Ga naar inhoud

Jroen

Members
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jroen

  1. 9 uren geleden, ere zei:

    Boekhandelaren hebben inderdaad meestal geen idee. Buiten "literatuur" kent men weinig van wat er uitkomt. Nu zou je veel meer non-fictie, sf, fantasy en zeker ook strips kunnen verkopen. Ik heb een tijd bij een winkel gewerkt waar we in een jaar of 10 een goed verkopende afdeling uit de grond hadden gestampt. Inderdaad Asterix, Kuifje compleet, altijd een hoop willekeurige S&W's, Lucky Luke, Smurfen, Blueberry,Donald Duck, Alex enz. als basis en daarnaast nieuwe strips en graphic novels. Zo trek je mensen binnen met series die ze kennen maar vaak even uit het oog zijn verloren. Je zag mensen vaak verrast kijken dat veel strips nog bestaan en dat ernog nieuwe van uitkomen Als ze daar weer een beetje mee bij zijn kon je ook eens wat anders aanraden. Was een goedlopende afdeling, maar na een overname volledig gestopt door de nieuwe eigenaar die er niets in zag.

     


    Exact. Het hebben liggen is kunnen verkopen. Dan kun je het verschil laten zien aan klanten en ze komen ook weer terug is mijn stellige overtuiging. Even kijken of er nog mooie nieuwe titels zijn, of die nieuwe bestellen die je ergens voorbij zag komen, want dan gun je het die boekwinkel juist wel omdat hij zijn of haar best doet om ook jou te bedienen.

    En dan meteen de nieuwe Asterix meenemen en wat nieuwe pennen. Etc. 

  2. Beste forumleden. Voor Striptip schreef ik een artikel over hoe je als boekwinkel graphic novels en strips beter kunt verkopen. Inclusief interview met Chris Mokken van Uitgeverij Scratch Books. Wellicht interessant voor jullie.

    Het is hier te lezen: https://www.striptip.nl/nieuws/zo-koopt-de-klant-wel-graphic-novels-in-je-boekwinkel/ 

     

    Vast niet zaligmakend maar misschien een leuke aanzet tot meer gedachten hierover. 

    Groet Jeroen van Esch

×
×
  • Nieuwe aanmaken...