Jump to content

Nieuwe Scenarist Voor Largo Winch


Guest Kontiki

Recommended Posts

Guest Kontiki

Belangrijke nieuwsflash uit de stripwereld! Tekenaar Philippe Francq heeft vandaag in een exclusief interview met het Franse persagentschap AFP bekendgemaakt wie de nieuwe scenarist van de successerie Largo Winch wordt. 

De Fransman Eric Giacometti, ex-journalist en romanschrijver, krijgt de loodzware taak om in de voetsporen te treden van meesterscenarist Jean Van Hamme, met wie Francq twintig Largo Winch-albums maakte.

“Mijn keuze is gevallen op iemand die alle kwaliteiten heeft om de fakkel over te nemen van Jean”, vertelt Francq, die eerder al had aangegeven dat hij zijn nieuwe scenarist niet in de stripwereld zou zoeken.

“Dat is een bewuste keuze. Ik was op zoek naar iemand die thuis is in de financieel-economische wereld. Jean is altijd een visionair geweest in de manier waarop hij verhalen vertelde. Eric kent de serie erg goed en is altijd een bewonderaar van Van Hammes werk geweest.”

Vanaf vandaag ligt ook Largo Winch 20 in de winkels.20 seconden is de laatste Largo Winch van de hand van Jean Van Hamme.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...