Mario

Members
 • Aantal items

  831
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Mario

Profile Information

 • Geslacht
  Mannelijk

Recente bezoekers van dit profiel

60 profielweergaven
 1. De topverkoop van Strip2000 zat blijkbaar bij de strips van Charel Cambré (Albert en co, Filip van België). En aangezien die vorig jaar de overstap naar Ballon heeft gemaakt... Ik vind het in elk geval ook zeer jammer dat ze de handdoek in de ring moeten gooien. Er zat voor mijn smaak toch genoeg koren tussen het kaf.
 2. Heb just gefund!
 3. Heb daar ook al enkele leuke zaken gescoord. Mijn Frans is nogal roestig, maar schijnbaar nog goed genoeg voor Le chat qui n'aimait pas des croquettes en Mardi maudit.
 4. Ik ben zeker geen Jeromkenner, maar ik herinner me dat de reeks in 1982 een doorstart kreeg onder de titel 'De wonderbare reizen van...'. Jerom is hier idd geen Gouden Stuntman meer en maakte 'normale' avonturen mee. Volgens https://stripinfo.be/reeks/index/1892_Jerom zijn er zo 7 albums verschenen en dan kreeg de reeks weer een make-over. De nummering bleef wel gewoon verderlopen.
 5. Jommeke (tja) zit ook nog in Bobbejaanland (album 88), in het Zilvermeer (album 270) en in Bellewaerde (album 281).
 6. Dit is een gevolg van de Engelse spelling die bij de bezitsvorm wel een apostrof plaatst. Het zal wsch niet lang duren vooraleer dat ook hier volledig ingeburgerd is.
 7. Volgens DM van vandaag (9/11) zijn de subsidies volledig weggevallen.
 8. Probeer voor de aardigheid eens een afspraak te maken met het documentatiecentrum. Ik wens je veel succes...! Het is geen geheim dat de huidige leiding zich het liefst concentreert op het maken van een degelijk striptijdschrift en de rest als een noodzakelijk kwaad ziet. Daarbij komt nog dat de Vlaamse Cultuurprijs in het vervolg nog maar om de drie jaar uitgereikt zal worden en de koppeling beurs/prijs niet meer vol te houden is. Er is serieus gesnoeid in de culturele budgetten en je hebt natuurlijk centen nodig om een degelijke beurs te organiseren. Toch vraag ik me in dit geval af of het gebrek aan financiën de hoofdreden is om de handdoek in de ring te gooien...
 9. Is dat zo? Ik meende ooit toch gelezen te hebben dat de reeks 7 delen zou tellen? Het einde is nu idd niet zo happy, maar dat had ik ook niet echt meer verwacht.
 10. Ik heb hem al enkele weken (via Amazon UK weliswaar - ideaal met de lage pond nu). Ik was er zeker niet kapot van: zowel Gaiman als Moon en Ba zijn al in betere doen geweest.
 11. Och... great minds...
 12. Ik weet nog dat ik gek werd toen ik op een vlucht vanuit Miami een krant kreeg met een extra stripkatern erbij. Man, dat was genieten... Favorieten: Mutts (Patrick McDonnell): flirt soms met de meligheid, maar blijft toch een topper Sherman's Lagoon (Jim Toomey) : Zelfs na bijna 20 bundelingen blijven de jokes over deze haai (!) echt top Get Fuzzy (Darby Conley): Het Engels is zeker niet altijd even gemakkelijk, maar de vroege bundelingen blijven een aanrader. Pearls before Swine (Stephan Pastis): Redelijk anarchistisch én slecht getekend. Ik schaf me steeds de treasuries aan: de commentaren van de auteur bij zijn eigen werk zijn vaak grappiger dan de strip zelf. Je vindt heel veel content op: http://www.gocomics.com
 13. Hun FP-pagina is gelukkig wel up-to-date: https://www.facebook.com/uitgeverij.daedalus Volgens http://stripinfo.be/reeks/strip/17480_Samoerai_1_Het_hart_van_de_profeet bestaat de reeks alleen in HC in de Franse uitgave.
 14. Leuk nieuws. Ik probeer zeker in Veldhoven te geraken!
 15. Leuk initiatief! Ik ben nu in het bezit van een mooie prent. De afhandeling was echt perfect. Ik had alleen de indruk dat de opbrengst wat aan de lage kant was of vergis ik me?