Jump to content

De inschrijvingen voor de 10de editie van De Plastieken Plunk zijn geopend!


Recommended Posts

In 2008 werd, voor een publiek van 20 man, de eerste Plastieken Plunk aangereikt aan Pinda, een auteur wiens identiteit nog steeds geheim is.

Over een spanne van negen jaar groeide deze jaarlijkse prijs voor het beste korte stripverhaal uit tot een instituut in de Belgische stripwereld. Dat bewijst nog maar eens dat, als men lang genoeg volhoudt, men automatisch een instituut wordt.

 

De afgelopen tien jaar kende de legendarische uitreiking van de Plastieken Plunk op de liederlijke PéPé Soirées grote hoogtes en amper laagtes: Brecht Evens die de Plastieken Plunk won toen hij nog niet over de wereld heerste, de snor van Hergé die op de derde uitreiking in brand vloog en de heiligverklaring van Luc Cromheecke om exact 3.14u ’s nachts op de Gentse vrijdagsmarkt: het kan niet op!

 

Nu, in 2017, een decennium na die eerste winnaar, zullen wij de tiende winnaar(s) bekronen. Eén van hen zal uit de handen van een professionele jury de door Luc Cromheecke zelf geknede Plastieken Plunk en 250 euro ontvangen, één iemand zal ook de publieksprijs van 50 euro winnen dankzij het stemvee op het internet.

 

Om kans te maken dienen zij enkel zich hiernaast in te schrijven en voor 30 september een strip in te sturen naar onze op volle toeren draaiende redactie.

 

Allerhande spectaculaire zaken staan te gebeuren op 18 november, de dag van de uitreiking, de dag van de tiende Pépé Soirée. Wat? Dat houden we nog even geheim, maar dat het zal inslaan als een bom staat nu al vast. Bookmark alvast onze website om op de hoogte te blijven: http://www.plastiekenplunk.be

 

Zijn er nog vragen?

 

Het reglement? Hier te vinden: http://www.plastiekenplunk.be
Inschrijven? Verplicht via het inschrijvingsformulier op onze site.
De deadline? 30 september 2017
De shortlist van 8 genomineerden? Online ongeveer een week na de deadline.
De winnaar? Te kiezen door een nog aan te kondigen vakjury.
De uitreiking? Op zaterdag 18 november 2017.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...