Ga naar inhoud

Jos Van Brussel

Members
  • Aantal items

    221
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jos Van Brussel

  1. Marc Sleen speelde precies een beetje met die mens zijn voeten. 'Mijn naam is Ben Van Dyck. Ik ben Ben.' Ha ha, typisch Sleen. Ik ga niet meedoen met die wedstrijd denk ik. Ik win nooit met die dingen. De schiftingsvraag doet me altijd de das om. 'Hoeveel deelnemers hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd.' En Gerechtsdeurwaarder Van Backlé zal de winnaar kiezen.

  2. 'k Vraag me af of je dan een foto moet opsturen zodat het personage op je lijkt. Of misschien gebruiken ze alleen je naam. Schrijvers doen dit vaak met hun boeken, maar voor stripverhalen heb ik dit precies nog niet echt gezien? Zou wel leuk zijn om een slechterik te zijn, of één van Fanny's vriendjes :).

  3. 20 minutes ago, cinco said:

    Het valt ook moeilijk te vergelijken met een reeks die pas start en die zijn publiek nog moet vinden en zijn intern universum nog moet uitbouwen.

    In het geval van de nieuwe Kiekeboes zit je met hopen verwachtingen.

    Inhoudelijke verwachtingen van het lezerspubliek, financiële verwachtingen van de uitgeverij...

     

     

     

    'De verwachtingen waren hooggespannen' was nooit meer waar dan bij dit eerste album. Maar hadden ze van het begin duidelijk gecommuniceerd dat dit met de Kiekeboes eigenlijk weinig te maken had waren de reacties misschien minder negatief geweest.

  4. Je zult wel gelijk hebben. Ik zit ook in de culturele sector maar heb nog nooit subsidies ontvangen of zo dus ik bekijk dat als een buitenstaander. Ik weet wel dat NVA vindt dat kunstwerkers in principe zelfbedruipend moeten zijn, dus moeten kunnen leven van hun kunst. Voor de minder commerciële kunstvormen zal dat nooit het geval zijn. Dus of die dan moeten gesubsidieerd moeten worden of niet is een interessante maatschappelijke discussie.

  5. 3 hours ago, Kristof Berte said:

     

    De Wollebollen was ook niet echt representatief voor de rest van de reeks.

     

    Nee, dat was eerder een kinderstrip zoals Pats/Tits, terwijl de Kiekeboes later zoveel meer is geworden. Vroeger kon iets nog een beetje rijpen en hadden de makers de kans om te groeien. Nu moet het direct al boenk erop zijn. Alles of niets. Ik persoonlijk had een dubbel gevoel bij de nieuwe strip. Een teleurstelling in vergelijking met de klassieke reeks, maar los daarvan vond ik het niet slecht. Het zal wel evolueren. De Kiekeboes zal het nooit worden, maar zoals ik het nu begrijp was dat ook nooit de bedoeling.

  6. 6 minutes ago, Peter Motte said:

     

    Voor zover ik weet is het het Vlaams Belang dat op cultuur mikt. Je verwart die partijen met elkaar.

     

    Ik heb het niet van dichtbij gevolgd maar ik heb de indruk dat Jan Jambon toch al een paar jaar kop van jut is van de cultuursector, met betogingen tegen zijn besparingsbeleid als minister van cultuur. Ook besparingsplannen bij de VRT waardoor ze 50 mensen moesten ontslaan en zo meer.

  7. 14 minutes ago, Peter Motte said:

     

    Gedeeltelijk kan ik dat begrijpen. Er zit nogal wat snobisme in de kunstwereld. Ondanks het feit dat ik er elke dag mee bezig ben, ben ik ook niet zo gelukkig met de mentaliteit die daar heerst.

    Maar het is tegelijk als besparingsplan nogal mak. Erg veel zal een besparing op cultuur niet opbrengen.

     

    Nee, als ik het goed begrijp viseert de NVA vooral de pensioenen, werkloosheidsuitkeringen, leeflonen, ziekte-uitkeringen en dergelijke. Cultuur is de kers op de taart :).

  8. 22 minutes ago, Werner said:

    Ik ben van de facebookgroep superfans Kiekeboes gevlogen nadat ik een link had geplaatst met een artikel waarin een nieuw medicijn werd aangeprezen dat de gevolgen van te veel alcohol drinken kan temperen, en ik me afvroeg of ze het Zatoplast of Dronkanon zouden noemen. Mijn bericht werd eerst verwijderd en toen ik vroeg waarom werd ik geblokkeerd.

     

    Wat een bende sjagerijnige zeurpieten zijn me dat daar, zeg. Ze hebben blijkbaar niet eens De Pili-Pili Pillen gelezen.

    Ach wat, ze kunnen mijn rug op.

     

     

     

    Ik heb de indruk dat het meer een verkoopsgroep is en minder een groep van Kiekeboefans. De meeste posts gaan over dingen die leden te koop hebben of gekocht hebben, van boeken tot sleutelhangers en displays. Een soort online rommelmarkt. Niet echt interessant als je geen verzamelaar bent.

  9. Ik kijk er wel naar uit. Alles wat ik al gezien heb met Camille Lou vond ik heel goed (Chasse gardée, Pourris gâtés, Notre tout petit petit mariage) en van regisseuse Noémie Saglio zag ik tot nu toe Plan Cœur, Parents d’élèves en Telle Mere, Telle Fille en die waren ook allemaal super.

  10. Het nieuwe album is nog altijd niet verschenen op het nieuwe digitale platform. Alle 164 albums van de klassieke reeks staan er wel op. Misschien moet het eerst zijn geld terugverdienen in papieren vorm voor ze het toevoegen aan strips.be?

  11. Oorspronkelijk was het eerste album gepland voor februari dus dat was al met 2 maand uitgesteld. Misschien is het geen slecht idee om gaandeweg de juiste insteek te vinden. Om een product op de markt te brengen dat nog niet op punt staat en dan de feedback af te wachten en de nodige aanpassingen te doen. Een beetje zoals softwarebedrijven een nieuwe release doen vol met bugs en die er pas uithalen als er klachten komen. Album één als beta-test en dan bijsturen waar nodig. Mensen zijn altijd wel bereid om iets een tweede kans te geven, en zelfs een derde en een vierde, als het eindresultaat maar goed is. Niemand verwacht perfectie van de eerste keer.

  12. Over een maand verschijnt Make-up Story, de Nieuwe Kiekeboes 2. Mooie cover vind ik. Doet inderdaad een beetje denken aan Sam. Het verhaal klinkt nogal serieus, maar zo'n korte inhoud geeft vaak een verkeerd beeld. Ben eens curieus wat het zal worden.

     

    Screenshot2024-05-17at12_06_19.thumb.png.1568b918911b553e6ccb83f105a8e2d1.png

     

    front-medium-993743519.thumb.jpg.91051933bd7fd1891821baca8a65bfb6.jpg

  13. 4 hours ago, creeper64 said:

     

    als het een sterke series is, hoeft dit niet zo te lopen. Klassiekers blijven populair en de vraag blijft.

     

    van kuifje komen er al 40 jaar geen nieuwe albums uit, maar ze zijn wel nog te koop.  (Of kijk naar de muziek: Queen en The Beatles brengen ook al decennia geen nieuw werk uit, maar verkopen nog steeds als een trein.)

     

    Maar ja, kuifje is dan ook een absolute klassieker en heeft niet zoveel albums in de reeks. Stuk voor stuk wel top albums. Bij kiekeboe was het na het 60ste album toch veel minder, en was het kwantiteit boven kwaliteit. Dat was bij kuifje nooit het geval. Of kiekeboe nog jaren te koop zal zijn in de winkel, naast de strips van kuifje, durf ik te betwijfelen. Dat gaat echt wel afhangen van de intrinsieke kwaliteit van de serie. Een serie als kiekeboe moet het hebben van "de nieuwste kiekeboe" om de aandacht van de consument te blijven vasthouden. De bekende strips van kiekeboe (album 26, de taart, etc) gaan wel blijven verkopen, maar een album als "black email" daar gaat de vraag volledig wegvallen. Kuifje daarentegen gaat over de hele lijn blijven verkopen; en niet alleen bij collectors maar echt bij mensen die deze strips echt willen lezen.

     

    Deze nieuwe versie van "de kiekeboes" is een loutere marketing tool, om de aandacht te blijven vasthouden. Kuifje heeft dit niet nodig; die kan tot het einde der tijden voortbouwen op de intrinsieke kwaliteit. Die strips verkopen zichzelf.

     

    Kuifje is inderdaad wel een uitzondering. Maar dat het zichzelf verkoopt is ook niet echt het geval denk ik. Ze moeten daar toch wel hard voor werken, met speciale uitgaven, nieuwe edities, allerlei acties om Kuifje onder de aandacht te brengen. En dan nog zakt dat jaar na jaar weg en vermindert de belangstelling en de verkoop.

     

    Hetzelfde met de Beatles en Queen. De overgebleven leden zijn nooit gestopt met de muziek te blijven promoten, hetzij met  een demo van John Lennon waarvan ze een opgepoetste versie uitbrengen, of stunts zoals Queen + Adam Lambert.

     

    Ik las een tijdje geleden de biografie van John Creasey, een tijdgenoot van Agatha Christie die tijdens zijn leven evenveel boeken verkocht als Agatha Christie zelf. Nu is hij grotendeels vergeten terwijl de werken van Christie blijven verkopen. Volgens de biograaf komt dat vooral omdat er na de dood van Creasey niets meer is gebeurd met zijn nalatenschap. Terwijl de kleinzoon van Christie (en nu haar achterkleinzoon) haar werk constant in de aandacht houden met een slimme marketingstrategie.

     

    Zonder een constante push verkoopt niets voor eeuwig, en dan nog blijft het moeilijk als er geen nieuwe dingen meer verschijnen. Van Christie zijn ze een paar jaar geleden ook begonnen met nieuwe Poirots te publiceren.

  14. 6 hours ago, Peter Motte said:

    Laten we maar hopen dat het niet Israël wordt, want dan zou het lijken alsof heel Europa achter Netanyahu en zijn slachtpartij in Gaza staat.

    Je vraagt je zelfs af of de Nederlandse Klein niet in een val is gelokt om hem voor de wedstrijd uit te schakelen. Met de inhoud van een liedje als Europapa had hij wel eens een stevige concurrent voor Israel kunnen worden.

     

    Ik denk dat de halve wereld wel al weet dat de EU Israël steunt. Enkele weken na de inval in Oekraïne kreeg Rusland al de ene na de andere sanctiegolf over zich heen, met de Franse minister van Economie die letterlijk zei dat ze de Russische economie gingen vernietigen, terwijl Israël al zeven maanden lang Palestijnen afslacht zonder consequenties. Voor zover ik weet is er nog geen enkele sanctie getroffen, buiten wat verbaal gepruttel. En nu mogen ze zelfs meedoen aan het Songfestival, en misschien nog winnen ook.

  15. 3 hours ago, TDPB said:

     

    AI blijft de ene klassieker na de andere afleveren. Blijf maar eens stilzitten bij dit meesterwerk.

     

    Dit zou zo maar eens het Songfestival kunnen winnen. Klinkt beter dan de meeste inzendingen.

  16. 1 hour ago, Heuvelaar said:

     

    Waar werd dit gecommuniceerd? Al bij al vind ik de app toch nog redelijk buggy, maar in prelaunch is dat aanvaardbaar. Zonde dat ik al betaald heb, als je nu plots vier albums gratis kan lezen... 😉

    En ook vreemd dat de nieuwste Kiekeboes er nog niet op staat, dacht dat dat hun paradepaard moest zijn... Hopelijk zit er  na de launch geen vertraging tussen fysieke release en digitale.

     

    Ik kreeg vandaag een mailtje hierover. Blijkbaar sta ik op de mailing list van Standaard Uitgeverij. De nieuwste Sus & Wis, Jommeke, Rode Ridder en Kampioenen zitten er wel in. Misschien een vergetelheid?

  17. 51 minutes ago, cinco said:

     

    Ik dacht er vooral aan omdat je vermeldde dat je Jommeke vanaf het begin ging herlezen,

    En ergens is het dan jammer dat er door het ontbreken van de oorspronkelijke versies heel wat elementen verloren gaan.

     

    de-zonnemummie-jommeke1_1_orig.thumb.jpg.f1b0bc096438399545d64191dd3fb4c7.jpg

     

    En bij S&W is dat nog veel erger met al die rap hertekende oude verhalen.

     

     

    Ja, die originele Jommekes zijn veel grappiger dan de hertekende versies. Ik was eens begonnen met ze alletwee te lezen, na elkaar, het origineel en dan de nieuwe versie, maar wegens tijdsgebrek mee gestopt. Misschien moet ik alleen de originelen doen. Maar tijd hé. Wie heeft zoveel tijd! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...