Ga naar inhoud

Lefranc

Members
  • Aantal items

    316
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lefranc

  1. 16 uren geleden, Boekenmagazijn zei:

    Ik denk dat veel beroepsmatige verkopers een zucht van verlichting zullen slaken.

    Al jaren lang hebben ze oneerlijke concurrentie van al die amateurs die zonder maandelijkse vaste lasten hun spulletjes voor een appel en een ei aanbieden.

     

    Als verzamelaar heb ik natuurlijk ook alles liever op een koopje, maar de realiteit is dat alles geld kost, ook je eigen vrije tijd.

     

    Beroepsmatige verkopers kunnen hun kosten natuurlijk in mindering brengen voor hun belastingen, wat amateurs niet kunnen doen. Elke medaille heeft twee kanten....

  2. 16 uren geleden, Peter Motte zei:

    Niet alle strips ik die ik verkoop zitten al in mijn LastDodo-shop, maar met wat er staat, zit ik al voorbij de helft van die 300 euro. Dus ik weet niet wat ik precies zal doen. Vullen tot 300 in elk geval wel, maar of ik er voorbij ga, weet ik nog niet. Het hangt van het succes af, natuurlijk. Als ik daar beter blijk te verkopen dan hier en op 2e-hands, dan kan het de moeite waard zijn om te betalen om de shop uit te breiden. Alleen vrees ik dan in een semi-professionele situatie terecht te komen, terwijl ik 2e-hands verkoop van boeken en strips toch liever als hobby beschouwd.

     

    Wat mij eigenlijk niet duidelijk is, is of je verplicht bent een abonnement te nemen.  Of dat je vrijblijvend een abonnement kan nemen en dat je dan van die voordelen geniet. Alleszins, mijn shop is altijd ongeveer rond de 3.500 €. En mijn gemiddelde maandelijkse verkoop is 50 à 60 €. Daar ga ik geen 30 € per maand voor betalen. Een percentage per verkoop lijkt mij inderdaad veel logischer.

  3. 13 uren geleden, Firmin Van De Kasseien zei:

    De Blake en Mortimer integraal werd vandaag op Catawiki geveild voor slechts 225 euro + kosten. 

     

    image.thumb.png.11f99c9d6bdc25a3f869355e1bf5d6fc.png

    Sommige mensen willen bedrogen worden en sommige mensen willen daarvan profiteren. 

    Alleszins nog voor 79 € te koop in de Knack shop en 72 € bij de Standaard boekhandel. Ik vermoed dat deze laatste ook naar Nederland verzendt.

  4. 2 uren geleden, linthout zei:

    Was er wat volk?

     

    Ben een paar weken geleden in Sint-Truiden geweest. Heel veel standhouders. Jammer genoeg heel weinig volk. Ik sprak met een standhouder die 75 € voor een stand betaald had en in de late namiddag nog niet de helft terug verdiend had. Ik zie de toekomst van stripbeurzen somber in. Niet alleen covid toestanden maar  je vindt tegenwoordig alles met een paar muisklikken op Lastdodo en consoorten.

    Ik had een lijstje met een paar manco's en de standhouders konden mij niet zeggen of ze de strips meehadden. En ik heb ook geen zin om meters bakken te doorploegen.

  5. Op 24/10/2020 om 23:40, De Hollander zei:

    Laat de delen 11 tm 15 aub liggen, die behoren tot de slechtste strips ooit. Dit is typisch zo'n reeks die gewoon bij 10 delen had moeten stoppen.

    Deel 15 Red Dust Express is toch wel goed hoor.

  6. 54 minuten geleden, Ambreville zei:

    Uiteindelijk gaan die wel ophangen. Maar ik ben al een jaar mijn stripverdieping aan het verbouwen.

     Een stripverdieping. 😲 Daar moet ik bij mijn vrouw niet mee afkomen. 🙃

  7. Hoofdvogel qua slechte vertaling is wel de vertaling van à paraître op de achterflap van de ontdekkingsreizigers reeks van Glénat : om te lijken ipv te verschijnen. Waarschijnlijk apparaître in google translate gezet.

     

    lijken.thumb.jpg.52bc6533e5fbbeff692b66d618b1470d.jpg

  8. 3 uren geleden, Tweetie zei:

     

     

    Ik vind het wel raar dat Severin dedicaces maakt in andermans boeken. Dedis horen voor mijn gevoel afkomstig te zijn van de mensen die dat boek gemaakt hebben.

     

    Overigens maakt Severin hele mooie dingen.

     

     

    Ieder zijn gedacht maar die Suske en Wiske sessie waar Willy hierboven naar verwijst, gebeurde om de stock witte Suske en Wiske classics weg te werken. Nu de uitgeverij daarmee gestopt is (voorspelbaar dat dit ging gebeuren maar dit terzijde), zijn die onverkoopbaar geworden. Alleszins ben ik erg blij met de mijne : boekje in de vuilbak en kaft ingekaderd 😉

     

    image.png.70329e990608c438bdfa1561b642c963.png

  9. 10 uren geleden, shakeitupguy zei:

    Prachtig. Is een hommage zou ik zeggen.

    Contacteer anders ook Bruno Marchand, die heeft heel wat van die hommage tekeningen/covers op zijn conto.

    Naar ik vernam is die spijtig genoeg gestopt met tekenen. Hij kon er niet meer van leven en leeft van een werkloosheidsuitkering. Dan mag hij geen bijverdienste hebben. De recent verschenen albums bij Silvester is oud werk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...