel maakte het origineel net tot 1 van mijn favoriete albums, maar deze toevoeging kan ik ook niet echt smaken!
  12. srg131

    Jommeke

    Ik las hier eens dat het einde van 'De grote knoeiboel' is aangepast in de recentere heruitgave en dat het verhaal nu één grote droom blijkt te zijn. Toen ik vandaag 'Nobelprijs voor Gobelijn' aan het herlezen was, merkte ik op dat de aanpassing van De grote knoeiboel ook zorgt voor inconsistenties in andere verhalen... Hoe kan (de valse) Gustav Holmstock weten wat Jommeke in album 99 droomde? Duidelijk dat ten tijde van Nobelprijs voor Gobelijn het einde van De grote knoeiboel nog niet was aangepast! Later in het album, nadat alle mengsels van Gobelijn in de waterleiding zijn beland, lopen er ook echt opnieuw wezens van De grote knoeiboel rond.
  13. srg131

    Jommeke

    Jommeke gekwetst?! Ludiek intermezzo vandaag door de prof in de aula van geneeskunde...
  14. srg131

    Jommeke

    Meen het zeker wel, maar begrijp maar al te goed dat echt goede scenario's bedenken en in elkaar steken heel wat moeilijker is dan zomaar wat hersenspinseltjes bij elkaar zetten. Het is jammergenoeg, maar ook wel begrijpelijk, geen reële kans dat het ooit zover komt en dat ook maar een van deze concepten het haalt tot in de echte reeks. Tja, er zelf wat over fantaseren kan geen kwaad zeker...
  15. srg131

    Jommeke

    Goh, vind dat altijd een erg moeilijke vraag. Heel wat verhalen bevatten elementen die ik erg leuk vind, terwijl andere pagina's of plotwendingen me dan weer tegenvallen. Als ik dan toch echt moet kiezen, in willekeurige volgorde: De koningin van Onderland Kaas met gaatjes De vruchtenmakers De stad in de vulkaan De grote knoeiboel Het Boheems schommelpaard Het zevende zwaard De laatste viking Groene Haring De wens van Amma-Moai Recent vond ik ook Project Pegasus nog een leuk, origineel verhaal. In de recentere albums ben ik sowieso meer fan van de verhalen van Gerd Van Loock, maar dat is puur persoonlijke smaak.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...