Ga naar inhoud

Ethan Edwards

Members
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Ethan Edwards

  1. Uit het vuistje. Red River, Stagecoach, The Searchers, Shane, Vera Cruz, High Noon, Rio Bravo, She wore a Yellow Ribbon, The Big Sky, Winchester 73, Bend of the River, The Big Country, The Man who Shot Liberty Valance, Gunfight at the OK Corral, Last train from Gun Hill, The Unforgiven ( met Lancaster niet Eastwood ), The Law and Jake Wade, The Last Wagon, Garden of Evil, Distant Drums, Hondo, Broken Arrow, Broken Lance, The Naked Spur, The War Wagon, Four Guns to the Border, The Far Country, The Man from Laramie, Pillars of the Sky, The Comancheros, The Alamo, Yellow Sky, Backlash, Cheyenne Autumn, Two Rode Together, Warlock, How the West Was Won, The Horse Soldiers, The Sons of Katie Elder, Ambush, The Last Hunt, North to Alaska, Apache, The Indian Fighter, Night Passage, The Bravados. Voorts alle westerns met Randolph Scott, Joel McCrea, Audie Murphy, Rory Calhoun, Jeff Chandler, Dale Robertson, William Holden, Robert Mitchum en Glenn Ford.

  2. 10 uren geleden, SAVANTAS zei:

    Dat zeg ik inderdaad ja. En niet zo'n beetje ook. Op een paar redelijke verhalen na, zijn de meeste recente S&W-albums op kinderen van een jaar of 12 gerichte bagger. Flutscenario's, nul spanningsopbouw, nul humor, matige tekeningen, lijnvoeringen en inkting. De kwaliteit van die albums is vaak om te janken. Vandersteen was, zeker in zijn beginjaren tekentechnisch verre van goed, maar had zelfs eind jaren '40 en begin jaren '50 in 1 pink al meer kwaliteit dan het huidige team in heel hun donder. Om nog maar te zwijgen over de blauwe albums/Kuifje periode. Smaken kunnen verschillen, maar als jij het kwaliteitsverschil tussen de S&W-albums van Vandersteen en die van het huidige team niet ziet, dan begrijp je er weinig van. Morjaeu en Van Gucht kunnen nog niet in de schaduw staan van de "Bruegel van het beeldverhaal". En zoals je zelf al aangeeft: Vandersteen moest naast die 4 albums per jaar nog heel wat meer doen dan Morjaeu en Van Gucht.
    Zo, nou jij weer.

    Ik kan het niet beter verwoorden !

  3. 36 minuten geleden, De Hollander zei:

    Eens met Veto, wisselvallig.

    Zelf heb ik ook wel wat strips van Eersel, wel is het alweer langgeleden dat ik deze gelezen heb. 

    Pioniers 1 tm 6, vormt samen een afgerond verhaal, welke ik wel goed vond (meen ik mij te herinneren). 

    Daarna vond ik het wat warrig worden en niet ergens naar toe gaan. Dus ben ik ermee gestopt. Ik zou dit graag nog eens helemaal willen lezen, maar ja, dat betekent dat ik nog 16 delen moet aanschaffen, een (te) kostbare gok. 

    De Bewakers van de Lans heb ik helemaal, dat vond ik ronduit slecht. Maar dat laatste is natuurlijk ook een kwestie van smaak. Mogelijk vind jij het heel goed.

    Voor alle duidelijkheid Er(win)Sel(s) is de tekenaar van deze reeksen en niet de scenarist. De Bewakers van de Lans was knoeiwerk van de bovenste plank qua scenario met dank aan Ferry en Maryse Charles bewandelt inderdaad warrige wegen met soms heel grote gaten in de Pioniers van de Nieuwe Wereld. Persoonlijk vind ik Ersel een goede tekenaar. Er lopen heel wat slechtere tekenaars rond die veel meer succes hebben.

  4. Er moest een reeks sneuvelen omdat Vandersteen een nieuwe reeks ging lanceren die in de krant moest voorgepubliceerd  worden. Dit was Safari. En omdat Vandersteen zijn interesse in de Rode Ridder verloren had was deze reeks het uitverkoren slachtoffer.  De lezers en Biddeloo zelf dachten daar anders over en omdat Karel toch al de tekenaar was van en Biggles en De Rode Ridder schoof hij handig Biggles naar de uitgang. Trouwens na de gebruikelijke Vandersteen aanpak van nieuwe reeksen ( eerste paar albums van zijn hand ) werd ook Safari op Karel zijn bordje geschoven.

    Dat bordje was toen een enorme plateau met De Rode Ridder, Karl May en Safari allemaal van de hand van de heer Biddeloo.

  5. 2 uren geleden, Chorasan zei:

    Ah, is dat gebaseerd op een film? Dat wist ik niet. Ik heb ooit eens een film gezien die krek hetzelfde verhaal volgde als het album "De bewaker". Ik weet wel de titel niet meer en ik was nog jong, maar ik weet nog dat ik wel wat teleurgesteld was dat Biddeloo hier geen origineel verhaal had verteld.

    De titel is "The shadow of Chikara " met Joe Don Baker, Sondra Locke ( toen de vaste vriendin van Clint Eastwood ) en Ted "Jesus Christ Superstar" Neeley. Het is een western na de civil war over veteranen die een schat gaan zoeken maar Miss Locke en hun einde vinden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...