Jump to content

Jonas Sysmans Wint De Plastieken Plunk 2016!


Recommended Posts

Zaterdag 19 november werden op de Pépé Soirée twee mensen de stratosfeer van ultiem geluk in gekatapulteerd. De Plastieken Plunk, prijs voor het beste korte stripverhaal van het afgelopen jaar, werd immers voor de negende keer toegekend.

 

De driekoppige jury, bestaande uit Annelies Verbeke (schrijfster), Ria Schulpen (Uitgeverij Bries en het Klaxon Festival) en Mario Boon (Stripmaker), maakten onder luid gejuich de winnaar van de juryprijs bekend.

 

Alvorens dat te doen reikten zij een pluim uit aan Lae Schäfer die met haar strip Drinking Glasses weliswaar niet gewonnen had, maar wel een zeer nipte tweede werd. “De voltallige jury werd gewoonweg blij na het lezen van deze strip”, dixit Mario Boon.

 

De uiteindelijke winnaar werd Joris Sysmans met zijn strip Krieg. De jury loofde het verhaal omdat het een duidelijk begin, midden en (ontroerend) einde had. Juryvoorzitster Annelies Verbeke verduidelijkte nog dat de jury bij het beoordelen rekening gehouden had met alle aspecten die een stripverhaal goed maken. Krieg was niet het meest virtuoos getekende verhaal, maar als volledige en volwaardige strip stak deze inzending er net ietsje meer bovenuit. Jonas toog huiswaarts met de door Luc Cromheecke persoonlijk geknede trofee en 250 euro.

 

Het verzamelde internet besliste dat De Strip2000 Publieksprijs (50 euro) naar Dennis Marien moest gaan voor zijn strip Metamorfosen.

 

Het feest dat losbarstte na de uitreiking werd enkel onderbroken om af en toe een blik van dankbaarheid te werpen op de slideshow waar de logo’s van onze sponsors trots op stonden te blinken en om de andere mensen die zich extreem verdienstelijk gemaakt hebben te eren.

 

De hoofdsponsors: Zone 5300, Yieha, Bonte, de andere sponsors: StrokeStripgildePulp deLuxe’t Vlaams Stripcentrum, Epic Stripwinkel en Strip 2000 en dan ook nog Luc Cromheecke (Beeldje), Maarten De Saeger (Affiche) en café ’t Onverwacht Geluk.

 

Voor het filmpje van de uitreiking en wat foto’s, klik alhier: http://www.plastiekenplunk.be/item/jonas-sysmans-wint-plastieken-plunk-2016/

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...