Jump to content

Scenarist Zoekt Tekenaar


Sedie

Recommended Posts

Mijn naam is Storms Eddy, en mijn artiestennaam is Sedie.

E-mail adres = storms-peeters@hotmail.com

Eddy is een persoon die een groot gedeelte van zijn leven creatief is bezig geweest. Als kunstschilder heeft hij werken gemaakt waarin de indiaanse cultuur sterk is in afgebeeld. Ook werken met buitenzintuiglijke gevoelens zijn uit zijn penseel gevloeid. Schilderen gebeurd bij hem via een buikgevoel, en hier voelt hij zich goed bij.   Schrijven doet hij ook al heel lang.   Het schrijven van zelf verzonnen verhalen maakt hem gelukkig in de jungle van wat men het dagelijkse leven noemt. Fictie en avontuur zijn in zijn geestelijke wereld zeer belangrijk.  Als lid van sabam heeft hij als auteur een honderdtal liedteksten en gedichten geschreven.  Het schrijven van stripscenario's is altijd een droom geweest en het wordt nu de hoogste tijd om deze droom tot werkelijkheid te maken.  Hij is dan ook op zoek naar een tekenaar die zich zou kunnen vinden in zijn scenario's.  Intussen zijn er drie scenario's klaar.

Het eerste scenario gaat over twee jonge meisjes van 18 jaren oud en speelt zich af in Tenerife. Een niet al te eerlijke diamantair heeft een diamantmijn ontdekt in de krater van de vulkaan "de Teide". Een van de meisjes (Saartje) wordt ontvoerd. Saartje is de dochter van een projectontwikkelaar die van de Spaanse regering de opdracht heeft gekregen een studie te maken voor het bouwen van hotel met kuuroord boven op de teide. Op een gegeven moment verdwijnen ook al de daklozen mannen uit het straatbeeld van Tenerife. Ook deze mensen zijn ontvoerd door de bende van de diamantair. Zij worden door niemand gemist en zijn een goedkope werkkracht. Hat andere meisje van 18 jaar (Marjan) loopt samen met een vriend door een gelukkig toeval een van de ontvoerders tegen het lijf op het buureiland La Gomera. Door de ontvoerder te volgen komen Marjan en haar vriend ook in de krater van de vulkaan terecht. Na tal van avonturen en belevenissen kunnen Marjan en haar vriend Saartje en de daklozen bevrijden. Er komt een hele wilde achtervolging op de berg de teide tussen de mensen die gevlucht zijn en de bendeleden. Na verloop van tijd en na nog heel wat spannende momenten wordt alles toch tot een goed einde gebracht.

Het tweede scenario gaat over een jongen, Noohan = 16 jaar oud, en een meisje, Lele = 16 jaar oud. De jongen Noohan ontsnapt uit een klooster waar hij als weeskind is geplaatst. Het meisje Lele vlucht met de hulp van Noohan weg uit de ouderlijke boerderij die is ingenomen door een boer en boerin met heel slechte bedoelingen. Tijdens hun vlucht doorheen heel grote wouden vinden ze op een bepaald moment een onderaardse gang die hen leid tot in een heel vruchtbare vallei. Deze vallei is bewoond door dwergen die onder de leiding staan van een grote oudere man met lang wit haar en een lange witte baard. Van hier uit vertrekken Noohan, Lele, de dwergen en de oudere man om orde op zaken te stellen in de bewoonde wereld.

Het derde scenario ( western ) is er eentje van de goede oude stempel mag ik wel zeggen, maar zeker niet dood en begraven. Mensen die deze verhalen gekend hebben van uit hun jeugd hebben misschien wel nood aan deze avontuurlijke verhalen, en ik spreek hier uit ondervinding.

Girando Shingo is in dienst als verkenner en spoorzoeker van fort Vancouver. Jeff Kenton is een man uit het oosten die met een tiental andere gezinnen een nieuwe gemeenschap heeft gesticht in een vruchtbare vallei in het westen. Deze gemeenschap wordt overvallen door indianen waarbij de mannen en de oudere vrouwen worden gedood. De jonge vrouwen worden door de indianen meegenomen. Jeff Kenton die tijdens deze overval samen met een andere man enkele mijlen verder aan het werk was ontspringd de dans. Kenton heeft de taak op zich genomen om de ontvoerde vrouwen terug te vinden wat echt niet zo gemakkelijk is. Na enkele jaren vruchteloos gezocht te hebben komt ook Kenton in dienst van fort Vancouver. Girando Shingo en Kenton krijgen de opdracht om in het indianen gebied op zoek te gaan naar een goede locatie voor het bouwen van een nieuw fort. Hierbij krijgen ze ook de gelegenheid om uit te kijken naar de verdwenen vrouwen. Het zoeken naar een goede locatie voor een nieuw fort is echt niet zo gemakkelijk want de indianen zijn er niet mee gediend dat de blanken op hun grondgebied ee fort komen bouwen en zullen er dan ook alles aan doen om dit plan te laten mislukken.

Een vierde scenario welke in de steiger staan is een verhaal waar een lid van de gerechtelijke politie een zeer belangrijke rol in speelt. Hij krijgt echter wel af te rekenen met een schorsing van hogerhand. Fictie, avontuur, erotiek en het bovennatuurlijke zijn hierin terug te vinden.

Het is wel de bedoeling om van deze werken reeksen te maken.

Voor meerdere informatie betreffende deze werken kan u contact opnemen via mijn e mail. storms-peeters@hotmail .com

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...