Jump to content

Stripgids Salon 13 september in Gent


Kurt M.

Recommended Posts

Het Stripgids Salon, de talkshow over strips met stripmakers en live publiek, strijkt na succesvolle edities in Turnhout, Leuven en Brussel nu eindelijk ook eens neer in Gent. In bibliotheek De Krook ontvangt VRT-journaliste Marjan Temmerman weer het kruim uit de stripwereld.

Voor Pieter De Poortere is het een thuismatch. Zijn stripreeks Boerke is een internationaal succes en is bewerkt tot animatiereeks, in eigen land te zien op Canvas. De Poortere is huistekenaar van het Museum Huis van Alijn en daarnaast ook voorzitter van het Belgisch Stripcentrum.

Hij wordt geflankeerd door Arezoo Moradi, die in september debuteert met de graphic novel Landloos als de wind, die ze gemaakt heeft met Bronzen Adhemar-winnaar Jeroen Janssen. Gent en omgeving spelen daarin een hoofdrol. Arezoo werd geboren in de Iraanse hoofdstad Teheran, is journaliste en schrijft onder andere verhalen voor Apache.

Nog een debutant, maar dan uit Nederland, is Micky Dirkzwager die in mei haar Knipperen & Ademen lanceerde. Een strip die op een openhartige en grappige manier de strijd tegen een eetstoornis weergeeft (en bij uitbreiding over hoe je je angsten en fobieën kunt overwinnen).

Vierde gast is Philippe Delzenne, tekenaar van Jommeke en een roemrijke, oude rot in het vak. Zo kreeg hij zijn opleiding van Jef Nys himself en werkte hij tien jaar onder die andere stripgrootmeester, Peyo. Jawel, die van de Smurfen. Delzenne kijkt niet alleen naar het verleden maar zit nog vol plannen voor de toekomst. Welke? Je verneemt ze op het Stripgids Salon!

Stripgids Salon in Gent vindt plaats op 13 september om 19u30. Inkom is gratis en om alles in goede banen te leiden is inschrijven verplicht: https://avansa-regiogent.be/activiteiten/stripgids-salon

Stripgids Salon is een samenwerking tussen bibliotheek De Krook en Stripgids. Met de steun van Literatuur Vlaanderen.

stripgidssalongentflyer.thumb.jpg.1cff06df0b31e3d3051f7fa1a273e7d0.jpg

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...