Jump to content

'Chinese douane installeert spionagesoftware op telefoons van toeristen'


Recommended Posts

Ik ben een tijd op vakante geweest, dus ik kom waarschijnijk met oud nieuws af:

 

'Chinese douane installeert spionagesoftware op telefoons van toeristen'

 

Douanemedewerkers hebben op enkele grensovergangen van de Chinese regio Xinjiang spyware geïnstalleerd op telefoons van toeristen, schrijft onder meer The New York Times.

 

Mensen die Xinjiang wilden bezoeken, moesten hun smartphone inleveren. iPhones werden via een kabel aan een computer gekoppeld, waarna de inhoud van foto's werd doorzocht.

 

Bij Android-telefoons werd een app geïnstalleerd die persoonlijke gegevens van de telefoon verzamelt. Het gaat hierbij om informatie zoals sms'jes en contactpersonen. Ook doorzoekt de app foto's, video's en documenten op de telefoon.

 

De app, die BXAQ of Fēng cǎi wordt genoemd, zoekt naar bijvoorbeeld IS-publicaties en afbeeldingen van executies. Ook naar een foto van de Dalai Lama en een nummer van een Japanse grindcore-band wordt gezocht. In totaal is er een lijst van 73.000 dingen waar de app naar zoekt.

 

Na de doorzoeking zou de app verwijderd moeten worden, maar in sommige gevallen zouden douanebeambten dat zijn vergeten, waardoor de app werd ontdekt. Publicaties zoals The New York Times, The Guardian en Motherboard werkten daarna samen met experts om de spyware te analyseren. De Chinese autoriteiten hebben niet op berichtgeving gereageerd.

 

De Xinjiang-regio kwam de laatste jaren vaak in het nieuws vanwege de toenemende mate waarop toezicht wordt gehouden op de inwoners. Daarbij gaat het om dertien miljoen Oeigoeren, een islamitische etnische minderheid.

--------------------------

Niets staat in de weg! :cheerf2:

Link to comment

De kruistocht van Trump tegen de indusrie van china is niet helemaal onterecht. Hij krijgt veel kritiek, maar hij heeft niet altijd ongeijk.

Het probleem is dat zijn eegenstanders de wereld te veel vanuit een roze bril beijken.

Zij denken gemakkelijk (laf?) dat China NOOIT zal probleren om ons problement e bzorgen.

Net zoals sommigen denken dat Rusland noooit zal proberen om gebieden te veroveren. Tot ze in de Krim zitten, natuurlijk. Of in Georgië te keer gaan.

Mwaar wij hebben geen goed leger nodig. Bij ons is een leger alleen maar heldverkwisting.

 

En dan zijn er dus mensen die verkiezingen willen laten gebeuren op computers die bijna allemaal in china gemaakt worden, en dat belastingaangiften online worden ingediend met een computers die in china gemaakt worden, via breedbandverbindingen met onderdelend ie in china gemaakt worden.

 

Sommige mensen zijn gewoon oliedom.

Ze denken dat ze kritisch zijn, maar ze trappeng ewoon in alle verkooppraatjes van de IT-industrie.

--------------------------

Niets staat in de weg! :cheerf2:

Link to comment
Guest Kameraad Mauser

In Europa zijn er veel die sympathie hebben voor China. Omdat er technologische ontwikkeling is. Dat het binnen een oligarchische, corporate state structuur gebeurt, waar persoonlijke vrijheid, private eigendom etc niet van belang is, dat stoort velen in het westen niet.

Ook  niet in de US. Toch in de metropoolregio's, de coastal regions ( NY, LA, Frisco, etc...) En dan vooral niet met de democraten, zoals de Clintons, de Obama's en de rest van die liberal progressieven.

Maar onder Trump is dat toch even anders. Hij snapt wel wat voor zootje het daar is in China. China is helemaal geen vrije markt. De Chinese bevolking wordt door het politburo gebruikt als een werktuig. Hun geld is geen bal waard, vandaar die spotgoedkope rommel waarmee China tracht de rest van de wereld te overspoelen. Productie dreigt overal elders te duur te worden. Terzelfdertijd laten ze weinig import bij hen toe. Het wordt zwaar belast. Tot 30% importtaks. En onder de democraten dreigde/dreigt hetzemfde te gebeuren. Ook in de EU tracht men die weg op te gaan.

Vandaar dat Trump tracht productie terug op te krikken in de US, de belastingen verlagen zodat mensen meer overhouden van hun inkomen, wat betekent dat er meer koopkracht is bij de burger. Enkel de FED is nog een groot probleem. En China tracht Trump te counteren met hun rommel te takseren. Vandaar dat Trump ook pro Brexit is. Om een nieuwe vrijhandelszone te kunnen laten ontstaan. Maar dan een echte vrijhandelszone. Waar er er bijna geen importtaksen zijn. Waar productie loont.

De zwakte van het westen is dat men in de afgelopen 30/40 jaar geleidelijk aan de productie heeft afgebouwd, de productie zwaar heeft belast zodat diegenen die nog wilden produceren, simpelweg verkasten naar lageloonlanden. De diensteneconomie werd de nieuwe graal.

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...